Luleå HF

115678 inlägg · 887 ämnen

Kvällens match

1514749 · » Till forumet


Sv: Kvällens match

Fem spelare står över ikväll. Olausson, Koivisto , Fransson, Svensson samt Chris Abbott.

Kommentera


Sv: Kvällens match

Så här ställer Luleå upp i kvällens match mot Asplöven enligt Kurirens hockeyblogg:

1. Kukan, Fransson
Koivisto, Olausson, Persson

2. Kilström, Jacobsson
Klasen, Berglund, Fabricius
3. Gunnarsson, Sandström
Abbott, Abbott, Hedman

4. Vihko, Fogström, Jakobs

Extra: Porsberger, Mannberg

Kim Hirschovits, Robin Jonsson, Sami Sandell, Pavel Skrbek och Fredrik Svensson spelar inte.

http://www.kuriren.nu/bloggar/bloggare.aspx?blogg=4171576

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Kvällens match

Lindberg Råkkar: Frågan är om de ens fattar vilket fiasko det är. De är väl fortfarande euforiska över 100p , seriesegern, miljonen, rekorden etc etc etc

Har de ens fattat att slutspelet börjat? Eller slutat?

Kommentera

Sv: Kvällens match

Dett var klubbens största fiasko sedan Sakkari Pietelä, frågan är vad man gör nu. Det går egentligen inte fortsätta i samma fotspår men ändå känns det som att det är precis vad man kommer göra. Att inte värva en ersättare till Cam blev kostsamt och sedan saknades ju en Niinimaa typ enormt i dessa avgörande matcher. På diverse nätbloggar försöker man göra spelare som Mannberg och Berglund till syndabockar och ifrågasätter nu varför man ens förlängde med dom. Skrämmande hur man kommer en sån ide om en 19-åring som är klubbens största talang och gör sin första elitseriesäsong.

Nåsta år ser som sagt ut att fortsäta i samma spår. In kommer fler allsvenska lirare utan direkt tyngd, ut försvinner ett gäng spelare som står på gränsen till landslaget. Kommer säkert gå bra att upprätthålla fasaden i en grundserie där Rönnkens kontinuitet belönas.

Annars är det rätt svårt att försöka tycka illa om AIK, ett lag som harvat på ishockeyns riktiga bakgård efter sin konkurs och verkligen fått bygga från grunden. Jag har själv sett dom spela mot Österåker i Åkersberga vilket är ett enormt långt steg från de två senaste årens "slutspelsskrällar". I år måste man nästan se dom som favoriter nu, inte bara för att dom slog ut oss, "de mest fantastiska seriesegrarna världen skådat" utan för att dom spelar med en helt annan fart än de övriga lagen som är kvar gör. Har man tittat på våra matcher och sedan bytt kanal är det som att byta till en div 1 match eller ha slow motion knappen intryckt.

Igår var det ynka 5000 på läktaren och det måste svida hårt för både klubbledning och Rönnken som anser att vi är Sverige mest fanstastiska ishockeylag. Förmodligen är det en stor missräkning för klubben då dom säkert sett fram emot att bygga ett stort eget kapital efter överskott i år genom många hemmamatcher i slutspelet.

Rönnken och Bulan har en säsong på sig att visa resultat och ta laget till final och dom kommer tvingas göra det i ett väldigt mycket tuffare klimat när man ser till kraven utifrån.

Kommentera

Sv: Kvällens match

Kickan:Men va faan?!?!? Long Time No Seen, osso blire såhär?

Fasth and Furious.

Kommentera

Sv: Kvällens match
önskar Luleå ett härligt sommarlov.
3 Tumme upp Citera
Kommentera

Sv: Kvällens match
Kickan: Men vad håller ni på med, kan vi besegra Skellefte så kan ni väl enkelt avfärda AIK. Du måste ha lagt av dina magiska krafter, Kickan ;)
Kommentera

Sv: Kvällens match

Dom filma ju från Luleås omklädningsrum mellan 2:a och 3:e, 20 spelare med gamnacke och några tränare syntes inte till. Dom var väl och drack öl i någon företagsloge och klappa varandra på ryggen och jubla för 100p i grundserien.

Kommentera

Sv: Kvällens match

Kickan: med tavve i båset hade det iaf hänt ngt.

