IF Björklöven

3860 inlägg · 99 ämnen

Inlägg #2507575

Sv: Apropos of Nothing
Klåparna: O ja, det vore bara bra om det var mer upp- och nerflyttning i hockeyn. Jämför med fotbollen. Några lag upp, några lag ner. Då syresätts serierna lite mer och katastrofen är inte heller så monumental om någon åker ur en serie. Vi var ner i ettan och vände. Det tog ett antal år, för inte heller det steget är lätt att ta. Där nere finns absolut inga pengar att tala om och en satsning riskerar lätt hela klubben.
Stängd serie är dåligt av många skäl. Just nu är högsta serien lite halvstängd, eftersom satsande lag underifrån inte kan gå upp samtidigt som ett tillbakakämpande lag med fallskärm från i fjol.

Nåja, bara att ösa på nu och göra så gott vi kan. Ny match imorgon. Hoppas grabbarna håller uppe tempot då.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropos of Nothing
Mezdah: Och hade man velat lösa den syresättningen hade man så klart kunna ordnat det så att de två högst rankade lagen då allsvenskan är färdigspelad går upp.
Samma med SHL, att de två lägst rankade lagen då SHL är färdigspelad går ner.

Då säger någon att man missar två 7 matchers dueller. Men varför behöver man missa det?

Om vinnaren av allsvenskan, dvs finalsegraren får halva fallskärmen för besväret, och vinnaren av play out duellen i SHL får andra halvan av fallskärmen, kanske det är nog mycket att spela för förutom äran.

Men, jag tror inte hockeyförbundet vill tänka så. Hellre ha kvar en situation där det är allt eller inget i dessa matcher.
Kommentera