Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1543924

Sv: Gott & Blandat i hockeyvärlden

zigge: Vilka höjdare! Har läst igenom listan med Jantar och de blir ju bara roligare med tiden. Läste ibland Jantes krönikor på hockeysverige men de lyfte ju aldrig till Jantenivån på Forum. Tyvärr utvecklades hans språkbehandling och blev fri från Jantar. 

Det handlar ju om att folk som lärt sig skriva och skriva bra upp till typ genom grundskolan, läser allt mer och vill ta nästa kliv. Men ofta speciellt på gymnasiet tappar de kontrollen och börjar skriva knepigt, komplicerat och helt enklet komplett felaktigt. Bästa trixet att få ordning på det hela snabbt är förstås då att läsa isländska klassiker - böcker, där inga bisatser går in och inga meningar innehåller tvåsiffrigt antal ord.

Men skönt att listan är säkrad för omvärlden och framtiden. Undrar hur Jante gillar den nu?

Jantes specialitet var ju annars att han omedelbart bestämde sig för hur det var med allt och ansåg att han alltid begrep bäst i en värld som han målade i svart eller vitt. På sin egen lulehockey-hemsida han han bl a förklarat att lules dåvarande målvakt - Gusten Törnqvist - var komplett värdelös. Samtidigt arbetade Jante som intervjuare i någon webbhockey som hockeyligan eller andra hittat på. 

I samband med en intervju i Delfinen bjöds Jante in i Luleå Hockeys omklädningsrum där hela laget väntade och där blev Jante utskälld efter noter av framför allt Rönken, som var lules toppspelare på den tiden. Jobbigt för Jante, som starkt gillade Rönken. 

Tror att han successivt drog sig från Luleåhockey därefter, började prata om att gilla Schtaan - då i Allsvenskan - i stället. 

Men. Jantar lever kvar, tack vare Zigge;-)

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gott & Blandat i hockeyvärlden

Sven.Savage:  Warulfven är Warulfven. I alla hallar. Lika fult grinar dess käftar.

Kommentera