Leksands IF

25306 inlägg · 1367 ämnen

Björn Hellkvist kan under sommaren bli ärofyllt belönad

2188820 · » Till forumet


Björn Hellkvist kan under sommaren bli ärofyllt belönad
Egentligen finns det ingen större anledning för Leksands nye Messias Björn Hellkvist, att hänga läpp.
Det cirkulerar nämligen starka rykten, om än än så länge obekräftade sådana, men från mycket tillförlitliga källor, att Hellkvists tidigare klubb MoDo Hockey för framskridna planer på att under sommaren resa en praktfull 4 meter hög Staty föreställande Hellkvist, snett utanför och i nära anslutning till Huvudentren av deras ståtliga hockeypalats Fjällräven Center.

Anledningen till denna gentila gest, och det planerade utförandet av denna, praktfulla pjäs 'exklusivt' tillägnad Björn Hellkvist, ska vara Hellkvists mycket hedrande avslutning som MoDos tränare efter förra säsongen, och den mycket komplikationsfria och varma avtackningen i anslutning till Hellkvists tränarövergång från MoDo till Leksand. I samband med övergången fick Hellkvist motta hjärtliga hyllningar från både MoDos ledning såväl som av Modos supportrar.
Det rådde i det närmaste festivalstämning i samband med Hellkvists övergång från MoDo till Leksand.
I Leksand var det rena karnevalsyran.

Det ska bli mycket spännande att se vad som kommer att ske med denna praktfulla Staty, OM eller när den kommer på plats. Man får i det fall Statyn defakto kommer på plats, hoppas att den inte utsätts för samma typ av obarmhärtiga behandling som Zlatanstatyn utanför Malmö Stadion utsattes för.
Men med beaktning på vilken glorifierad Ikon som Hellkvist 'fortfarande är' i MoDo och Örnsköldsvik med omnejd, kan man väl ändå inte tro att något liknande som hände Zlatanstatyn i Malmö, även kan inträffa mot en ståtlig Staty föreställande en sådan hjälte som Björn Hellkvist.
Särskilt inte OM eller när den står parkerad utanför JUST Fjällräven Center !
Den som lever får se.
+1
Kommentera

2188820 · »