Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1526830

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Tycker ni verkligen att er rubrik om Sm-guld är så lämpligt?

Jag menar med era resultat så är det inte så trovärdigt!

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Demonen: Vi talar ju inte om Sm-guld utan SM-GLUD;-) Dessutom står det inte explicit att vi ska vinna Guld den här säsongen. Jag kanske menar att vi ska vinna 2023 men denna säsong tar vi första steget på den vägen?

Men allvarligt talat, det kan förstås diskuteras och det är väl bl a därför hockeysnacket finns.  

Och här kommer du med din åsikt att våra resultat f n talar knappast för ett SM-Guld. Innan säsong hörde Luleå tillsammans med HV, Schtan och Warulfven till de lag som de flesta s k experter trodde skulle stå högst på pallen till våren. Men regerande mästare är ditt Brynäs, förlåt Pölsan, och nu toppar ni mot experternas försäsongtips serien igen och har dessutom lille Lindholm som just nu lyfts som vår kommande stjärna. 

Tänk, så snabbt det kan ändras. 

När det gäller Luleå Hockey är det min nuvarande bedömning att som laget just nu spelar räcker det förstås inte till något Guld. Mer troligt till att åka ur i kvartsfinal redan med viss men liten chans till semi, men aldrig mer. 

Men det är just nu det. Mycket kan hända fram till våren. Om vi hittar rätt omgivning till Klassen och han blommar ut, och Olle och Koivisto följer med, och det släpper för Hirso, och Abbots+Hedman om de fortsätter delar det offensiva förväntningarna med flera linor o s v....då jäklar kan det här laget nå hur långt som helst. Kommer det spelet igång samtidigt som vi har hela laget med oss på att vara så grymt svåra att måla på när vi kämpar för det och alla är med på båten... då tror jag det ska väldigt mycket till för att vi inte ska bli allvarliga utmanare till att vinna slutspelet.

Men mycket kan hända ännu. Köplustan som är rätt kass håller på att värva upp sig och får man in Henke i målet och han stannar säsongen ut...då är det gänget, som när säsongen började snarast riskerade streckstrider, kanske en större utmanare till Guld än alla andra. Så mycket betyder en Henke Lundquist vid spaden. Flera lag kan förstärka om det blir så och Pölsan - som verkar missa Bäckström och inte heller kan hämta Markström - kan plötsligt bli - inte Guldaspiranter som det kanske ser ut nu - utan en slagpåse.

Vi får se. Det gäller att vara objektiv och ödmjuk även om man - som jag - håller på det finaste lag man kan tänka sig. Luleå Lovely Hockey:-)

Redigerad kommentar

Kommentera