Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1573327

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: just nu känns det mer som minska ES än öka.

Är ju mest en massa sopor endå. O lag som Leksand och Timrå vill vi inte ha tebaka. O lag som vi vill ha tebaka som VIK och Löven har inte råd. Sen finns det en massa relativt nya lag som man inte vet vad man skall tycka om.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Välkommen tillbaka till Elitserien, Örebro och Leksand!

Örebro slår Rögle borta med 2-5 och Leksand spöar Timrå med 3-8, sedan Timrå chansat big time i slutet och målen rullat in.

Med tre matcher kvar ligger Öret nu 10p före Timrå och är därmed i Elitserien för första gången på 34 år. Grattis!

Leksand är 9p före Timrå men för att tappa Elitserieplatsen måste de inte bara förlora tre matcher i rad medan Timrå måste vinna tre matcher i rad, dessutom måste Timrå hämta in 20 mål i målskillnad. Det finns förstås inte. Mats Wennergren kan börja spela ficktennis redan nu.

Rögle dansade en sommar och Timrås problem senaste åren slutade som väntat med en förpssning ner igen. I kväll lider mång Timråsupportrar och vi hockeysupportrar lider med dem.

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Jesper Jonsson: Förutsättningarna ändras hela tiden. Hur många av Sveriges bästa är nu borta i NHL/AHL/KHL etc? Över hundra spelare! Varje lag som lyckas bra med egna lyckade utvecklade junisar får räkna med att tappa dessa. Och öppningen till >2 icke EU-spelare betyder säkert helt andra möjligheter som exempelvis att det lag som satsar bäst på att scouta på andra sidan Atlanten plötsligt blir bäst i landet. T ex aviserar ju Växjö att de satsar på en Canada-femma nästa år och blir den tillräckligt grym kan laget kanske utmana ända upp till GLUDet. 

I år håller jag med dig om att det blivit ett rejält hopp mellan botten och toppen men man vet nog inte hur det kommer att växla från år till år. 

Övergripande skulle man önska en bättre ordning som kan hålla länge och de fem matcherna mellan varje lag är en styggelse som vi måste bli av med. 14 lag och 13x4=52 matcher borde genomförts sedan mång år och kanske är det lika bra att nu köra 16 lag med 15x4=60 direkt. Jag inser att det kan bli några knepiga säsonger med större skillnader mellan lagen men det ger sig säkert med tiden. Framför allt om men finner på ett ännu bättre system än att Elitserien bara handlar om kampen mellan de två strecken samt en minimal fördel i form av att välja motståndare i kvarten och hemmis i sjunde matchen i kamperna.

Är amn kreativ kan man hitta en ordning som kan fungera väl i många år.

Jag vill exempelvis påstå att det är meningslöst att få välja och få "hemmaplansfördel". Ett riktigt snrt lag skiter i placeringen och nöjer sig med att gå till slutspel: då kan man köra ett sämre lag hela lunken under hösten och innan transferstoppet i januari plockar man in ena jävla förstärkningar i form av 1-2 stjärnfemmor och krossar motståndet. Så smrt har ingen varit ännu men med sådant tänk kan rookies som Växjö eller varför inte Öret fixa det.

Tror inte vi kan se bakåt längre. Gilla läget och välj en framtid som passar de nya förutsättningarna.  

Kommentera