Leksands IF

26645 inlägg · 1367 ämnen

Inlägg #1573616

Sv: Kvalserien

timrålover: Skulle nog vara försiktig med att komma med sådana uttalanden med tanke på Timrå´s ekonomi. Man har väl redan fått förskott på driftsbidrag av sin egen kommun för 10 år framåt. Dessutom är väl knappast er kommuns affärer med TIK mer renhåriga än de Leksands kommun ägnat sig åt?

För att vara saklig tror jag också att du är fel ute. Tror inte Leksand kommer vara ett topplag de första åren, men förhoppningsvis ett stabilt lag i mitten inom några år. Stödet för Leksands If är stort och föreningen kan därför heller inte jämföras med Timrå som  i ärlighetens namn inte verkar ha haft mkt stöd ö-h-t- de senaste åren med svaga publiksiffror och en gamla profiler som inte skjuter till. Leksand kan snarare jämföras med Modo Hockey - många har hjärta för föreningen och bidrar. Peter Forsberg och Markus Näslund spelade gratis i Modo och betalade sin egen försäkringskostnad plus att de bidragit enormt under årens gång rent ekonomiskt som jag förstått det. Zetterberg å andra sidan kunde inte spela p g a försäkringskostnaden var för stor - fanns inte på kartan för honom (trots att han tjänat minst lika mkt som Näslund och Forsberg) att bidra till Timrå. Har svårt att se att gamla Leksands lirare inte skulle bidra.

Vi är som Modo mfl - cementerade i folks medvetenhet. Det finns hockeyföreningar i Sverige som är synonymt med ishockey för de flesta och de  är : Leksands If, Brynäs, Modo, Luleå, Djurgården och Färjestad + ngn enstaka förening till. Timrå hör, tyvärr för dem, till den skara av lag som inte är klassiska hockeylag och som därför också saknar attraktionskraft - därför sviker fans skaran också så snart laget inte vinner.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvalserien

MrSaetterboeg: Du har inte mycket kolla du lilla, lilla människan. Men jag tänker inte ge mig in i något sandlådekrig med dig. Med vissa är det helt enkelt inte lönt att diskutera, bättre att bara låta bli. Men detta ska du veta:  

Om Leksand, Djurgårn, Brynäs, Hammarby (ja faktiskt) tillhör de riktigt stora klassiska hockelagen i Sverige kan jag upplysa dig om att Timrå Ik inte ligger långt därifrån i att vara klassiskt lag. Betydligt mer klassiskt än tex HV71, Luleå eller Linköping. Hade det inte varit så att Norrland inte tilläts ha ett lag i högsta serien före 1956 hade vi varit där tidigare, det kan jag lova díg, så bra var vi på den tiden. Dock gick vi upp detta är och gjorde sedan 20 raka säsonger i högsta serien. Så vi är ett klassiskt lag. Att vara klassiskt lag är inte lika med att ha vunnit ett eller flera SM-guld, det sitter i något helt annat, bygdens kultur, generationers traditioner osv. De flesta andra som älskar ishockey vet det och förstår det. Sedan kan man inte räkna med att alla förstår allt här i världen....... 

Kommentera