Linköpings HC

7298 inlägg · 775 ämnen

Inlägg #1031157

Sv: SM-Final #3
Tikinmyheart: Som alltid är det mest variationerna i nivå hos domarna man retar sig på. Jag tyckte Winnerborg höll en hyfsat jämn, om än hög, nivå matchen igenom när han dömde. Missen med straffen är ju lite generande för honom, men i ärlighetens namn är det inte den uteblivna straffen som stör mig mest (LHC har inte någon imponerande siffra på lyckade straffslag ändå), utan mer att vårt PP blev avbrutet och man fick börja om med väldigt lite tid kvar.
Kuben har blandat och gett lite för mycket. Cross-checkingen på Majesky är ju solklar, varför blåser inte karln där? Samtidigt hittar han lite småpettitesser rätt som det är både här och där. En jämn bedömningsnivå ger spelarna klara signaler för vad som är tillåtet eller inte. Då blir som regel också spelet mycket bättre.
Och visst är det en snygg och misstänkt intränad dive Ledin bjuder på. Ibland undrar man över hur spelarna tänker, OK att man lyckas lura domaren den matchen, men som allt nagelfars idag med femton repriser, hockeykvällar, tidningar, youtube m.m. så avslöjas ju filmarna ganska skoningslöst. Och när det gäller ex vis. Thörnberg kan det inte vara så kul att läsa höra om (för det får han säkert göra) Wikegårds blogg där han blir kapad jäms med lädret på skridskorna för sina tilltag. Filmar, fuskare, fegis... det var inga snälla ord. Och så småningom lär sig även domarna vilka spelares svanhopp som ska granskas lite extra, och då får man inte längre den där utvisningen med sig.

Men skit samma. HV var bättre igår. Klart bättre. Det enda som gäller är att försöka tagga upp ordentligt till i morgon och hitta tillbaka till det matchvinnande spelet. Jag hoppas och tror att Janne har något mer taktiskt signerat ess att plocka fram ur kavajärmen. Stana måste komma in "i zonen", LHC måste ändra och variera sitt PP, det är totalt sönderläst och alldeles för enkelt att avstyra i nuläget. Det frapperande är det enkla. Titta på HV:s anfall och PP. Massor med folk in på mål, Stana ser inte ett skvatt. LHC:s dito? Alldeles för ofta är det inte en kotte i närheten av målet! Skotten blir plockpotatis för Liv, och ingen finns i närheten om det skulle bli en retur.

In å kötta!
Kommentera