IF Björklöven

3863 inlägg · 99 ämnen

Inlägg #2611929

Sv: Apropos of Nothing
J F K:

Visst att Stråhle inte lyckas med spelsystem och coachning samt att sätta ett spelsystem som truppen är trygg i där alla köpt sina roller.

Men tycker nog att PK kommer undan lite för enkelt från kritik, det är ju han som varit och värvat in laget. samt att han själv (när det gick bra under Fagervall) tog åt sig av berömmet för spelsystem och att han var drivande i att sätta det.

Hur är det nu när det inte funkar, är inte PK längre med och bestämmer runt spelsystem som han tidigare hävdade? Var det inte lika roligt längre när det inte bara var beröm?

Sedan kan man kritisera värvningarna han gjort, varför värva en Powell eller Myer när man man redan har överflöd av skickliga offensiva spelare, varför inte ta in en typ som Vela som fanns på marknaden?

De hade behövt minst en stor tung forward som kan vara fysisk och skapa yta åt hans kedjekamrater. Tycker laget är alldeles för offensivt byggt och utan de viktiga rollspelarna som finner nöje i att stänga ner motståndare och döda utvisningar och jobba hårt varje byte och match efter match. Malte Sjögren är ju en sådan, men han är alldeles för ensam i laget.

Lagbygget är i sig spretigt, skickliga spelare men finns det någon tydlighet kring roller och den viktigaste frågan har spelarna köpt dessa roller, eller börjar det gnisslas nu när inte alla får plats i förstakedjan och PP1.

Tycker själv att Stråhle inte är någon vidare coach, men samtidigt kommer PK undan kritik helt och det är nog inte rättvist.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropos of Nothing
Rytter: Tror nog Kenttä kan komma undan med det mesta fram till att hans kontrakt går ut. Bor ju i Umeå och man får komma ihåg att gemene man nästan skämdes över att gå omkring med Lövenprylar för 10-15 år sedan. Såg lika mycket MoDo och SAIK på stan då om inte mer och folk bussade ner för att kolla på hockey i Övik.
Sen blev det helt plötsligt väldigt trendigt att gå runt i grönt och gult med Kenttäs intåg och den framgångsrika säsongen. Nu springer i princip alla kids i Umeå runt med en Lövenmössa på huvudet - förskola till universitetet. Intressant nog så är nog hans största eftermäle att ”produkten” är mer attraktiv än någonsin snarare än de sportsliga framgångarna, även om de hör samman till stor del.
Kommentera

Sv: Apropos of Nothing
Rytter: Samma kritik riktades nyss mot Södertälje, dvs att de har för många lata spelare som mest jagar poäng och inte följer spelsystemet.

Tror det där hänger ihop väldigt mycket med ledarskapet.
Kommentera