Luleå HF

115675 inlägg · 887 ämnen

En nivåhöjning av Luleå är nödvändig och måste till

2617447 · » Till forumet


En nivåhöjning av Luleå är nödvändig och måste till
Under annandagen återupptas SHL för Luleås vidkommande efter 'smått osannolika' 16!! spelfria dagar. 'I vanlig ordning' primärt orsakad av en irrelevant 'saft och bulle'-turnering med Landslaget...

Nåväl, vidare till det relevanta.
Luleå har så här långt under säsongen spelat ihop 40 p på 25 matcher, exakt 1.6 p per match.
Om detta i mitt tycke ganska mediokra matchgenomsnitt består säsongen ut landar vi på 82-84 poäng, vilket med minst 80% sannolikhet innebär att vi slutar 7:a, 6:a eller 8:a...
Mest troligt är att vi då slutar 7:a. Bättre än i bästa fall 6:a, blir vi med typ 90% garanti, inte.

Kontentan är att det definitivt behövs en uppryckning av poängsnittet under andra halvan av Grundserien till MINST 1,8 poäng i snitt per match, så att vi åtminstone tar 60% av de återstående poängen. Klarar vi det slutar vi på 88-89 poäng, vilket med ca 80% sannolikhet även det, innebär att vi då slutar 4:a eller 5:a, alternativt med några poäng färre, 6:a, om det är att 'föredra' framför att sluta 5:a..., det om Leksand sannolikt kan sluta 4:a.

Oavsett vilket är det en monumental skillnad jämfört med att sluta 7:a eller 8:a, vilket vore smått förödande.
Risken för att så sker är i allra högsta grad överhängande om matchpoängsnittet på i mitt tycke ganska magra 1,6 poäng per match så här långt, INTE förbättras ifrån nuvarande nivå.

Icke att förglömma i sammanhanget ÄR att det nog är 'smartare' för oss att I slutändan hamna 5:a eller 6:a, framför att på ett för Tidigt stadium!! gå allin för att försöka ta tredjeplatsen om så är möjligt.
Anledningen till det är att RISKEN!! att vi 'råkar' få Leksand i kvarten, skulle vi sluta 3:a eller 4:a, är så oerhört mycket större än om vi slutar 6:a.
Att Leksand slutar så högt upp som 3:a tror jag nämligen är tämligen osannolikt.
Dom kan möjligen sluta 4:a, men absolut 5:a.
Skulle LIF på allvar vara på väg mot att sluta 4:a eller 5:a..., får vi väl 'se till' att försöka sejfa och sluta 6:a, om det är rimligt. Alternativet är att samtidigt med detta ev. gå för en tredjeplats, om vi just då verkligen har en RIKTIGT BRA chans på det, när det återstår säg 3-5 omgångar att spela. Annars är det slutplacering 6 som är prio 1 för oss, inte 5! eller 4!

Oavsett vilket måste vi höja vårt spel märkbart och förbättra vårt matchpoängsnitt under andra halvan av serien, annars lär vi högst sannolikt få ett rejält Ofördelaktigt utgångsläge inför slutspelet, som i värsta fall kan vara över innan det ens börjat, om vi som ett exempel skulle torska mot Örebro i playin..

Jag hoppas verkligen att träningsperioden under det massiva 16 dagar långa uppehållet ifrån spel resulterar i att Luleå uppvisar både en högre men också betydligt jämnare nivå när spelet återupptas på annandagen och även därefter, än som varit fallet med den alldeles för ojämna och på det stora hela otillräckliga prestationsnivå som Luleå generellt sett legat på under hela 13 raka matcher i direkt anslutning till uppehållet. Något som från ingenstans egentligen påbörjades i och med 1-4 förlusten hemma mot Leksand den 26 oktober. Innan det hade Luleå 5 raka segrar. Men efter bortavinsten mot SkAIK den 21/10 är det ömsom vin ömsom vatten. Oroväckande nog med en tydlig dragning åt 'vattenhållet' till...

De senaste 13 matcherna har vi endast tagit 17 av 39 poäng. Det duger definitivt inte.
Den trenden MÅSTE Brytas omgående när spelet återupptas..

Ser det på det stora hela likadant ut med vårat spel den 26:e och därefter, som innan uppehållet, och det efter en träningsperiod på hela 16 dagar, befarar jag att Luleå precis som ifjol kommer att inleda slutspelet med playin vad det lider. Och då går nog säsongen återigen mot ett tämligen snabbt avslut. Något annat går inte gärna att tro.

Jag hoppas innerligen att vi får se ett pånyttfött Luleå hemma mot Malmö på annandagen. Annars är det synnerligen illavarslande....
Ytterligare en säsong liknande fjolårssäsongen klarar vi oss gärna UTAN!, om man så säger.... Eller hur?
Vi kan ju NYSTARTA! den här med att besegra Malmö den 26:e, och det utan pardon.
Kommentera

2617447 · »