HV71

7183 inlägg · 782 ämnen

Inlägg #973601

Sv: LHC-fansens verklighetsuppfattning
bobbe:

"Utläggningen" var väl först och främst adresserad till Gurun, eftersom han efter att ha förkovrat sig på wikipedia ansåg:

"Vättersnäs bildades 1937, men det är oklart när hockeysektionen bildades. IK Stefa bildades å andra sidan 1944, men där är det belagt att hockeyn startades upp 1947. Samma år, 1947, började Husqvarna IF (f. 1904) med hockey. Sett från min synvinkel härstammar därför HV71 från 1947. Fram till att det finns klara tecken på att Vättersnäs hade hockey på programmet tidigare."

Om man nu skall ta upp sådana här ämnen kan man väl ha lite mer kött på benen?

Vad som är belagt eller inte belagt, hade det ju kunnat gå fråga om, när Jönköpings hockeyhistoria inte kan anses stå högst på agendan i varken Östergötland eller Dalarna.

Fast hockeyhistoria är alltid intressant. Fast skall den ha något som helst värde krävs ju en viss dokumentation. Annars kan det lätt bara bli en massa snömos.

Utan dokumentation är jag dock väldigt skeptisk till att BK Robbi spelade hockey på 30-talet. Vad jag däremot anser som ganska sannolikt är att BK Robbi är en avfälling från Linköpings AIS. Ett Linköpings AIS som var en av södra Sveriges bästa bandyklubbar på 30-talet. Jag är också tveksam till att BK Robbi spelat en enda match under sitt egna namn, eller spelat hockey under Linköings AIS beskydd. Däremot är det väl belagt att de blev BK Kentys första hockeysektion?
Kommentera