Luleå HF

115805 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1577103

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jaha. Nu går klockan i dubbla hastigheten medan SkAIK dödar matchen genom att köra forward-tryck när pucken är nere djupt i vår zon och sedan backa hem hela gänget och bli sex målvakter-sarg ut-laget nummer ett...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Det var det, det. 

SkAIK dödade som väntat matchen och gjorde det ganska enkelt. Med bra hjälp av att fulspela och slippa utvisningar eftersom domarna i tredje inte ens tog ut klara utvisningar. Jag har svårt för det där konstiga beteendet att mot senare delen av match slutar man blåsa "för att inte avgöra matchen" eller vad det nu är. En utvisning är väl en utvisning även då. Att Nord inte törs har vi ju smärtsamma minnen av, har är ju sjukt feg och borde inte få döma på den här nivån. Men även Vinnerborg tog det lugnt med utvisningarna även om jag i hastigheten inte riktigt han kolla - sannolikt var det väl Nord som blundade för SkAIKs fulspel som vanligt.

Nå, av de PP vi spelat verkar det ju tyvärr som att det inte spelar någon roll eftersom SkAIK enkelt boxade bort de PP vi fick, förutom då vid 1-0 målet. 

En klart godkänd match av Luleå men två spelsituationer sänker oss:

För det första att SkAIKs höga forechecking fungerar - de lyckas gång efter annan pressa fast oss i egen zon när vi behärskar puck. Pinsamt att vi inte lyckas snabb-passa oss fria där, men vi blir för sega: en ensam SkAIK-forward lycks vanligen hantera 2-3 Luleå-spelare som inte kan passaupp puck.

För det andra att SkAIK vinner man-mot-man-duellerna, speciellt i egen zon, vilket innebär att vi fastnar mot sargen och förlorar puck mest hela tiden. För att undvika det börjar lulespelana slänga iväg skott på mål från lägen som aldrig blir mål och då tappar vi bara puck. Antalet lulebesök framför SkAIKs mål att fightas om det viktiga området idag var extremt få. 

En bra match - men förlust igen. 0-3 i matcher nu och förstås ännu mer förlorad final. Nu måste vi alltså vinna fyra matcher i rad. OK, med den kamp vi idag bjöd på finns chans att vinna match, speciellt om vi har bra domare som kan hålla efter SkAIKs fulspel. Men då får de inte lägga av att blåsa i tredje perioden som idag. Även om vi inte kom loss i PP borde vi fått 2-3 stycken även i tredje. Speciellt när Frallan lurar Jimmie som i vanlig ful-Jimmie-ordning svarar med att trippa och sparka omkull Frallan utan åtgärd - gissningsvis av Nord som då stoppat SkAIK-pipan i byxfickan som vanligt...

Slutsats: Ett Luleå som idag ville vinna, som gav betydligt mer än i tidigare matcher. Men det räcker inte, inte när SkAIKs spelare fortfarande är mer heta än våra, går in mer brutalt för att vinna närkamperna. Tycker speciellt att våra finländska vänner helt försvunnit mot SkAIK; man undrar om de finns på isen ens?

Jahaja. Igenja. 0-3. Stor risk att vi får sommarsemester redan på torsdagkväll...

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Nu tycker jag vi tar o gratulerar Skellefteå till ännu ett SM Silver hälsningar Guldspöket
Kommentera