Luleå HF

115824 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1411069

Sv: Kvällens match
Jesper Jonsson: Jo, men Bertilsson och många andra hockeyspelare går ibland på kropp istället för puck. Nu blev det väldigt olyckligt. Egentligen tycker jag att den var väldigt lik Douglas Murrays tackling på Morozov. Murray blev avstängd i några matcher, men ändå hyllad för tacklingen, vilket givetvis var fel, men det säger en del om hur onyanserad debatten är.

Det spelar väldigt stor roll i den efterföljande debatten vem som tacklar, vem som tacklas och dramat efter. Med dramat efter menar jag inte eventuella skador, utan själva dramat efter tacklingen. När ambulansen kom in blev ju allt väldigt mycket obehagligare för alla som såg på, mycket mer dramatiskt, men i själva verket var det endast en säkerhetsåtgärd.

En annan grej som jag inte riktigt begriper är det här med att vissa spelare som har blivit drabbade av hjärnskakningar spelar med särskilt skyddande hjälmar. Typ Kenny Jönsson gjorde ju det. Om det nu går att konstruera hjälmar som skyddar bättre och som går att spela med, varför spelar inte alla med de hjälmarna? Och varför kräver inte spelarfacket att sargerna ska bli mjukare?

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kvällens match
En ny uddamålsseger, denna gång mot Modo. Spelet ser väl en aning bättre ut överlag men det är ju fortfarande inga målexplosioner man bjuds på.
Känns lite annorlunda att sitta och beklaga sig över hur dåligt vi spelar när vi ändå är i delad serieledning.
Kommentera