Luleå HF

115788 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1223907

Sv: Kvällens match
LL: Det dom visade på Canal+ när det gällde målen var ju just från 1997 och framåt. Om det beror på att statistiken finns tillgänglig där eller om det var då Canal+ började sända framgår inte. Men bevisligen har det ju gjorts fler än dagens 5.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvällens match
Bolivar: Min kvalificerade gissning är att det beror på att säsongen 97-98 var den första säsongen som det genomfördes direkt online-rapportering från samtliga ES-arenor in till en central statistikdatabas.

Därefter byggdes en (i ganska stor utsträckning tafflig, med många småfel) databas upp för åren innan 1997 för att kunna presentera en spelardatabas 1975 och framåt. Ingen orkade dock lägga in matchfakta för varje match sedan 1975, utan det var aggregerade siffror för hela säsonger. Då har databasen inget att jobba mot för perioden 1975-1997 när det gäller att plocka fram match- eller periodrekord.

Dock skulle jag gissa att det finns kompletta uppsättningar med antingen Årets Ishockey och/eller gamla årgångar av förbundstidningen tillgängliga på de flesta större sportredaktioner i Sverige, men det gäller ju att man orkar tänka så långt...

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Kvällens match

Bolivar:

Dom har nog plockat sina "fakta" från ishockey.se, och dom började där vid 97/98 någonstans med statistiken.

Men det fanns ju en tid före det också ;-)

Kommentera