IF Björklöven

3863 inlägg · 99 ämnen

Inlägg #2611917

Sv: Apropos of Nothing
Klåparna: Jag ser er som rivaler, så jo.
Dock ser jag paradoxalt gärna er i SHL om vi är kvar. Det är härliga matcher med fantastiskt inramning. Däremot skulle det vara hemskt om vi åker ur och ni går upp.

men, nu börjar det bli lite pinsamt. Såhär dåliga ska ni faktiskt inte vara. Stråhle verkar sakna pedagogiken att sätta ett spelsystem och frågan är om verkligen hela truppen lyssnar på honom längre.

Men, på den nivå ni är på är Powell, Schilkey och Voutalainen ren jäkla klass.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropos of Nothing
J F K: Det var roliga matcher absolut!

Jo, jag håller med om att det är pinsamt. Vi ser rejält svaga ut nu. Kommande onsdagen blir mycket intressant, är lite vinna eller försvinna nu.
Kommentera

Sv: Apropos of Nothing
J F K: Påminner till viss del hur det såg ut här i Färjestad under pennerborn, talangfullt lag med individuellt skickliga spelare som glänste till emellanåt även som lag

Men utan struktur och blev ett lätt byte mot drillad motståndare

Mitell ändrade på den biten
Kommentera

Sv: Apropos of Nothing
J F K:

Visst att Stråhle inte lyckas med spelsystem och coachning samt att sätta ett spelsystem som truppen är trygg i där alla köpt sina roller.

Men tycker nog att PK kommer undan lite för enkelt från kritik, det är ju han som varit och värvat in laget. samt att han själv (när det gick bra under Fagervall) tog åt sig av berömmet för spelsystem och att han var drivande i att sätta det.

Hur är det nu när det inte funkar, är inte PK längre med och bestämmer runt spelsystem som han tidigare hävdade? Var det inte lika roligt längre när det inte bara var beröm?

Sedan kan man kritisera värvningarna han gjort, varför värva en Powell eller Myer när man man redan har överflöd av skickliga offensiva spelare, varför inte ta in en typ som Vela som fanns på marknaden?

De hade behövt minst en stor tung forward som kan vara fysisk och skapa yta åt hans kedjekamrater. Tycker laget är alldeles för offensivt byggt och utan de viktiga rollspelarna som finner nöje i att stänga ner motståndare och döda utvisningar och jobba hårt varje byte och match efter match. Malte Sjögren är ju en sådan, men han är alldeles för ensam i laget.

Lagbygget är i sig spretigt, skickliga spelare men finns det någon tydlighet kring roller och den viktigaste frågan har spelarna köpt dessa roller, eller börjar det gnisslas nu när inte alla får plats i förstakedjan och PP1.

Tycker själv att Stråhle inte är någon vidare coach, men samtidigt kommer PK undan kritik helt och det är nog inte rättvist.
Kommentera