IF Björklöven

3863 inlägg · 99 ämnen

Inlägg #2612893

Sv: Apropos of Nothing
KB65: Har faktiskt aldrig sett en snubbe med Modo halsduk i stan förutom vid match men Löven har blivit enormt bättre på sälja souvenirer och dela ut grejer till kids/årskortsinnehavare/sponsorer. Det är sjukt man inte jobbade med det tidigare. Jämför man matcherna 2013 och idag har nästan alla besökare en halsduk nu.

Precis som du säger är en stor del av hypen tack vare Per Kenttä. Intresset i stan är störst på 2000-talet. Publiksnitt snurrar på, sponsorförsäljning går bra, företag vill investera i bättre spelarbudget, omsättningen ökar osv finns inget annat i Umeå idag än Löven och så har det inte alltid varit. Det har såklart medfört medgångssuportar och populister som inte kan hockey heller tyvärr.

Kenttäs resultat måste också jämföras med hans föregångare. Vi var nära på åka ur 4 av 6 år innan han kom in efter avancemanget 2013. Höll man sig kvar var egentligen dom flesta supportar nöjd. Det var den nivån som ställdes. Åren 2001- 2010 var det 2 år som var bra resten besvikelser. (2002 & 2007). Det resultat han gjort för Löven är bättre än någon person någonsin kunnat tro när han signade. Vi har aldrig varit nära SHL innan. SHL är också mer än dröm än ett mål hos många supportrar. Personligen är det mer avancemanget & framgången jag hade sett framemot. Att spela i SHL idag är ingenting som speciellt drar. Det var roligare 1998 och 2000. Det enda viktiga är att få upp J-20 i superelit. Tror inte heller Löven har förutsättningar att spela i SHL. Man har för dålig arena som inte ger tillräckligt med intäkter. Det blir max några år sen Allsvenskan igen. Tror både Timrå och Modo kommer åka ur på sikt med. Timrå när dom ska ersätta sina hemvändare men det är väl 5-6 år bort.

I år blir det ett mellanår och det får såklart Kenttä ta på sig. Truppen är för dålig. Det är för många kontraktsförlängningar som fick 1 extra år som löper ut nästa år då går det bygga ett bättre lag igen. Stråhle ska såklart sparkas med, helst igår. Förhoppningsvis finns det en out i kontraktet.

Tror inte Löven når längre en kvartsfinal i år.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropos of Nothing
Greg P: Halsdukar känns som en match-grej för oss överlag - så det kan jag hålla med om. Spanar man mössor, tröjor och framförallt kepsar när väder tillåter, så ser man mycket MoDo tycker jag.

Känns för tidigt att dra någon slutsats om vem som kniper platsen till SHL, men det är helt klart fler lag som gör anspråk på den där platsen än tidigare väntat. Handlar nog mycket om hur ni hanterar den här ”krisen”, går inte att halka efter allt för mycket.
Kommentera