Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Krönika

2764 · » Till forumet


Sv: Krönika
Har sagt det förut och säger det igen, årets upplaga av ES känns mer oviss än på många år.
Jag håller med i mycket av Bobbes tabell, men även i invändningen mot att VF skulle hamna så långt ner. PR är en duktig målvakt, och även om Husse försvunnit så tror jag nyförvärven kommer att hålla dom på en "anständig" nivå. Conny Evensson är, om än han varit borta från hockeyn ett tag, en omvittnat duktig tränare.
Jag tror också att det blir ett toppskikt med FBK, DIF och kanske Brynäs/MIF.
Men därefter är det så mycket svårare att tippa.
Det kan mycket väl bli ett getingbo i den nedre halvan (den som känns mest intressant för vår del att spekulera omkring) av tabellen.
Många utlänningar som statistiskt sett "skall" vara bra gör entré i ES, men hur de fungerar här och vad de presterar är fortfarande ett oskrivet kort.
Dessutom verkar en del lag avvakta lite och räknar kallt med att plocka in någon/några på artistskatt framigenom om resultaten uteblir. Sådant kan också komma att påverka utgången. Luleå-anhängarna verkar ganska övertygade om att en målvakt kommer att landa någon gång fram i höst, och jag är nog benägen att hålla med om den teorin.
Det roliga är dessutom att AIK, som de flesta (inkl. mig själv) verkar tippa ganska långt ner i tabellen, kan bli vad som helst. Får man ordning på alla nya spelare och kanske lite "Hjallis-förstärkningar" om så behövs, så kan laget mycket väl vara på säker mark.
Nej, tippandet känns otroligt svårt denna säsong.
Skall verkligen bli kul när det drar igång så man får lite fastare indikationer på var alla står...
Kommentera

Sv: Krönika
Det är ruskigt svårt att rangordna lagen i år... var ju tvungen att placera nåt lag mer än AIK efter LHC, så det blev VF.. bara en känsla, inte så avancerat ;)
Kommentera

Sv: Krönika
Svårt att tippa men jag tror nog att frölunda kommer en bit högre upp.
Hv något lägre men dock på slutspelsplats, iofs brukar det vara så förbaskat jämnt i den "tabellregionen" så varför inte. Tälje tror jag inte fixar slutspelsplats...9-10:e plats?
LHC på 10:e....det vore väl gött!! =)
Precis hemkommen från första isträningen....mycket folk och ett glatt hockeylag på isen. Nu drar det igång! =)
Kommentera

Krönika
Läs min tippning av årets elitserie! :)
Kommentera

2764 · »