Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1573937

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: jag vill gifta mig med JG
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Hannu Neimi: Jag håller med du:-)

Visst fan gjorde utespelarna en helgjuten insats men hade inte JG varit så förbannat bra kunde hela matchen ha kantrat över i motsats riktning som nästan alltid nere i Karlstad.

Massor av chanser där Warulfven kunde ha satt både en och två puckar men idag var JG Luleås svar på sparkbollens Stefan Schwartz på nittiotalet. Han var helt enkelt GUD. Allt han gjorde, gjorde han rätt och trots detta fanns tillfällen då det kunde blivit ulfvamål men det blev det inte och den enkla förklaringen på det är den som Ingemark Stenmark gav Plex pPettersson när Plex försökte få Ingemar att erkänna att han vann så ofta p g a tur: Ja, jag har tur, men det konstiga är att jag märkt att ju mer jag tränar, desto mer tur har jag. Alla vi som idrottat eller för övrigt i livet presterat vet vad han talar om.

En vakt kan vinna ett mästerskap för laget och det som JG presterade idag är ett vaktande som kan leda till GLUD. Helt klart är att Luleås utespelare lirade så bra att de tillät väldigt få chanser för Warulfven men lika klart är att på de chanser Ulfven ändå fick kunde de lagt in flera baljor och vän av ordning skulle ha hävdat att "de var inget att göra något åt, ingen vakt skulle ha räddat de målen". 

Men JG var bättre än så. Han utsattes INTE för ett jättegäng svåra chanser men alla situationer han råkade på hanterade han msäterligt och resten är historia.

Jag tycker ju att Berguven David Rautio är en kanonvakt men nu får han svårt att få låna spaden. JG är just nu i zonen och i den kan ingen vakt ta spaden från honom.

Luleå gör en kanoninsats. Men helt klart att utan JGs vaktande kunde det ha blivit en helt annan match. Vi får mötas i gryniongen, Hannu, om JGs gunst;-)

Kommentera