Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1574989

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Ser lite på Pungen-SkAIK, en tuff uppgift. Försökte ju detsamma för några dagar sedan och det är samma upplevelse: oerhört svårt att hålla sig vaken!

Det känns som sagt ungefär som att se en OS-match i flugvikt. En sådan "kamp" där två pyttesmå lirare kliver in i ringen och står i 2-3 minuter och öser slag på varandra. Ingen av "boxarna" tröttnar och inget av slagen har någon effekt. 

Nu verkar det som att flugviktaren SkAIK får in några mål men det beror bara på att Pungen inte är tillräckligt bra utan att några backar inte riktigt hänger med, vet inte säkert vilken position de ska ta eller vilken spelare de ska markera. Vore de lite bättre utbildade skulle lagen spela 0-0 varje match och sedan sjuhundrafyrtioelva övertidsperioder utan avgörande till förbundet beslutade om santsingling.

Pungen har ju en riktig hockeylina som då och då får in ett slag på flugviktar-SkAIK; bestående av två grabbar utbildade till elithockeyspelare i Luleå Hockey - Pär Arlbrandt och Simon Hjalmarsson - kompletterade med Carl S. Den linan räcker tydligen för att spela jämna matcher med flugviktaren SkAIK. Nu är läget 1-2 i tredje perioden och det blir väl som alltid 2-2 i matchen så får de spela sudd eller singla slant eller hur de nu gör.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Visst blev det 2-2 och är någon förvånad?

Vi rekapitulerar semifinalsmatcherna:

SkAIK-Pungen 2-2
Pungen-SkAIK 2-2
SkAIK-Pungen 2-2
Pungen-SkAIK 2-2

Och så avsluttar man med att lotta fram vinnaren i sudd.

Nu har tydligen SkAIK haft tumme med fru Fortuna och ikväll tar man ledningen med 3-1 i matcher. Det betyder förstås att det nästan säkert är kört för Pungen. Måste kännas svårt för swinging Melin och de andra Pungarne: i kvällens sudd tokdominerade Pungen totalt och så kommer det en sådan där SkAIK-kontring med sprättpuck under ribban.

Kommentera