Leksands IF

26645 inlägg · 1367 ämnen

Inlägg #2250670

Sv: Den eviga resan mot nästa guld
KB65: Ja rivaliteten mellan Leksand och Mora har alltid varit ganska lugn. Både lagen vill såklart vara bäst i Dalarna men jag kan inte minnas några större stök situationer även trots vi mötte varandra 3 år i rad i kval.

Men jag hade inte varit så glad om det varit omvända roller och Leksand var i HA lånat ut sin kapten till Mora i SHL. Det är ju ändå våra största rivaler och kaptenen ska hedra det mest av alla och vara extra lojal.

Jag har dock inga problem med att Ljunggren ska spela med oss. Han verkar som en duktig spelare med rätt karaktär men jag fattar varför moringar och även vissa leksingar blir upprörda.
Kommentera

Svarskommentarer


Sv: Den eviga resan mot nästa guld
Jalapeno:

Kunde inte sagt det bättre själv, det känns även som matcherna mot Brynäs inte har samma innebörd för en del supportrar som det hade på 60 - 70 talet tex.

Idag känns det mest som det är matcherna mot just Brynäs men framförallt de mot DIF och FBK som känns extra sköna att vinna. Många jag pratat med menar att rivaliteten ökat mellan dessa klubbar och Leksand samt att rivaliteten med Brynäs har svalnat.

Personligen så tycker jag att en vinst mot FBK smäller högre än en vinst mot ex Brynäs fast det har kanske med och göra att jag alltid starkt ogillat FBK väldigt mycket men vad vet jag? ;)
Kommentera