Juniorhockey

3180 inlägg · 143 ämnen

Reflektioner efteråt.

962137 · » Till forumet


Sv: Reflektioner efteråt.
Salle:

Intressant Salle. Jag vet inte riktigt om jag luras av TV-bilderna, men jag tycker faktiskt att J20-matcherna i Sverige verkar hålla ett högre tempo.

Men det finns säkert substans i det du säger iom att du inte tycker att min iaktagelse verkar tokig.

Däremot är jag inte lika övertygad om att våra AS-lag skulle köra över J20VM-gäng för ett antal år sedan.

Men av det jag sett av årets turnering så är det onekligen så. En anledningarna skulle ju i så fall kunna vara att de flesta av våra utlandsimporter faktiskt höjer standarden på ES och inte bara utestänger juniorer.

Allsvenskan har blivit ett jättebra alternativ för flertalet juniorer istället för att vara bänkvärmare i ES?
Kommentera

Sv: Reflektioner efteråt.
Et tu Brute: Jag tycker inte att det är konstigt att tempot är lägre i JVM än i J-20 Super Elit.

Även om det är de bästa svenska spelarna så möter man ett mycket bättre motstånd än normalt. Dessutom gäller det så ofantligt mycket mer än "bara" en junismatch i serien. Man vågar helt enkelt inte lika mycket för riskerna är större.
Det är ju samma sak i ES. Mycket mer taktik och "fegspel" istället för det frejdiga och full-fart-framåt-spelet. Det är ju oftast mer tacklingar i en period i J20 än i en hel ES-match.

Självklart skulle ES-lagen, och de flesta AS-lagen, köra över även det bästa Junis-landslaget. Och inte bara i PP & BP. Konstigt vore väl annat.
Kommentera

Reflektioner efteråt.
Jag har sett runt 8-10 matcher per säsong av J20 SuperElit de senaste 10 åren. Något som jag reagerat mot under detta VM är att jag tycker att tempot verkat lägre än det jag sett live.

Som oftast vid rinkside har jag upplevt ett tempo som är lika högt som i ES Så här i efterhand känns ju toppmatcher i AS, som rena NHL.

Är jag lurad? En förklaring skulle ju kunna vara att ES blivit så mycket bättre? Av det jag sett så skulle samtliga lag under detta J20-VM utmanövreras av våra ES-lag när det gäller pp och bp.

Den här känslan var inte lika överväldigande för ett par år sedan. Några andra med reflektioner kring våra två högsta serier?
Kommentera

962137 · »