HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #490160

Sv: 2005 IIHF European Champions Cup
Karoliina:
 
Nja, tröjan är Kärpäts bortaställ. Enligt grabbarna så är det traditionella hemmastället helsvart. Loggan är utan tvekan Kärpäts iaf. Möjligtvis skulle i så fall halsduken vara en Ilves-attiralj. Det byttes en hel del sådana också, men hur får man tag på en Ilveshalsduk i St Petersburg?
 
Ryssland är väl ungefär som hemma fast lite annorlunda som Roland skulle ha sagt. Det mesta flöt faktiskt på bra och inga direkta missöden inträffade mer än något slutresultat dårå.
 
Maten var kanon den med, speciellt ute på ryssarnas egna hak. På hotellet var det oförskämt dyrt i jämförelse.
 
Största besvikelsen är väl att det är så svårt att ta sig runt på egen hand. En sådan här stor stad kräver ju T-bana för att man skall hinna med när det är begränsat med tid.
 
T-banan är enbart skyltad med kyrilliska bokstäver. De flesta gator (prospekts) har inga skyltar alls. Taxin är iofs billig men det är trafikstockningar utan dess like. Det går faktiskt att ta sig fram fortare till fots än med taxi när det är rusningstrafik.
 
Jobbigt mycket säkerhetskontroller var det också. Inne i arenan cirkulerade militärer/vakter med både skottsäkra västar som hjälm och K-pist. Tjetjen-nojja påståd vissa.
 
Så skulle du bege dig dit så rekommenderas rysktalande guider, vilket vi hade en stor del av tiden. Då blir det faktiskt en riktig bra upplevelse.
 
Nedan biljett med bl.a. Kärpät-logga:
 
 
Kommentera