Luleå HF

115828 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1646296

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Man kan förstås fråga sig varför man ska ha DNs 15 bästa idrottsmän (och kvinnor) på hockeyn men vi kan väl säga att vi väntar in Foppa och Lidas. Samtidigt som jag själv kan ifrågasätta varför de ska rankas så mycket högre än Salming. Borde inte The King t o m rankas högre än de andra två? Allting är relativt och sitter dessutom i betraktarens öga.

Nå, nu tar vi en riktig lista. Fullistan! Vilka spelare har flest tvåminutersutvisningar i Elitserien SHL i år? För spänningens skull kör vi bakifrån. OBS att urvalet är från hockeyförbundets lista most penalized players som kör med total-PIM så jag kan inte garantera att den är helt säker avseende tvåminuters, eftersom jag inte kan se alla där. Men är det något fel på listan gäller det de lägre positionerna. Högre upp är den bomsäker. Nå, då kör vi:

FULLISTAN SHL 2014-2015

12-15. 14 minuter
Teemu Laine, HV-71
Shawn Lalonde Warulfven
Ole Kristian Tollefsen Warulfven
Jonas Frögren Trottoarkanten 

11. 16 minuter
Anton Hedman Warulfven

8-10. 18 minuter
Gustav Rydahl Läjkers
Mathis Olimb Köplustan
Oscar Hedman MooDoo 

7. 22 minuter
Alexander Johansson Läjkers 

5-6. 26 minuter
Andreas Jämtin HV-71
Noah Welch Läjkers 

3-4. 28 minuter
Mikael Samuelsson Djurgårn
Daniel Brodin Pölsan 

2. 30 minuter
Rickard Wallin Warulfven 

1. 40 minuter
Martin Sevc Apan 

Hn, bara Luleå, Öret och Pungen som saknar gubbar på listan. Finlagen? Warulfven dominerar förstås, inte oväntat, men intressant att notera att Läjkrarna har nästan lika många fulingar. Verkar signifikativt för lag som olyckats i serien i år: Ulfven skulle inte börja lika uselt som i fjol, Läjkrarna tippades segrare och vad händer när det går sämre? -Fulspel!

Men Läjkrarna är rena amatörer jämfört med fuFullaget med stort F WarulFven. Inte bara att Warulfven har hela fyra fulingar Shawn Lalonde, Ole Kristian Tollefsen, Anton Hedman och Rickard Wallin på listan. Gustav Rydahl ÄR ursprungligen Warulfv från Karlstad; Andreas Jämtin utbildades som junis av....Warulfven; Jonas Frögren är ur-Warulfv; Martin Sevc plockades in till Warulfven flera gånger innan Apan betalade bättre. Mer än hälften av fulingarna på listan kommer alltså ur Warulfvens fula led.

Men även om många lag har fulspelare och några har flera är det bara att ta av sig hatten och ära den som äras bör - den i särklass fulaste av dem alla, mästaren i fulhet, tjyvtrickens trollkarl, råskinnet numero uno, mannen som kan använda armbågen på flera sätt än det finns sandkorn i Sahara - FULisen Martin Sevc! Som naturligtvis kom till Warulfven för att spela fult i Elitserien.

Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

Sven.Savage: Apropå "fullistan"... Det är lättare att sortera statistik på andra ställen, så att listan blir korrekt.

På SHL.se kan man se att tex FBK som får den största sleven av påhopp i ditt inlägg bara har en spelare på topp-25 i det du definierar som fullistan, medans luleå har 5...

Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!

NU HÄNDER DET SAKER!

Vi har ju diskuterat Luleås lag under hösten och slutsatsen har varit att våra backar inte räckt till, dvs vi har haft Näkyvä som är strålande och landslagsjanne som alltid är säker men för övrigt ett helt gäng som inte riktigt kunnat bära upp spelet, finna positioner i spelet och säkra upp bakåt. De har behövt stöd av säkrare backar.

Och ikväll presenterar Osten två nya backar för Luleå. Det handlar inte om superdyra stjärnor, sådana som Warulfven, HV och andra köpeklubbar har råd med. Utan om ett par backar som vi hoppas kan kliva in och säkra upp defensiven. Inte så typiskt Luleå att hoppa på så här, men det känns som en alldeles nödvändig chansning.

Båda grabbarna är nysparkade från KHL.

Jonathan Signalet, 28-årige 90 kg tung kanadick med en match för Boston Bruins och senaste fyra säsongerna i KHL, först i Lev Poprad och senaste tre åren hos Slovan Bratislava, och enligt Eliteprospects: "A two-way defeneman, Sigalet is a terrific skater. He has good hockey sense and is a very smart hockey player. Could, however, use more bulk."

Chad Billins, 25-årig 79 kg tung amerikan, med 10 NHL-matcher för Calgary och senaste året KHL för topplaget CSKA Mockba, och enligt Eliteprospects: "Billins is an offensive defenseman with good passing ability. Moves well and has good hockey sense, as well. Lacking in size, though."

Eller som Osten presenterar pojkarna på hemsidan:

"Kanadensaren Sigalet kommer närmast från spel i KHL och Slovan Bratislava vilka han representerat de tre senaste säsongerna. Sigalet som blev draftad i den fjärde rundan 2005 har tidigare spelat 354 matcher i AHL samt en match i NHL för Boston Bruins.

- Sigalet är en skridskostark allround-back som är väldigt pålitlig i sitt defensiva spel, säger sportchef Lars "Osten" Bergström.

- Han kommer bli nyttig i boxplay och när det kommer till att spela hem matcher. Det är en erfaren back som kommer att tillföra stabilitet.

Amerikanaren Chad Billins kommer även han närmast från KHL där han representerat CSKA Moskva. Biilins har 141 AHL-matcher på meritlistan och har även spelat 10 matcher i NHL med Calgary Flames.

- Chad är en spelare som vi varit intresserad av tidigare men inte lyckats knyta till oss, berättar Osten.

- Nu uppstod ett bra tillfälle eftersom Chad och CSKA går skilda vägar. Han är en väldigt skridskostark och spelskicklig back med en offensiv potential. Chad kommer även han tillföra stabilitet till laget och kommer att bidra i vårt offensiva spel, däribland powerplay."

Osten uppskattar att det kan ta 7-10 dagar innan formalia är löst och grabbarna kan spela för oss. 

14-12-28 Läjkers-Luleå
14-12-30 Luleå-Djurgårn
15-01-03 HV-71-Luleå

Troligen först mot HV, alltså. Kanske Robin Jonsson går in då också? 

Jag förutsätter förstås att grabbarna blir ordinarie vilket betyder att då har vi:

Kristian Näkyvä
Jan Sandström
Jonathan Signalet
Chad Billins

+

Per Savilahti-Nagander
Markus Fagerudd
Dean Kukan

Markus Oskarsson
Andreas Hjelm 

och efter årsskiftet kommer att försöka gå in:

Robin Jonsson

Det blev ingen Murray, alltså. Men det här var en fin julklapp för oss:-)

Tack för detta, Tomte Osten!

Kommentera