Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1541184

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Jahaja, så möts vi ikväll, inför pre-jullovet. Vad ska hända? Vem vinner? Tja, det brukar DU analysera bäst av alla.

Jag åker tidigt till match, så först ikv/imorgon kan jag åter gå in här.

Men Du, kanske dags för Efterlysning av de däringa Mesigaste Mästarna igen, kan det stämma att de nominerats till Fredspriset med sitt spel under Challe/Znabel/Challe/Znabel ,  eller vem som nu försöker leda detta sjunkande skepp? De verkar nu ha Troja/Ljungby, denna stolta ärorika klubb (??) som snorlag just nu - o i em kommer ju Kringlorna farandes, ännu en hedersam fölust i Hovet??

Vem ska Challe sparka? OM han nu sitter kvar själv?

Redigerad kommentar

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

MOT MOODOO!

Dags att återigen tampas med MooDooismen, denna mysteriösa variant av en religion som ingen förstår sig på. Det lilla Övik ligger nedhällt över bergssluttningarna ned mot havet, som hade det varit bortkastat men av någon anledning klämt sig fast efter sluttningarna och hållt ut mot väder och vind. 

Att de skulle växa upp till bergsbestigare vore ju naturligt, men hockey går ju inte. Så kommer de då med en hockey som ingen förstår sig på. Att hemmarinken också den ligger i sluttning med en lutning som riskerar att samtliga spelare av tyngdkraften åker omkull är bara ett bifynd som ingen tänker på eftersom hela staden är helt förvirrat organiserad. När de sedan konstruerade en ny arena valde de förstås, hindrade av ingen, att bygga den så att bortalaget fick uppförsbacke med en sådan sinnrik konstruktion att rinken vrides genom sin axel under paus så att denna uppförsbacken ligger kvar vid nästa period. Vid ett tillfälle såg jag en domare släppa puck vid nedsläpp i mittcirkel då båda tekarna missade pucken och slog hål i luften, men pucken studsade på is och följde sedan isens lutning och jordens dragningskraft rakt in i bortalagets mål. Som följd av den hemska lutningen.

Varför protesterar ingen? Därför att det bara är en bagatell jämfört med allt annat som MooDooismen pysslar med. 

En värre sak är hemmapubliken. Den som besökt ett BB i Övik vet att jämfört med vanliga BB där man har schema med matning, blöjning, matning...etc möts i Övik av punkten, matning, blöjning, publiktryck, matning, etc. Redan på BB tränas de alltså i att vara hemmapublik! Mycket lämpligt att träna såädbarn som skriker i den ädla konsten, förstås! Och så fortsätter det hela uppväxten på dagis, i skolan m m där varannan skoltimme innehåller - inte historia, matte, gympa och sådanmt - utan publiktryck!

Undra på att det dånar där inne i hemmaarenan! Så fort det ska sättas tryck på domare kör den sedan födseln och av ohejdad vana upptränade publiken till med visslingar, buanden och allmän vrålkanonad! Sällsynt samordnade slår man till när helst man får chansen. Jag har sett fantastiska prestationer, exempelvis hur man lyckades få en bortaspelare utvisad sedan en hemmaspelare gått omkull på isen. Att denne hemmaspelare stod i eget burskydd med ingen bortaspelare bärmare än halva planen - byten pågick - hindrade inte detta: publiken fick domaren att visa ut en bortaspelare 30 meter från händelsens centrum för något. Jag fick ingen klarhet i vad, men tror det handlade om att domaren menade att bortaspelaren gjort en grimasch eller något som sänkte MooDooisten - så stark effekt har denna hemmapublik!

Som de inte vore nog har MooDooismen ökat på förvirringen genom att döpa alla spelare till varianter på -edin. Detta för att omöjliggöra för motståndarna att ge order. "Håll -edin"-utrop från bortalagets tränare har många gånger styrt bortabackarna helt fel och gett frilägen till hemmaforwards. Sedin, Hedin, Ledin, Vedin, Bedin....vem kan skilja dem åt?

För att lyfta MooDooismen till en universell rörelse har man dessutom hittat på att man är världens bästigaste plantskola. I MooDoosimens grundteorem är alla spelare födda MooDooister även om de tillbringat sina första 20-30 levnadsår på andra kontinenter: en ren MooDooistprodukt, påstår man; fostrad i den MooDooistiska juniorarmadan. För att ytterligare kasta ved på den brasa som fantasin om plantis innebär kyfter man upp några GUDar, några exempel som i den MooDooistiska katekesen anses bevisa trons sanna innebörd. De pratar om Foppor, Näslundare och Sedinare och menar att eftersom så många exempel från den MooDooistiska barnskolan lyfts fram som bästigast i det där NHL måste det vara sant. Vi andra inser ju att det bara är en tillfällighet, ren tur alltså, men de fortsätter odla myten. 

Vad ÄR egentligen MooDooismen, var finner man dess själ? På Mamma Mia's pizzeria förstås.

Vid ett tidigare tillfälle utskickades en uppsökande skjutjärnsjournalist förklädd till korvförsäljare med låda på magen - av en tillfällighet det yrke c:a 50% av Övikarna har - att på plats avslöja hemligheten, finna själen och skälet till MooDooismen. Allt var dolt och förseglat men på Mamma Mia's fann han ljuset och sanningen. Ett antal MooDooistiska ättelägg, junisar hade där samlats för att käka pizza och snacka skit en kväll vid sjusnåret. Då dök Pelle upp - han gick sin vanliga inspektionsrunda - och Pelle, som alla vet, är den tränare som alltid tränar allt och alla i Övik, oberoende av vad som skrivs i tidningarna.

På klingande äkta gnällbältessalamål i sjuhundra decibel skölldes junisarna ut efter noter och utan att ens smakat på de beställda pizzorna slank junisarna hem för att sova sina tolv timmar med svansen mellan benen och Sala-Pers saliv i ansiktet.

Där har vi hjärtat och förklaringen till MooDooismen och den ska vi möta ikväll?

Hur kan det gå annat än åt helvete?

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

zigge: Du har rätt, Djurgårdens Ishockey har återigen försvunnit och måste upp som efterlysning. Gissningsvis måste det bli av typen teckningar under rubriken "Wanted: Dead or alive" som verkade vara hela reklambranschen i det gamla vilda västern;-)

Nu ska ju dessutom alla NHL-stjärnorna lämna/ha lämnat det sjunkande skeppet som de inte ens tillhört eftersom det varit försvunnet. Kringlorna borde ha all chans att härja fritt mot det obefintliga DIF ikväll om inte Fjollträskmagin slår till som vanligt: i såväl sparkboll som hockey brukas det, när det är derbyn i Fjollträsk dvs Gnaget, Djurgårn, Bajen, Tälje , Syrianska, Assyriska, Brommapojkarna o s v vara så att det lag som ligger längst ned i tabellen vinner. Ett tag trodde jag att de hittat på det för att fuskhjälpa varandra men vem begriper sig på en fjollträskare? Förr i världen, när SSK och DIF lirade hockey, dvs i elitserien, vann nästan alltid Tälje, där de häckade nere bland strecken. Nu är det ju tvärtom så kanske Djurgården Hockey återuppstår och tar tre pinnar?

Kommentera