Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1702350

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Dagens story i Hockeysverige är att Warulfvens lagkapten, den mycket duktige backen Magnus Nygren och en synnerligen viktig person för Ulfven i år har tacklat en MooDooist på ett sätt som gör att åtminstone många ropar på avstängning.

Men då går domarbasen Peter Andersson opåkallat ut offentligt och förklarar att "farten var inte tillräckligt hög och offret blev inte skadar" så "det ska minsann inte bli någon avstängning".

Det är alltså en offentlig hemlighet att Peter Andersson är djupt insyltat Warulfvssupporter och springer som barn i huset i Löfbergs Lila och tidigare, när han stod och beslutade om åtgärder efter situationsrummets och referensgruppens rekommendationer, var det så uppenbart att han exytemt gynnade Warulfven att till slut blev det skandal och en affär som började rullas upp i media, varför nämnde domarbas var tvungen släppa det där - och tyvärr anställde galningen lärling för uppdraget i stället - för annars hade stormen blivit så stor att förbundet skulle blivit tvungna sparka honom.

Men nu skämmer han alltså ut sig igen. Och uppträder lika objektivt som tidigare brännvinsjournalisten som "expertkommentator" när Apan mötte Luleå.

Jag har faktiskt inte sett Nygrens tackling men härvan i övrigt stinker.

Däremot har jag sett Raffi Torres tackla Jacob Silverberg i en träningsmatch för någon dag sedan. En tackling som bara för en handfull år sedan skulle ha applåderats och motsvarande det våld Börje Salming mötte varje byte han var på isen. Men nu kom straffet på Torres: 41 matcher!

Det är andra tider nu...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tjaa, Warulfven är Warulfven - Nygren kommer som "3-e man" in, Lindgren i kamp med en warulf har huvet lågt - skulle man inte statuera MOT detta? Visstja, alla andra än Warulfvar. MooDooisten Heschka fick 3 matcher, för liknande tackling.
Äckliga Warulfven är alltid - Äckliga Warulfven - Loob o Peter Andersson diktatorer i SHL, tyvärr.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Som alla vet har apan i många år exporterat en j-a massa NHL-stjärnor. Enligt dem själva medan vi andra sett annat och för något år sedan var sanningen (ja, inte apsanningen) den att hela gänget NHL-stjärnor väsentligen lirade i AHL - de flesta hade aldrig ens fått någon NHL-match. T o m Per Ledin - med 2 NHL-matcher för Colorado - var större "NHL-stjärna" än majoriteten av Apans s k "NHL-stjärnor".

Men senaste året började det faktiskt lossna och allt fler Apor som åkt över alldeles för tidigt, innan de blivit tillräckligt utbildade - de hade bara hunnit få värdegrunnnnnnd - efter hundår i AHL började ta sig in i NHl.

Och mest imoponerande var Melker Melkman Karlsson, visserligen från Lycksele men ändå - att inte komma från Apschtaan delar han ju med de allra flesta av Apans s k egna produkter - men denne Melkman tog direkt chansen, levererade och belönades med ett tvåårigt envägskontrakt.

Men nu skickas Melkman till AHL.

Nåja, det kanske ordnar sig. Grejen är den att Melkman pga skada inte kunnat delta i träningsmatcherna och tanke är nog att han ska matcha sig i form för att plockas upp senare. Vi hoppas att det går bra.
Kommentera