Leksands IF

26651 inlägg · 1367 ämnen

Leksand i Elitserien, eller inte!!!

698649 · » Till forumet


Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Jag har inte varit till "nyarenan" hos er i Leksand men den gamla hade ju sin charm, med Evert som spelade och Bergkvist som gick med ishacka.
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Dalmas1:

Vi byggde också vår nya arena under tidspress (från vår till höst).
Det var ganska häftigt när andra lags "delegationer" kom på studiebesök för att titta hur Timrå hade burit sig åt..................jag kommer ihåg att Mora bl.a var på besök.

Var stolt över den hall ni har det är jag över vår.
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Metal Guru: Mina åsikter om arenans utformning i F.M. Mattsson Arena har absolut ingenting att göra med den skrala poängskörden mot MIK denna säsongen för Timrå.

Så småaktig är jag inte att jag inte besöker en arena av ett sådant skäl. För i sådana fall skulle jag väl aldrig ha återvänt till Mora om det enbart hängde ihop med resultaten. För det finns väl inget lag förutom Björklöven tillsammans med Mora då som Timrå haft så fasligt svårt att vinna emot genom åren.

För övrigt berömde jag ju er gamla hall. I Timrå kan du åtminstone ta dig en pilsner om du känner för det även om köbildningen som mest liknar en flaskhals för tillfället är ett stort dilemma och du nästintill tvingas gå från läktaren några minuter för periodvilan när det är mkt folk i arenan för att överhuvudtaget komma in i puben. Där jobbar man på en lösning men när och hur den blir låter jag vara osagt.

Sedan förstår jag inte alls överhuvudtaget utspelet ifrån Kickan i denna gästbok. Jag borde inte uttala mig ifråga om eran hall enligt henne eftersom våran fram tills nyligen tillhörde de sunkigaste i hela Sverige. Då har man inte varit på mkt hockey vill jag understryka. Men visst för all del, inte har den väl tillhört den glamouröstaste byggena heller, så pass nykter är jag att jag kan fastslå en sådan sak.

Men sedan är jag väl heller inte bortasupporter i min egna hemmahall? Det är ju lite svårt att bedöma våran tårtbit för bortasupportrarna eftersom jag aldrig brukar vara placerad där under matcherna.

Och jag kan heller inte påverka dess utformning. Jag tycker inte alls om placeringen av klackarna bredvid varandra såsom nu är fallet och det har även vi från Supporterklubben i Timrå givit synpunkter på till ledningen.

Men i slutändan är det ju ändå de som bestämmer i förhållande till vad saker och ting kostar och jag har inte beskyllt er Morringar heller för att vara skyldiga till hur F.M. Mattsson Arena blivit byggd. Det är inte er supportrar jag angriper och jag har full förståelse för att ni inte har den allra bästa ekonomin i dagsläget för att göra några skrytbyggen och prioriterar sammansättningen av erat lag framför en ljusig och ståtlig hall i hundramiljoners-klassen.

Men det hindrar ju inte mig från att ogilla eran arena. Och varför skall man betala en bussresa 35 mil enkel väg + mat + läsk + inträde när man nästan håller på och få klaustrofobi på läktaren. Såj ävla road är jag inte av spektaklet när man kan sitta hemma i sin favoritsoffa och se matchen lugnt och behagligt med sina vänner och dessutom har gott om benutrymme samt äta och dricka gott eller sticka iväg in på O´Learys i Sundsvall.

Skulle vara intressant att höra hur många gånger Kickan besökt Smidjegrav respektive F.M. Mattsson Arena och vad hon grundar sina uttalanden på.

Tror nog jag sett en aningens mer bortamatcher live än vad hon har gjort genom åren? Även om hon är några äldre än vad jag är.

Sedan får du vara hur sur du vill påmig för att jag klankar ner på DIN hall Metal Guru och onda över Timrås framfart i Mästarcupen (om du nu ställer upp d.v.s.)

Nu har jag klartgjort mina synpunkter i vartfall.

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Metal Guru: Jag som gillade FMMA tycker den var trevlig och som du säger nära isen kom man med vilket man saknar på dom flesta ställen. Dock är man lite för nära i Jönskvarna ;)
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!

Du imponerar, ernie eagle:

"Inga pilsner i Ejendals och inga besök överhuvudtaget i Dalarna nästa säsong. En vit fläck på hockeykartan helt enkelt. För skithallen F.M. Mattsson Arena sätter jag inte min fot i mer så länge den ser ut som den gör i nuvarande form. Bedrövligare hall får du leta efter..." 