Kommentera

Sv: Kvällens match

Jag hade velat ha Bulan på isen istället för på sidan om nu. Han är säkert lika svart i ögonen och rapp i käften nu som när han själv var i slutspel, men det skulle behövas någon sådan på isen. Spelarna är för välartade för att vinna SM-guld, men de får gärna bevisa motsatsen. Jag är väldigt besviken på dem. Vi hade - och har ännu om de visar lite vinnarskalle - chans på guld för första gången under det här århundrandet - och de lägger sig ludermässigt på rygg efter att ha vunnit en match.

Skärpning. Ni tar guld grabbar om ni vill. Men då måste ni visa att ni är värdiga att vinna och vara ödmjuka mot motståndarna om än de var sämre än er i grundserien. Det här duger inte. Hela Norrbotten (förutom Boden kanske) har väntat på att LHF ska ta SM-guld igen och sponsrat er på alla sätt de kan, de fattiga som dom rika. Gör inte alla som längtat så efter den här chansen för LHF besvikna.

Förlusterna beror inte på att ni är det sämre laget. De beror på att ni har sämst inställning av de båda lagen. Visa lite tjurig, norrbottnisk vinnarskalle nu, som Tavve skulle ha sagt, så är hälften vunnet. Visa samma vilja som LHF under 90-talet så är guldet LHF:s.

Kommentera

Sv: Kvällens match
zigge: Nu blir det smisk på lillrumporna för de mina om de inte vinner ikväll. Kickan kommer med björkriset på söndag om de inte skärper sig nu.
Kommentera

Sv: Kvällens match

Lindberg Råkkar: Hmm, skit åxå -men jag måste ju bara berömma 0-2-målet, hockey-godis! Bland det vackraste jag sett på länge!

Hoppas ni kan vända detta nu!

Vi har det oerhört tungt mot SixFingerTown! De får iaf inte 4 raka.

Redigerad kommentar

Kommentera

Sv: Kvällens match

Lindberg Råkkar: Bottennapp deluxe igen. Torsk på fredag och säsongen är garanterat över.

Kommentera

Sv: Kvällens match

Portello: Oj vad utspelade vi vart, två riktigt pinsamma perioder.
Håller ju inte att göra två självmål heller och sen utsätta sig för möjligheten att åka på en 5:a som Abbott med bara sekunder kvar av perioden är oxå väldigt dåligt. Visst Pavlikovsky gör väl alla fel man kan för att sätta sig själv i en så dålig position som möjligt, men man vinner inget på att fullfölja där när vi inte har någon support och alla väntar på periodpaus.

Nu blev det inte 4 raka, något som Skellefteå säkert kommer vinna med.

Kommentera

Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar:Åhhh, vad tråkiga Luleå är!!!
Kommentera

Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar: Domarkåren skördar nya triumfer i varje match, mer eller mindre. Eller har du sett nån match där domarna inte fått kritik från nåt håll för att ha dömt fel?
Enda skillnaden är att det uppmärksammas extra bara för att det råkar bli mål i samband med det påstådda misstaget.
Isf bara att beklaga och gå vidare, om man nu accepterar att misstag förekommer. Det enda man kan göra är att jobba hårt för att domarna ska bli så skickliga som möjligt, alternativet är att nån uppfinner en robot som ser exakt allt, bedömer allt korrekt och aldrig gör fel.
Något jag ser som tämligen uteslutet.
Kommentera

Sv: Kvällens match

Svenska domarkåren skördade nya triumfer i mötet Brynäs-Frölunda.

Kommentera

Sv: Kvällens match

Huge: Vi gjorde inte mål i 5 mot 3 :)

Vi var väl knappt i anfallszon då, men väl i efterföljande 5 mot 4 blev det mål.
Gillar väl inte direkt heller direkt utv på Nemeth å andra sidan fick Abbott 5 matcher avstängning för en liknande knuff för att killen ramlar in i sargen och skadar sig så helt oväntat var det väl inte. Anledning att det blev utvisning där är väl en kombination av att det är en tackling i ryggen på ett dåligt avstånd ifrån sargen.

Förutom 7-8 min i 2:a perioden runt 2-1 målet för AIK så var dom ju aldrig med i matchen, visst vi fick en del PP med oss i 3:e men kunde lika gärna fått dessa med oss under period 1 o 2.

Även om vi har flyt på två mål så känns AIKs alla 3 mål som mer eller mindre slumpmål gjorda genom mer tur än skicklighet.

