Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1532167

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage:Bra gjort att plocka pinnar i alla bortamatcherna. Sex matcher på raken vi har fått poäng nu. Rögle hemma på lördag. Hoppas målen kan komma då.

Lite om de andra matcherna:

MoDo-LHC: Hemmalaget blir nollat för andra raka matchen. Steen-effekten verkar ha tagit slut. Frågan om det är tillfälligt?

AIK-Fejk-AIK :0-0 inför den sista men då går Skell ut och gör fem baljor. Oj!

Hv71-Växjö : Växjö leder med både 2-0 och 3-1 men får nöja sig med två pinnar efter vinst på straffar. Noterbart är att HV inte har tagit en trea hemma mot Växjö ännu. Förra säsongen inräknad.

Timrå - Brynäs. 2-4 efter bla ex-lulingen Nordquist målat.

Färjestad-Rögle : Hemmalaget nollar skåningarna. Bara hoppas att Luleå kan göra detsamma på lördag.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Portello: Jag håller med. Framför allt - men det vet vi ju - är vi extremt svåra att måla på. Pölsan fick in 2, Lustan 1, Timrå och HV inget alls! Båda vakterna är riktigt bra och Berguven har just nu extrema siffor: 1,09 GAA per match och över 95% räddade. Vilket till mycket stor del beror på att de vaktar i Luleå förstås. Jag tyckte vårt försvar var lite segt och slött i början av serien men nu har de vevat upp och är riktigt svåra att komma förbi. Nu har vi dels kämpandet som gör att motståndarforwards har svårt att komma loss, men ännu mer att backarna ger ett starkt intryck och gärna nyper fast motståndare i sarghörnet. 

Våra linor är en annan sak. Vi har ju många kreativa spelare och det glimtar till rätt bra och imponerande då och då - några riktigt snygga, vinnande samspel Klasen-Abbott i kväll - men de har svårt att komma riktigt fram till värsta chansen. Vilket synes bero på att moståndarna möter oss på samma sätt; genom intensivt försvarsspel, och dessutom ofta med imponerande vakter. Vår hockey är ju inte den extremt "målinriktade" att så snart man får puck köra fullt framåt, som andra lag, och senare in i zon mot uppställda motståndare kräver rätt mycket, man får inget gratis. I allt detta ska påminnas om att de blixtsnabba kontringarna och klappklappspelet en gång var vårt kännetecken. Våren 1990 kom vi trea i elitserien - men minusmålskillnad!

Nu är vi ändå extremt svårslagna och det lyfter oss till topplaceringar men på sikt - slutspelet - måste vi få en till dimension framåt. Det kan räcka med att vi får till ett effektivt PP, och med alla kreativa spelare tror jag Rönken kommer att fixa det i år. Men dit kommer vi aldrig när våra PP dör så fort en back får puck vid blå och misslyckas att måla med puck ur zon som alltid-resultat. Jag kanske gnäller, men det känns alldeles för ofta.

Hm, de andra lagen. Ja, Schtan är, har varit och kommer att vara ett lag som plötsligt öser in mål en period. Vanligen första i Schtan, ibland en senare period, och nu explosion i tredje på Hovet. Puckelpisthockeyn är sådan. Men allvarligt talat; möter vi Schtan i slutspelet tror jag att vi vinner.

MooDoo kom upp som en sol men nu ned som...Zigge menade ju att det var vakterna som var problemet och det är klart att med osäkerhet bakåt faller utespelet också.

Imponerande att Lakers studsat tillbaka och Smålandsderbyn är speciella; just mot HV växer Lakers stort, verkar det som.

Röglarna tycker man synd om, även om man gärna ser att vi vinner stort nästa. Men det känns som att det är låga odds på att de är kvar under strecken efter 55 omgångar.

Och så Pölsan som äntligen kommer igen men så var det också mot Timrå där det känns som att det är elitseriens två Hoppla-lag som drabbar samman och då vinner originalet. Om det inte finns någon annan förklaring förstås.

Men, men. Fint bortafacit för denna road trip. Det känns som att vi växt och bäst kommer man nog ihåg insatserna mot Pölsan och HV. Blir spännande att följa fortsättningen. Skönt att Rönken numera placerat oss i toppen, alla tidigare säsonger nere bland strecken var för trista.

Kommentera