Leksands IF

26638 inlägg · 1367 ämnen

Kvalserien

1574148 · » Till forumet


Sv: Kvalserien

skoskavf: Ja - känns grymt! Vi verkar inte vara ensamma som tror på Leksand heller, någon som läst Aftonbladet idag?

www.aftonbladet.se/sportbladet/kronikorer/wennerholm/article16515070.ab

Kommentera

Sv: Kvalserien
foppa78: Är ju inte så fasligt illa menat. På ett publikt forum får man väl räkna med lite från ett konkurerande lag. Nu är det klart för LIF så nu kommer jag självfallet inte häckla Timråfansen ngt mer, kan snarare önska dem lycka till då jag vet vilken mödosam väg som väntar.
Kommentera

Sv: Kvalserien

Jag visste att den här dagen skulle komma men jag visste inte när. Jag är helt överlycklig att vi äntligen får spela i Elitserien igen!


Hoppas att Salo fortsätter med sitt enastående lagbygge. Vi har en utomordentlig grund att bygga vidare på. Nu gäller det att värva smart och få några guldkorn så kan vi nog lyckas i Elitserien också!

Enormt imponerad av klacken, som vanligt!


VI ÄR TILLBAKA!!

Kommentera

Sv: Kvalserien
MrSaetterboeg: Du visar ingen vidare respekt till Timråiterna du!
Kommentera

Sv: Kvalserien
MrSaetterboeg: Grattis. Välkommen till elitserien.
Kommentera

Sv: Kvalserien
Grattis :-)
Kommentera

Sv: Kvalserien

MrSaetterboeg: Ett stort GRATTIS

och tack för att vi sparar pengar. Det kan vi behöva :)

Kommentera

Sv: Kvalserien
FRAMÅT GUBBAR! FRAMÅT!
Kommentera

Sv: Kvalserien

IamNobody: Tackar! Ja, jag förstår att hela Sverige jublar - framförallt för att få tillbaka Sveriges mest älskade idrottsförening till eliten, där vi hör hemma, men kanske lika mycket för att man slipper Timrå IK som enligt mig har varit en skam på hockeykartan sedan man gick upp med sina okunniga supportrar och sitt bedrövliga spel. Är väl bara Zetterberg som varit något, men han har tack och lov tagit sina händer från Timrå (inte bidragit med en spänn vad jag vet  ;)). Rögle kan ju inte vara saknade av många heller - ett riktigt jävla skitlag som borde förpassas från hockeykartan för all framtid. 

Nu säkrar vi de sista poängen - framåt LEKSAND!!!

Kommentera

Sv: Kvalserien

Grattis Leksand! Så skönt att ni slagit ut Timrå - hela Sverige jublar! Läs Bjurmans krönika i dagens Aftonbladet t.ex. 

Välkommen upp!

Kommentera

Sv: Kvalserien

mattias - 74: Det är klart

Grattis till avancemanget och vi behöver ett par slagpåsar i ES :)

Kommentera

Sv: Kvalserien

Greven: Är inte ute efter någon sandlådedebatt, men du kan väl åtminstone bemöta mina argument. Vad av det jag såg stämmer inte? Är inte Timrå IK´s ekonomi i ett sämre läge än Leksands, eller i vart fall lika dålig? Har inte Timrå kommun gynnat Timrå på ett liknande sätt som Leksands kmmmun gynnat Leksand? Stämmer det inte att Timrå som förening saknar stöd (se publiksiffror när Timrå spelar både hemma och borta - inte så lysande vill jag påstå)? Stämmer det inte att Zetterberg inte ville spela i Timrå Ik utan skälig lön och försäkring betald i höstas? Stämmer det inte att Foppaoch Näslund spelade gratis, betalade sin egen försäkring och att de dessutom bidragit eknomiskt på flera sätt medan Zetterberg inte gjort det? Stämmer inte detta så rätta mig gärna om jag har fel.

Gamla meriter går inte att leva på hur länge som helst, man kan ju om man vill diskutera IK Göta (som ju har otroligt många SM-guld i ishockey) som ett klassiskt hockeylag även om jag personligen anser att det lagets historia är allt för avlägsen för att kännas relevant.

