Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1715406

Julöhlade tråden för fullvuxna 2015
Mjaha ja då kryper vi oss in hit till Sven för diskutera den ädla drycken av alla i juletid, Blev sugen och tog mig mod att beställa en låd från belgoklubben och första tog man i går!
Kerst Patrer christmas beer en söt sak var det mycket fina kola smaker etc etc som balanserades fint upp av strävheten i ölen!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Julöhlade tråden för fullvuxna 2015
BusarnasBuse: Härligt! Jag har redan påbörjat JuhlÖhl-diskussionerna, i inlägg längre bak.

Klokt av dig att starta en ny tråd i så viktigt ämne, lättare att hitta jämfört med mina 10 000 inlägg i en och samma tråd;-)

Jag har i alla fall redan genomfört min årliga provning för att identifiera standardjuhlöhlen, d v s de jag inhandlar i försvarliga månader för att fungera som måltidsdryck m m. Vilket jag kompletterar med riktig finöl att njuta framför öppen eld och liknande. Det senare återstår, men stanard har jag testat igenom och inhandlat. Jag kombinerar förstås måltidsölen av jultyp med S. Omöjligt att endast skölja ned julmat med JuhlÖhl, Staropramen Pilsner på flaska är alltid ett kompletterande måste.

Men årets JuhlÖhl blev tre!

För första gången kunde jag inte välja en enda. ottan famn att det blev jämnt lopp mellan Mariestads Julebrygd och Jämtlands Julöl. Överraskande på så sätt att inget av dessa bryggerier någonsin vunnit JuhlÖhlprovningen hos mig men denna gång var de två överlägset bäst. Den jämtländska drycken är den allra bästa, men mot den talar priset 30% dyrare samt rejält alkoholstark 6,5%, samtidigt som den billigare Mariestadaren är väldigt lättdrucken väsentligen torr och utan speciellt mycket övrigt så utmärkt törstsläckare.

Men det stannar inte där! Jag upptäckte ju att Bolaget sedan i November arrangerat försäljning av Kozel, det mörka tjeckiska öl jag längtat mig eländig efter, sedan besökte i Prag 2010. Det finns bara i beställningssortimentet men nu har jag även en låda Kozel till jul!

Det om basölen, vilka kommer att kompletteras med finöl. Har testat av ett antal och det finns helt klart många fina att välja på:-)
Kommentera