Leksands IF

26637 inlägg · 1367 ämnen

Inlägg #1157414

Sv: Denna säsong så jävlar går vi opp !
mattias - 74:

"Vid dagens ägarmöte med Svenska Hockeyligan (SHL) har representanter för HV 71, Färjestad BK, Frölunda Indians, Djurgårdens IF och Linköpings HC meddelat uppsägning av SHLs nuvarande aktieägaravtal samt meddelat att man ämnar utreda möjligheterna att starta en ny liga tillsammans med bl a KHL från säsongen 2010/2011.
Med anledning av detta har ordförandena i Brynäs IF, MODO Hockey, Timrå IK, Södertälje SK, Rögle BK, Luleå HF och Skellefteå AIK, - det vill säga majoriteten i SHL - enats om följande uttalande:

Svenska Hockeyligan och Elitserien är en av Idrotts-Sveriges starkaste koncept och varumärken. Sedan 1975 har kvalitet och publikintresse utvecklat ishockeyn i Sverige till en av de främsta ligorna i världen.

En stark nationell liga är ett av de viktigaste fundamenten för att med kraft utveckla internationellt samarbete. SHL kommer att utveckla nya modeller för ett ökat självstyre över den egna verksamheten. Men avgörande är att den nationella ligan är plattformen för allianser och samarbeten med andra länder och ligor.

SHL och Elitserien skall drivas vidare med tolv deltagande elitlag. Om ett antal klubbar lämnar SHL kommer andra svenska klubbar inbjudas, för att med det svenska seriesystemet grund, delta i den högsta divisionen.

Spelschemat och deltagande lag för säsongen 2009/2010 ligger fast. Den nya situationen innebär att eventuella förändringar kommer från och med säsongen 2010/2011. Detta kommer på sedvanligt sätt att hanteras av SHLs styrelse och verkställande ledning i samverkan med Svenska Ishockeyförbundet.

Arlanda 2009-04-28"
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Denna säsong så jävlar går vi opp !
87bth01:

SHL och Elitserien skall drivas vidare med tolv deltagande elitlag. Om ett antal klubbar lämnar SHL kommer andra svenska klubbar inbjudas, för att med det svenska seriesystemet grund, delta i den högsta divisionen. ??


inbjudas?
vem ska välja lag då?
borde inte de fem bästa lyftas upp i sådana fall?
Kommentera

Sv: Denna säsong så jävlar går vi opp !
87bth01: Saknar i uppräkningen Novo Sibirsk. Men vilka vill se de lagen i Göteborg o Jönköping. Tv-slantarna lär ju komma till en början, men när intesset dör ut så blir ju undringen; Vem skall pröjsa kalaset? Inga TV-bolag vill ju vara med då. Eller hur.
Kommentera

Sv: Denna säsong så jävlar går vi opp !
87bth01:

Ja det kanske öppnar för Leksand nu!
Kommentera