Luleå HF

115797 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1479938

Sv: Kvällens match

Dett var klubbens största fiasko sedan Sakkari Pietelä, frågan är vad man gör nu. Det går egentligen inte fortsätta i samma fotspår men ändå känns det som att det är precis vad man kommer göra. Att inte värva en ersättare till Cam blev kostsamt och sedan saknades ju en Niinimaa typ enormt i dessa avgörande matcher. På diverse nätbloggar försöker man göra spelare som Mannberg och Berglund till syndabockar och ifrågasätter nu varför man ens förlängde med dom. Skrämmande hur man kommer en sån ide om en 19-åring som är klubbens största talang och gör sin första elitseriesäsong.

Nåsta år ser som sagt ut att fortsäta i samma spår. In kommer fler allsvenska lirare utan direkt tyngd, ut försvinner ett gäng spelare som står på gränsen till landslaget. Kommer säkert gå bra att upprätthålla fasaden i en grundserie där Rönnkens kontinuitet belönas.

Annars är det rätt svårt att försöka tycka illa om AIK, ett lag som harvat på ishockeyns riktiga bakgård efter sin konkurs och verkligen fått bygga från grunden. Jag har själv sett dom spela mot Österåker i Åkersberga vilket är ett enormt långt steg från de två senaste årens "slutspelsskrällar". I år måste man nästan se dom som favoriter nu, inte bara för att dom slog ut oss, "de mest fantastiska seriesegrarna världen skådat" utan för att dom spelar med en helt annan fart än de övriga lagen som är kvar gör. Har man tittat på våra matcher och sedan bytt kanal är det som att byta till en div 1 match eller ha slow motion knappen intryckt.

Igår var det ynka 5000 på läktaren och det måste svida hårt för både klubbledning och Rönnken som anser att vi är Sverige mest fanstastiska ishockeylag. Förmodligen är det en stor missräkning för klubben då dom säkert sett fram emot att bygga ett stort eget kapital efter överskott i år genom många hemmamatcher i slutspelet.

Rönnken och Bulan har en säsong på sig att visa resultat och ta laget till final och dom kommer tvingas göra det i ett väldigt mycket tuffare klimat när man ser till kraven utifrån.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvällens match

Lindberg Råkkar: Frågan är om de ens fattar vilket fiasko det är. De är väl fortfarande euforiska över 100p , seriesegern, miljonen, rekorden etc etc etc

Har de ens fattat att slutspelet börjat? Eller slutat?

Kommentera