Timrå har måhända haft ett gott stöd men allt pekar mot att laget inte längre attraherar ishockeyintresserade vare sig i Timrå eller någon annanstans för den delen - Detta bevisas ju av biljettförsäljning och publikstöd. Leksand å andra sidan har ett genuint stöd vilket ju också förmodligen utgör den viktigaste grunden för fortsatta framgångar.  

Kommentera

Sv: Kvalserien

MrSaetterboeg: Du har inte mycket kolla du lilla, lilla människan. Men jag tänker inte ge mig in i något sandlådekrig med dig. Med vissa är det helt enkelt inte lönt att diskutera, bättre att bara låta bli. Men detta ska du veta:  

Om Leksand, Djurgårn, Brynäs, Hammarby (ja faktiskt) tillhör de riktigt stora klassiska hockelagen i Sverige kan jag upplysa dig om att Timrå Ik inte ligger långt därifrån i att vara klassiskt lag. Betydligt mer klassiskt än tex HV71, Luleå eller Linköping. Hade det inte varit så att Norrland inte tilläts ha ett lag i högsta serien före 1956 hade vi varit där tidigare, det kan jag lova díg, så bra var vi på den tiden. Dock gick vi upp detta är och gjorde sedan 20 raka säsonger i högsta serien. Så vi är ett klassiskt lag. Att vara klassiskt lag är inte lika med att ha vunnit ett eller flera SM-guld, det sitter i något helt annat, bygdens kultur, generationers traditioner osv. De flesta andra som älskar ishockey vet det och förstår det. Sedan kan man inte räkna med att alla förstår allt här i världen....... 

Kommentera

Sv: Kvalserien

timrålover: Skulle nog vara försiktig med att komma med sådana uttalanden med tanke på Timrå´s ekonomi. Man har väl redan fått förskott på driftsbidrag av sin egen kommun för 10 år framåt. Dessutom är väl knappast er kommuns affärer med TIK mer renhåriga än de Leksands kommun ägnat sig åt?

För att vara saklig tror jag också att du är fel ute. Tror inte Leksand kommer vara ett topplag de första åren, men förhoppningsvis ett stabilt lag i mitten inom några år. Stödet för Leksands If är stort och föreningen kan därför heller inte jämföras med Timrå som  i ärlighetens namn inte verkar ha haft mkt stöd ö-h-t- de senaste åren med svaga publiksiffror och en gamla profiler som inte skjuter till. Leksand kan snarare jämföras med Modo Hockey - många har hjärta för föreningen och bidrar. Peter Forsberg och Markus Näslund spelade gratis i Modo och betalade sin egen försäkringskostnad plus att de bidragit enormt under årens gång rent ekonomiskt som jag förstått det. Zetterberg å andra sidan kunde inte spela p g a försäkringskostnaden var för stor - fanns inte på kartan för honom (trots att han tjänat minst lika mkt som Näslund och Forsberg) att bidra till Timrå. Har svårt att se att gamla Leksands lirare inte skulle bidra.

Vi är som Modo mfl - cementerade i folks medvetenhet. Det finns hockeyföreningar i Sverige som är synonymt med ishockey för de flesta och de  är : Leksands If, Brynäs, Modo, Luleå, Djurgården och Färjestad + ngn enstaka förening till. Timrå hör, tyvärr för dem, till den skara av lag som inte är klassiska hockeylag och som därför också saknar attraktionskraft - därför sviker fans skaran också så snart laget inte vinner.

Kommentera

Sv: Kvalserien

Grattis till avancemanget alla leksingar. Det har ni kämpat för länge. Ger man inte upp så lyckas man till slut. PÅ ett eller annat sätt. Synd att det gick ut över mitt älskade Timrå IK. Men så är livet, den enes bröd.....

Kommentera

Sv: Kvalserien
Grattis lyxfällan! Ska bli spännande att se hur det går för er i elitserien (not). Haha ni kommer bli så förnedrade så jag tycker synd om er!
Kommentera

Sv: Kvalserien
Surt för mej, men kul för er...Grattis!
Kommentera

Sv: Kvalserien

Härlig seger idag. Hoppas att man blir välkommen här som den gamla SF-räv man ändå är.


