IK Pantern

23 inlägg · 4 ämnen

Forum

« · 1693970


Sidan uppdateras nu automatiskt med de nya inlägg som skrivs.


Välkomna till HS och HockeyAllsvenskan
Vi hälsar en "ny" klubb välkommen till HockeySnack. Välkommen IK Pantern från Malmö. Hemmaplan är Kirsebergs Ishall med en kapacitet av 1500 åsåkådare.

Pantern presenterar sig själva på detta vis:

IK Pantern- ett begrepp inom Malmöhockeyn
”Inte kunde vi, ett gäng killar som lirade hockey mest på skoj ana att den anspråkslösa förening vi startade 1959, 50 år senare skulle vara den äldsta klubben i Malmö. Lika lite kunde vi föreställa oss att klubben skulle etablera sig i Div 1 och var ett av de lag som varit kvar längst utan att åka ur.
Eller att vi skulle fostra spelare på både svensk och internationell elitnivå.”

Kjell Olofsson 73 år, fortsatt aktiv eldsjäl och en av grundarna.

Alla får chansen
Som sagt föddes IK Pantern 1959. Det som är unikt med IK Pantern är att ingen annan klubb har under lika lång tid lyckats kombinera bredd- och elitverksamhet. Låt vara att klubben aldrig spelat på allra högsta nivå (playoff till Eliten är toppnivå så här långt) men klubben har fostrat spelare som nått så långt som till landslags- och NHL-nivå. Nedan följer ett axplock på profiler som startade sin hockeybana i IK Pantern och som representerat eliten internationellt och nationellt.
Jens Olsson
Oscar Alsenfelt
Robin Alvarez - Nilsson
Jesper Mattsson
Mattias Persson
Katarina Timglas
Sven Melander (jodå, han lirade i Pantern men får väl sägas tillhöra) "komedieliten"
Alla barn har inte talang och uthållighet att nå elitnivå. Hos IK Pantern får dock alla chansen. Och alla får med sig något positivt ut i livet; känslan av gemenskap, glädje och stolthet. IK Pantern ger barn/ungdomar möjlighet att utvecklas efter egna förutsättningar. Alla kan vara med och alla kan vinna sina egna segrar.
Kommentera

« · 1693970