Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1572431

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Hannu Neimi: Jo, 1997 var ett grymt minne. Det året var vårt SM-GLUD redan klart men vi vann ju kvartar och semi utan att ta i och fick bara gå och skrota. Första finalmatchen i Delfinen insåg vi inte att vi behövde ta i förrän vi torskat i sudd mot ett Krok-Boltic som tagit hak-hockeyn till nya och helt ovämntade nivåer, närmast att jämföra med samurajfäktning. Och sedan gick det inte att reparera.

Bi har ju mött Ulfvarne senare också, naturligtvis en vämjelig upplevelse. Året var 2004 och Luleå hade i mål Hento som sedan han fått spaden av Myllys faktiskt gjort succé. Men nu hade han i lönndom redan skrivit på för Ulfven, något som var förbjudet i hockeyligan på den tiden men Looben sket ju i sådant och smygvärvade Hento. Som kastade in puckarna i matcherna mot Ulfven. Först när Ulfven dragit iväh till 3-0 i matcher lessnade Jesse, ställde Hento, och körde med Gusten vid spaden. Faktiskt vann vi då en match, men sedan var det öevr.

Allt det där samlar ihop sig till att det är hög tid att piska den j-a Ulfven. Vara det att min gissning före semi är att Ulfven är det svåraste motstånd vi kan tänka oss. Det kommer att bli svårare för oss i Lulåe att vinna semifinal än final, tror jag. Hur ska vi lyckas? 

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Vi kan inte glida in i LL arena med 5-6 spelare borta. Funkar 1/3 mot trötta Glennare i Fuskekyrka men kanappast receptet för att knipa 1-2 matcher i Karlstad. JG måste spela som idag och naturligtvis den tröttsama klyschan om pp och bp. Men in och kör, slutspelet är ändå. Ättfe än ifjol så det går bara att vinna
Kommentera