Helt sjukt att jag kan ha missat det här forumet!

Kommentera

Sv: Kvalserien
Grattis till avacemanget!
Kommentera

Sv: Kvalserien
Qvarre: Tack! Ska bli helt underbart att få lira i elitserien igen.. Som man längtat och många gånger tvivlat på att det överhuvudtaget någonsin skulle bli verklighet igen. Längat så till elitserien och att få möta anrika, klassiska lag som för mig representerar svensk hockeykultur. Känns som en ynnest att återigen få se lag som Brynäs, Modo Hockey, Luleå, Färjestad mfl möta mitt älskade Leksand. Är så oerhört nöjd och lycklig!!!
Kommentera

Sv: Kvalserien
mattias - 74: Grattis era jävlar ;.)
Kommentera

Sv: Kvalserien
MrSaetterboeg: Detta är ett forum där vi håller högre nivå än den du kör med!
Anpassa dig eller hitta ett annat forum!!

Sen skiter jag i vad du tycker om andra lag, men denna sandlådenivå kan du hålla för dig själv!

Grattis till es-platsen
Kommentera

Sv: Kvalserien

MrSaetterboeg

Grattis och välkommna till finrummet.... Det ska bli mig ett sant nöje att spöa skiter ur er :-)

Kommentera

Sv: Kvalserien

Berka: Skiter väl fullständigt i vad Timrås anhängare och forumskribenter tycker och känner när deras jävla lag åker ur. De har inte gjort annat än belackat sig över mitt hjärtelag så de förtjänar inget annat. Vi förnedrade dem (kissade på dem bildligt talat vilket illustrationen väl visar).

Helt underbart - ÄLSKA, ÄLSKA LEKSAND!

Stort grattis till Conny Strömberg också!

Fy f-n vad skönt!!!!

Kommentera

Sv: Kvalserien
Grattis!! Ser oerhört mycket fram emot efterlängtade derbyn kommande säsong!
Kommentera

Sv: Kvalserien

Uuuuundeeeeeeeeerbaaaaaaaaaart!!!

Kommentera

Sv: Kvalserien
mattias - 74: Jorå, det är klart nu :-)
Kommentera

Sv: Kvalserien

70 Rodrigues:

Inte klart än för fan :)

Berka: HAHA

Kommentera

Sv: Kvalserien
STORT JÄVLA GRATTIS :-)
Kommentera

Sv: Kvalserien
MrSaetterboeg: känner du gurra88?
Kommentera

Sv: Kvalserien
Är det inte dags att flytta Timrås forum från elistserien ännu?
Kommentera

Sv: Kvalserien
Känns så djävla grymt detta, vågar knappt hoppas,,, Fy fan vad man har längtat!
Kommentera

Sv: Kvalserien

mattias - 74: Spännande som sjutton i alla fall.

Nästan varje år så är det ju samma visa i Allsvenskan, man tror att det är avgjort tidigt men sedan drabbas ett av topplagen av stora frossan och bli omsprungna de sista omgångarna . Detta har hänt bland andra Leksand, Malmö och  Örebro tidigare så detta är långt ifrån klart.

Kommentera

Sv: Kvalserien

Carl Lejonkräk:

Nu har jag kalkylerat lite på hur kvalserien kommer sluta för Leksand.  

Vi har följande matcher kvar.

Västerås Borta - 2 poäng , vet av erfarenhet att ABB är en svår arena och vinna i

Västerås hemma 3 poäng Här bär Publiken fram Leksand till 3 P.

Timrå borta 1 poäng ( Svåraste bortamatchen men kan absolut ta poäng )

Rögle Hemma 3 poäng Rögle är förmodligen redan avsågat här.

Örebro Hemma 2 poäng Kan bli en seriefinal som det ser ut nu i tabellen, tufft jämnt och tajt.

SSK Borta 0 poäng Här kommer torsken, känner det bara på mig.

Slår dessa resulat in så hamnar Leksand på 20 poäng vilket bör räcka till en ES plats. Vore ju lite roligt om alla dessa resultat satt ;)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Kvalserien
Alisandali: Arnio ska du ge fan i att kalla mig. Fattar du det??????????????????????????? Jag har aldrig haft nicket.