Om man vill kritisera domarna borde man fokusera kritiken på varför ingenting är utvisning under period 1 och 2 medans i 3:e är det utvisning på allt.
Ser man till hur det dömdes under de första 40 min är det bara Mcdonells slashing som borde renderat i ett straff.

Kanske var det så att hemmapubliken gjorde sitt jobb till sist :)

Kommentera

Sv: Kvällens match

Huge:Den avvaktande utv vid 3-2 kändes tveksam oxå. Kändes som han lirade på pucken.

Kommentera

Sv: Kvällens match
Portello: Kan till viss del förstå kritiken från Melin/Persson, även om den förstås är lite överdriven i besvikelsens stund.
Tänker framförallt på dom två snabba tvåorna AIK åker på när ni avgör i 5 mot 3.
Den första  (slashingen) är inget att säga om, där förstår jag inte kritiken öht.
Klubban slås ju både av och dessutom ur händerna på er spelare med ett rejält yxhugg. Är väl isf den lilla dutten i ryggen från Nemeth strax därpå som känns oerhört tuff och rentav felaktig.
Och där avgörs som sagt det hela, med stor sannolikhet.

I övrigt en klart jämnare match än vad siffrorna visar och ni får dessutom två mål som ser väldigt turbetonade ut, men dom räknas ju dom också.

Kommentera

Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar:Börjar bli pinsamt med allt gnäll från AIK-håll nu. Kanske de skulle spelas utan domare resten av serien så man får tyst på Melin/Persson.
Kommentera

Sv: Kvällens match

Skön första match mot Gnaget. Stockholmarna som med tidningarnas hjälp haussat både sig själva och Fasth till oanade höjder fick direkt smaka på förnedring. Fasth var som vanligt mot oss, dvs väldigt mänsklig och silade två bakifrån mål och uppträdde allmänt grinigt. Så trots att JG darrade betänkligt under första halvan av sin slutspelsdebut så vann vi ändå målvaktsmatchen.

På isen var det jämnt i två perioder innan vi la in en extra växel och AIK föll ihop som ett korthus, blev oorganiserade och tog ett gäng dumma utvisningar(vissa var förvisso tveksamma). AIKs superkedja neutraliserades flera gånger av vår 4:e med Meijer, Berglund och Mannberg. Det tyder på en väldig styrka och självförtroende när Rönnken och hans gäng vågar coacha så med sista bytet.

Harju visade upp ett spel vi inte sett på hela säsongen, avslutet vid målet går inte att göra bättre.

Egentligen var det väl bara en stund efter AIKs andra mål som det var lite kritiskt, dom hade flera rejäla chanser att öka på till 3-1 med JG spikade igen.

Det är svårt att inte vara positiv inför fortsättningen, AIK ska vinna 4 av 6 matcher vilket ser väldigt svårt ut för dom. Speciellt som vi har sådant övertag inte bara de två senaste säsongerna utan även historiskt. På 80 möten har AIK bara lyckats ta 21 segrar mot våra 49. Enda gången vi mött dom i slutspel tidigare var 96/97 och då vann vi med 3-0 i matcher.

Kommentera

Sv: Kvällens match

Luleå drar in 0.78poäng per mål man gör.. Det är fan otroligt.

vi som sista lag till slutspel får med oss 0.54 poäng per mål man gör.

Kommentera

Sv: Kvällens match

Portello:Mycke, mycke grattis till seriesegern!

Kommentera

Sv: Kvällens match
spud: No problems. Kännd fint med tresiffrigt.
Kommentera

Sv: Kvällens match
Tack tack tack!
Kommentera

Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar: Då blir det ingen god honing.. 
Kommentera

Sv: Kvällens match

spud: Klart vi kommer lira läggmatch så vi kan välja dom i kvarten ;)

Kommentera

Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar: Vinner ni mot Lakers i sista så ska ni få ett kilo extra honing av mig. 
Kommentera

Sv: Kvällens match

Paddan: Måste väl bli hååning, vi är ju en snäll björn likt nalle puh.

Kommentera

Sv: Kvällens match
Portello: Har ni vunnit en melon nu? Vad väljer ni i såna fall... vatten eller honung eller kanske nät?
Kommentera

Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar: Två poäng mer än Skellefteå ikväll skulle smaka mumma.
Kommentera

Sv: Kvällens match

Jesper Jonsson: En repris av våren 1996, tack!.

