Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Snart är det slutspel...

61819 · » Till forumet


Snart är det slutspel...
Jag känner inte alls samma längtan till slutspelet i år. Varför vet jag inte. Det känns inte alls lika hett som det brukar och de här sista mgångarna brukar ju speglas av en så kallad "slutspelshockey", men den har vi inte sett skymten av, inte i MIFs matcher i alla fall. Tätt, tufft, bra målvaktsspel, bra försvar och målsnåla/jämna/täta matcher brukar det bli innan slutspelet. Jag ställer mig frågan: Har MIF någonsin tacklat mindre och spelat ett spel helt utan fysisk. Bort med spelarna framför mål, och ge fri sikt åt Hadelöv. Så skall det vara, men så har det inte varit. Det ser mörkt ut för MIF inför slutspelet och örmodligen blir det respass redan efter kvartsfinalen.

Elitserien i stort verkar sakna jämnheten och klasskillnaden mellan olika lag är markant. Det var ingen ordentlig kamp om de två kvalplatserna. Slutspelslagen har jag tyckt varit klara sen länge, det handlade bara om at Brnäs, Luleå skulle komma upp till normal nivåför då har varken LHC eller SSK en chans. HV, Modo, Djurgården ligger på 2-4 plats med betryggande avstånd ner till 5.an frölunda. Och så Färjestad i en klass för sig. Slutspelet känns ointressatare än på länge.

Man brukar säga att allt kan hända i ett slutspel, men det känns inte så just nu. Ingen kommer att kunna stoppa Färjestad, det tror jag inte. De är så överlägsna att det finns inte. Nu har de dessutom en målvakt av toppklass, ja elitseriens bästa målvakt vill jag påstå.

Tipset känns bergsäkert: SM-Guld, Färjestad
Kommentera

61819 · »