Dina åsikter om Moras hall har ingenting att göra med årets poängskörd för Timrå mot det lag som enligt enad expertis tips skulle komma fetsist i ES nu när NHL-lockouten var slut? En outsäglig besvikelse som du bara kan ta ut på ett dött ting som inte kan ge tillbaka? 

Det jag uppskattar med FMMA är närheten till isen, som försvinner i många etage-arenor. Men, men...

Hoppas ni vinner mästarcupen, förresten. 

Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
ernie eagle: kollade in text tvn för att se resultaten i kvalserien, och de ser onekligen tungt ut, i nu läget. Samtidgt som man vet att i hockey kan ju allt hända, satt och zappa för att se om de fanns nått att se, så kom ja till z-tv och såg HCZ...... antar att era scouter redan är i full gång.
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Kickan: Visst kan jag boka en sittplatsbiljett men då blir det på eget bevåg.

Åker man supporterklubben vill man givetvis stå med dem man känner också.

Hur kul är det att bli uttittad som Timråsupporter bland en massa moringar och inte kunna leva ut sina känslostormar fullt utpå sittplats. I sådana fall får jag ju vara neutral och sådant har jag av förklarliga skäl jäkligt svårt för när Timrå spelar match.

Och sedan har ju du Euro Bonus Card på flyget så dig kostar det väl inte många kronor att åka på bortamatch om du nu känner för det och vill se älsklingarna live.

Min ekonomi är inte i paritet med din, långt därifrån och därför får man försöka hitta det lägsta priset och få ut så mkt som möjligt på de stackars kronorna man knegar ihop.

Läget hade varit lite annorlunda om ekonomin varit lite vassare.
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
ernie eagle: Jag har aldrig bojkottat någon arena för att sikten är för dålig. Det finns väl ändå sittplats överallt? Eller MÅSTE du ha ståplats?

Jag skiter fullkomligt i arenorna ser ut. Vill jag se hockey så gör jag det, så gott jag kan från den plats jag får och är nöjd med det eftersom jag fick se hockey trots allt.

Kempis har väl - sett ur en ståplatsares synvinkel - störst brister av alla arenor. Fast jag hittade platsen varifrån man kan se hyfsat bra om man står på tå. Vill man så går det, och jag skulle ALDRIG ha avstått från att se en match jag hade möjlighet att se bara för att min plats på läktaren inte hade optimalt läge.
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Kickan: Nåja, vi har i allafall den bästa sikten i landet och hur de styrande i Timrå tänker och bygger har jag ingeting att säga till om och det finns helt klart en hel del att förbättra även i våran arena - I know!

Men varför skall man betala för något man ogillar. Jag bojkottade Övik i år likaså Mora just därför att jag inte gillar arenorna.

Då kan man lika gärna sitta hemma vid datorn och dricka öl alternativt se matcherna på PPV eller Canal+ (om de sänder).

Skall göra ett nytt försök i Övik till vintern när de inviger deras nya hall för att se om de rättat till de brister jag anser att Kempis hade.
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
ernie eagle: Korrigering: Men jag kan mer än gärna diskutera den saken i offentlighetens ljus någon gång över ett par öl mellan fyra ögon.
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
ernie eagle: Gnäll inte på Mora och deras hall. Både och borde vara goda nog för en supporter till ett lag som fram till inte alltför länge sedan spelade i en lägre division och som fram tills helt nyligen hade landets kanske sunkigaste hall. Storhetsvansinnet slår uppenbarligen till både snabbt och hårt.

Tycker du att hockeyn är det viktigaste skall du väl vara glad om du på bortaresa ser ett lag som bjuder på just det. Du kan inte säga annat än att Mora inte bara bjudit upp till dans utan även styrt en hel del den gångna säsongen (fast inte mot Älsklingarna förstås - stålmännen låter sig inte styras så lätt).
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Dalmas1: Hahaha....nu var du nästan rolig.

"Uppenbarligen bryr du dig inte om hockey". Tja vad skall man svara på ett sådant utspel?

Uppenbarligen har inte våra vägar korsats eftersom du myntar den slutsatsen om mig.

I övrigt har jag inga kommentarer. Det känns bara fånigt och dumt att debattera en sådan sak och behöva hålla någon sorts form utav försvarstal med en främling.

Men jag kan mer än gärna diskutera den saken i offenlighetens ljus någon gång över ett par mellan fyra ögon.

Det är bara att skriva ett brev och bestämma en tidpunkt när det passar oss både.