Kommentera

Sv: Kvällens match

Hannu Neimi:fast jag tycker vi skall gå för seriesegern.

SM guldet känns tämligen svårfångat även om vi är svåra att slå över sju matcher tror jag vi gör lite för få mål när det börjar gälla.

dessutom måste vi ju komma före skaik annars är vi kassa

Kommentera

Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar:Ja de andra guldpretendenterna softar sista omgångarna medans LHF ger järnet för serieseger. Men det är lagets spelstil och melodi. LHF blir väldigt sårbara om de inte ger 100:a. En annan sak som oroar är skador och alla rykten om spelare på väg bort. Men jag utgår från att spelarna är proffesionella och ger järnet i slutspelet
Kommentera

Sv: Kvällens match

horcoff: Timrå måste vara sämre än "vilda väsby", de allsvenska lagen måste vara riktigt dåliga om dom ska lyckas klara sig undan degradering.

Luleå kunde gjort 10 mål på två perioder om man varit lite mer effektiva, lite konstigt skriva så när dom ändå gjorde 7 mål. Det är nästan man tycker lite synd om TIK-fansen, inte ens dom förtjänar att se sitt egna lag uppträda så här dåligt.

Sedan första landslagsuppehållet har Luleå endast förlorat 5 matcher på ordinarie tid, alltså 5 av 32. Jämför skillnaden med ifjol där man ju man sämst i serien mellan första och sista uppehållet. Nu ståtar vi med 4 raka segrar och allt ser äckligt bra ut. kanske lite för bra?

Kommentera

Sv: Kvällens match

Jaha, övar på mål :)

Kommentera

Sv: Kvällens match

Portello:Right!

Kommentera

Sv: Kvällens match

Ikväll hålls tummarna för Luleå, AIK, Hv71 samt Djurgården!

Kommentera

Sv: Kvällens match
Portello: tror att det hände guldsäsongen, men jag minns inte säkert. Kan ha hänt någon fler gång också, men särskilt vanligt är det inte.
Kommentera

Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar: Undra när Luleå vann två matcher senast i Jönköping under samma säsong? Har det någonsin hänt? Tvivlar starkt på det. Tycker att luleå-spelarna offrar sig hänsynslöst i slutet av matchen. Måste pusha lite extra för Meijer. Vilket hjärta den killen har.
Kommentera

Sv: Kvällens match

Ett steg närmare serieseger efter något så ovanligt som en seger nere i Jönköping och det på full tid. Känns rätt bra att man redan lirat omgång 50 och fick med sig 3p i den, så nu kan man i lugn och ro vila upp sig till på lördag och ny tuff match mot FBK som måste lira mot snålspelande Gnaget på torsdag.

Håller lagen samma poängsnitt resten av serien så kommer förmodligen 6p till räcka. Tar vi 8 poäng och hamnar på 97 totalt, ser jag det som i princip omöjligt att något lag ska kunna gå förbi oss. Det största hotet är nog Skellefteå, dels har man hemmamatch mot oss, dels är man förmodligen det lag som är det enda som kan få till en winning streak på 5 matcher eller något sånt.

Att vi skulle kollapsa och torska 5 raka ser jag som väldigt osannolikt.

Kommentera

Sv: Kvällens match
Zource:Blir det kvalserien så tror jag de måste ta in Challe redan då!
Kommentera

Sv: Kvällens match
bj21: Vem ska Djurgårn sparka nu?
Kommentera

Sv: Kvällens match
Tack Luleå!
Kommentera

Sv: Kvällens match
Lindberg Råkkar:Sandell har ju varit en av våra bästa spelare. Oerhört surt att han mest troligt blir borta resten av säsongen. Det mesta talar ju för det.. .
Kommentera

Sv: Kvällens match

Portello: Som befarat Sandell borta resten av säsongen, hej å hå. Vägen till ett Guld blev genast oändligt mycket längre.

Kommentera

Sv: Kvällens match
spud: Harju har varit totalt under isen senaste tiden. Har bla inte gjort ett enda spelmål under 2012. Så att han bänkades var helt i sin ordning.
Kommentera

Sv: Kvällens match
Portello: Visst måste Harju vara skadad? Känns som årehundradets lögn att han skulle vara petad. 
Kommentera

1514749 · »