Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1525226

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

MOT LAKERS!

Ja, nu är det dags att möta rookien från Växjö igen. Vi mötte ju gänget i Växjö för ett par veckor sedan och då var Lakers redan skadeskjutet efter ett gäng tunga förluster. Då pulvriserade vi smålänningarna tämligen enkelt med 1-5. 

Därefter fortsatte Lakers tunga period med ytterligare förluster men nu - när de skådar kvalspökets fula grin i kikaren - har de fattat situationens allvar och kommit ut ur lockoutgarderoben för att förklara att de tänker hyra in legoknektar från NHL oberoende av vad Looben gnäller om och i samma anda gick de och spöade Warulfven på straffar i går.

Luleå har haft det motigare efter Lakers-krossen och radat förluster på varandra som följt av taffligt spel. I går var vi ju rätt ordentligt pressade av HV trots 1-1 men ett glädjeämne var dock att Linus Klassen tillsammans med Abbotts såg ut att kunna ha hittat rätt omgivning, med tidvis såväl fint 5 mot 5-spel som mycket bra PP.

Vad är nu Lakers för ett gäng, kan man undra. Den glade laxen janne karlsson som steppar upp och spexar som vilken lokal företrädare för ett dividion 18-gäng som helst, svår att skilja på från en lokal bingokonferencier eller för den delen en agent för Småknohults dansband Pelle-Zixtenz med Märta. 

Nog har de varit en frisk fläkt och lustigt att de lyckades få ihop lite bra femmor i fjol. Man inser ju att det är kul för staden och omgivningen och önskar dem allt gott. Själv tillhör jag inte de som gnyr och kvider att "Sverige behöver Leksand"; jag är alltför less på hugg- och slaglaget från Dalom som så många gånger på ren elakhet skadat och invalidiserat lulespelare endast för att vi brukar binda upp svansen på leksingar och piska dem efter noter. Hellre då lakers, tycker jag.

Men en svala dansar oftast bara en sommar och få lag blir kvar och etablerar sig på hög nivå. Kan Lakers greja det? Troligen inte, men deras kamp för överlevnad är lite spännande och inspirerande för oss som tror att hockeyn måste ge dessa möjligheter och att alla Looblämska tankar om stängda ligor och annat dravel inte bör nå längre än en wermlömsk och tandlös glappkäft. 

Detta om Lakers. Och hur väl man än kan önska det gänget ser jag ju helst att vi öser in tvåsiffrigt på dem i morgon. Vi behöver få spelet att fungera i alla femmor och vi behöver få in självförtroende och vinnarmentalitet i laget. Visst, vi ligger fortfarande med i toppen - och med chans att toppa serien vid vinst i hängen mot HV - men vi vet ju att det gått troll i den norrbottniska slagbjörnen senaste veckorna. Nu börjar t o m det gedigna fölrsvaret svikta efter alla backar vi har med inte. Och vid sidan av att vi måste hitta hem till de positionerna igen måste det också lossna för linorna och för vårt PP. 

Lakers är alltså en utmärkt slaktkanin för att hjälpa oss själva vidare. Nu tror jag vissserligen att de vinnlagt sig om i första hand en defensiv bas i väntan på förstärkningar men det ska inte hindra oss för att lyfta upp Lakers på elitseriens offeraltare. NU KÖR VI!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Imorrn är det dags för Olle att åter igen göra hattrick! Det bestämmer vi!
Kommentera