På återseende!
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Dalmas1: Hm...var det inte så att Timrå fick dispans när de gick upp?
Så en supporter från deras led kanske inte kan relatera till vilket jobb eller vilka "problem" som uppstod för Mora.
Visst....jag är väl partisk som Mora-supporter...men jag tyckte att de gjorde ett bra jobb med FMMA med tanke på tidspress os v, även om jag också har en del att önska när det gäller hallen. Men var sak har sin tid.
Nu gäller väl en etablering för laget i första hand!!
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
ernie eagle:
Tjaa, nu var det ju inte så att Mora hade planerat att bygga om hallen just då. Helt plötsligt nån gång i April blev ES platsen klar och med detta nya krav på arenans utformning. Att de överhuvudtaget hann bygga om hela arenan på 4 mån under semesterperioden är ett under i sig.
Med tanke på publikunderlaget innan ES fanns det knappast motiv nog att bygga ny arena överhuvudtaget.

Du kan väl fortsätta åka till Ejendals om den nu är så bra. Uppenbarligen bryr du dig inte om hockey...
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Knogen: Man kan åtminstone bygga en arena som man känner sig välkommen i som bortasupporter och somman kan gå runt i. Fan eran gamla hall var ju t.o.m. bättre. Då kände man sig åtminstone inte som en fängelsekund från Kumla på permission med tvångströjan på sig.

Man är inskuffad i ett hörn och sånt ogillar jag skarpt. Otrivdes även i Övik som bortasupporter. Arkitekterna måste ha käkat svamp eller druckit T-sprit innan de ritade läktaren för är de fullpackat i den hallen på bortastå (vilket det som regel har varit när Timrå gästat hallen) så ser man inte ena målet och det skall man betala för att inte se?

Jag begär inte särdeles mkt av en hockeyhall men man skall se bra därifrån man står och man skall inte bli inspärrad i en apbur bara för att det finns ligister och huliganer i 013 och 08-området.

Det är min bestämda uppfattning. Om du anser att jag har ruttna värderingar så får det stå för dig.
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Knogen: Haha, du glömde att påpeka att han avgudar Ulf Lundell - det äckligaste, mest gubbsjuka och alkoholiserade Sverige förmått uppbåda att ställa på scen någonsin. Plus då att han håller på att lag som under vedertagen benämning kallas "Kärringarna" (lulingska benämningar är alltid vedertagna).
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
ernie eagle:
Själv brukar jag koncentrera mig på det som händer på isen. Det är det som känns viktigast för mig, och oss här. Vi vill överhuvudtaget inte se dig och dina ruttna värderingar i Smidjegrav heller. Vi vill helst se besökare som gillar ishockey, och inte sådana som går runt och bedömer läktare. Då kan man börja knega på förbundet, eller hockeyligan istället.

Den vita fläcken finns desvärre bara på din näthinna. Kolla upp med en ögonläkare!

Störst arena, med flest loger vinner!!! ....eller hur var det nu?
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
65selander: Då skiter man ju i Mästarcupen i år då (om nu Timrå blir inbjuden)

Har inget intresse av att se skiten om varken Brynäs eller Leksand kommer till start.

Kanske det ånyo blir en tripp till Lugano?

Jaja, den som lever får se.

Får ha överläggningar med Nubben framgent om varthän man kosan skall styra!
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Stigsson:
Det verkar inte bättre :-) Brynäs har då spikat sin medverkan. Lite synd om det inte skulle bli nåt då :-)
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
mattias - 74: Fan jag gråter en skvätt ikväll. Visst Leksand håller inte måttet i dagsläget.

Men guud vad jag kommer sakna dig nästa säsong polarn. Och alla andra trevliga masjävlar och rumpnissar :)

Inga pilsner i Ejendals och inga besök överhuvudtaget i Dalarna nästa säsong. En vit fläck på hockeykartan helt enkelt. För skithallen F.M. Mattsson Arena sätter jag inte min fot i mer så länge den ser ut som den gör i nuvarande form. Bedrövligare hall får du leta efter...

Nej man får förhoppningsvis åka upp till Skellhell i iaf och då jävlar skall det bli tryck på läktarna.

North Power Support emot Timrå IK Supporterklubb (räkna med en mastodont-invasion i höst) det skall jag se till.

Bara hoppas Canal+ eller Säsongskortet sänder den matchen också så hela hockey-Sverige får njuta av en fantastisk inramning och mäktig ljudkuliss när hockey är som allra bäst. Fart, finess, mål, slagsmål, heta dueller, vinnare & förlorare och som sagt var ett gigantiskt tryck i hallen. Pulsen och atmosfären skall det gå att ta på.