Jag måste ha läst helt fel om statistiken där, läste på svenska fans men det blev nog tokigt får. Jag adp om ursäkt men tror att ni vinner i alla fall.
Kommentera

Sv: Kvalserien

:Arnio du bör ha lite mer på fötterna innan du säger att vi inte spött Örebro i årets serie :)


 

Örebro HK  -  Leksands IF 0 - 2 (0-0, 0-1, 0-1)

Leksands IF  -  Örebro HK 3 - 2 (0-2, 2-0, 1-0)

Örebro HK  -  Leksands IF 2 - 3 (0-1, 0-0, 2-2)



Örebro har vunnit en gång , visst det var den senaste matchen .

Och jag tror nog att Leksand kan få jävligt svårt att ta någon poäng nere där :

Kommentera

Sv: Kvalserien

mattias - 74: "Örebro imorgon, känns som en rätt behaglig uppgift att ta 3 poäng till."

Kanske det är dax för er att besegra Örebro nu vilket ni inte gjort denna säsong ännu.

Ser att Örebro passar på att driva lite med återtåget.. ;-)

Kommentera

Sv: Kvalserien
mattias - 74: Känns bra att veta att skattepengarna används till nåt vettigt!   :-)   ( för en gångs skull)

Redigerad kommentar

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Kvalserien
mattias - 74: Hoppas inte spelarna resonerar som dig :)
Kommentera

Sv: Kvalserien

mattias - 74:

Örebro imorgon, känns som en rätt behaglig uppgift att ta 3 poäng till.

Kommentera

Sv: Kvalserien
Så jävla skönt med en seger i premiären. Fantastiskt.
Kommentera

Sv: Kvalserien

horcoff:

Nej det gör han inte. =)

www.youtube.com/watch?v=Ukj5j5HFFgY

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Kvalserien

mattias - 74: Sedan tycker han inte om att kramas :-)

Kommentera

Sv: Kvalserien

arnio:

Bibic är en tuff spelande back och grinig. Han var riktigt bra i grundserien och jag tyckte då att han såg mogen ut att för att testa Elitseriespel. Efter att ha bevittnat honom i kvalserien så är jag beredd och ändra mig, han såg allmänt vilse ut och spelade oftast över sin förmåga Timande fick städa gång på gång efter honom när dom spelade tillsammans. Kanske lika bra att han får en säsong till i Allsvenskan. Han är dock en riktig talang som kan bli hur bra som helst. Han är halvserb så hans humör har man ju sett åtskilliga gånger ;)

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Kvalserien
mattias - 74: Vilken spelartyp är Bibic då?
Kommentera

Sv: Kvalserien

arnio:

Salo har sagt att Leksand skall spela ES inom 3 år så det innebär att vi har 2 år på oss. Skönt att se att en sportchef äntligen ser potential i våra juniorer och tror på våra juniorer och vågar spela dom. Delarose kommer bli hur bra som helst. Timande förlängde i  förrgår och det var en viktig pusselbit. Han har varit totalt överlägsen bland backarna. Nu vill jag se att Salo ger delarose ett A lags kontrakt samt att forsberg och Bibic samt hanses stannar en säsong till, då ser det riktigt bra ut. Bibic ryktas ju till er :/

Kommentera

Sv: Kvalserien

mattias - 74: Jaha det sket sig som vanligt för er i Kvalserien, jag  önskar er dock bättre lycka till nästa säsong. Då får ny gärna byta plats med Rögle för det är ju Leksand vi Brynäsare helst av allt vill slå.

Det känns i alla fall som att ni är på rätt väg efter några år av kaos i föreningen. Du hade rätt i att Ollas är en riktigt bra spelare och han blir ju bara bättre ju längre säsongen lider.

Kommentera

Sv: Kvalserien

mattias - 74:http://modoiter.se/?p=3521

Är en vecka gammalt rykte

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Kvalserien

Metal Guru:

* asg *

Kommentera

Sv: Kvalserien

mattias - 74:
"Självklart tror jag på mirakel men det ser tufft ut."

Har du kontaktat oraklet Ranelid? 

Kommentera

1574148 · »