Hoppas vi ses igen någon gång i framtiden. På återseende och lycka till!

ALLTID RÖTT, ALLTID RÄTT ;)
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
65selander: Ja, det ska bli kul att se i augusti, vilka som sitter med Svarte Petter på hand när sista matchen spelats i Norrtälje ishall.... ;-)
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
65selander: Mora?!? Ska vi ha en cup igen?
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!

ernie eagle:

OT: Brynäs har redan insett att Mästarcupen är hemsökt och ställer inte därför upp i år. Det blir SCA-cupen, Mora, Tammerfors

Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Huge: Då får man ju vara jävligt glad att Timrå IK inte defilerade hem den då.

Har insett att det är med skräck och fasa ett lag vinner den turneringen. Men trevligt som fasen är det. Åtminstone i baren och på paviljongen.

Deltar tar vi nästa år i Mästarcupen får jag banne mig beordra "läggmatcher" från Timrås sida till Lill-Kenta. För gud förbjude om vinner spektaklet.

Då vill jag inte vara med längre.
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
nyz: Vad var det jag sa...... Redan efter jubileumsturneringen sa jag ju att detta pekar bara åt ett håll.......
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
håller med nyz, sålänge laget inte presterar bra hocky nog att spela i es så ska dom inte heller göra det
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Huge: Den är dock aldrig tyngre än ett Leksandshjärta!
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
McJay: Instämmer till fullo!
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
McJay: Mästarcupens förbannelse är tung att bära.....
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Så där ja, då var det klart! Nu slipper man leva i ovisshet, eller ja, detta har varit klart ganska länge nu.

Tack Masken för alla fina värvningar, tack för att du lyckas hålla sams med alla spelare i laget.

Tack Jonas för att du har haft Masken kvar så länge som du hade, tack för att du ordnade ett fett bankkonto till LIF och låter Masken spendera dom så vist.

Tack styrelsen som lät vår VD vara kvar så länge som han varit. Snällt av er att låta honom 'avgå' frivilligt.

Nej, inte är jag bitter! Ni gjorde väl så gott ni kunde...

SLUT PÅ SKITSNACKET, UT MED PACKET!!! Så jäkla besviken.
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
SIVASN: För mig så finns det bara ett hockeylag. Resten skiter jag fullständgt i.
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
norrland: Tänkte bara påminna dig om det mitt i allt elende som du går igenom
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
SIVASN: och med det menar du??
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
SIVASN: Det finns andra skitlag i Dalarna, menar du?!?
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
norrland: De finns fler dalalag!!
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Då säger jag grattis till alla som under hela säsongen ha velat ha LIF ut ur ES. Pssa på att njut rejält nu...

Gotta er så mycket det bara gåt.

Om jag är bitter och besviken...det kan ni ge er fan på att jag är!!!!
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
bobbe: 4-1 nu , Daniel Branda igebn , hans tredje ikväll .
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
...och där har Leksand bevisat att man inte platsar i Elitserien. Tack för den här gången, välkomna åter så småningom.
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
mattias - 74: Gonatt !!!!
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
branda igen! tack och adjö! syns i ES om några år!!
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
RocknRolf2:

det som är tungt nu är att min lången ser ut att spricka ..
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Hejdå från eliten, 2-1
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Nr19 : 1 - 1 nu , Daniel Branda
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Projta: 21-8 i skott.... men som gunde säger´´ INGENTING ÄR OMÖJLIGT´´ eller är det de?
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Nr19: Ähh men backlund är ju bäst, så det är nog lugnt ;)
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Alisandali: lär inte dröjja länge innan skellefteå är i kapp och förbi om detta fortsätter
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Diaz: Men 21-8 i skott till SAIK , Backlund gör en kanonmatch så här långt .
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
bobbe: Håller helt med å för första gången värkar leksingarna åxå inse det att det behövdes nåra skitår för er å inse det kanske de går å diskutera hockey med er nästa sesång då utan att ni blandar in hur många SM-guld ni har hur många "fans" ni har å att ni ska tillhöra topp fyra inom några år (förlåt stavningen hoppas det inte blir raderat p.g.a det mattias - 74)
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
1 - 0 i första :)
Kommentera

Sv: Leksand i Elitserien, eller inte!!!
Diaz:

håll det här nu ;-)
Kommentera

698649 · »