Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1741014

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Frölunda har väldigt tydligt satt i system att slå hårt med klubborna mot Luleås spelare. Inte tillräckligt för att domarna tycker det ska bli slashing men tillräckligt för att det ska vara ohyggligt spelförstörande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Zappaholic: Ja, Lustan har ett kompetent effektivt lag som precis som du säger lirar lagom fult för att komma undan med det. I Scandal-i-Analium kan ju zebror som höjdhopparen och FriSören blunda extra för sådant till 12000 åskådares nöje.Extra svårt för motståndarlaget.

Plus då att Lauritsen är en fulspelare som kontinuerligt söker bråk och lade en jävligt ful buttending som fällde Jaros. Vore inte ovälkommet om någon av våra större pojkar spöar upp denne svindansk, men det är förstås vad han vill.

Överlag tänker jag att den avgörande kampen gäller Köplustans fart vs. Luleås tyngd och i dag var det farten som vann matchen. I returen i Delfinen måste det bli tvärtom, annars kan det snabbt vara över.

Känns trist att vara så nära, i en bortamatch i Scandal-I-Analium, att bara förlora med 1-0, men under tredje perioden kunde Luleå inte behålla och lyfta det spel man lyckats med under andra perioden. I stället var det Lustan som kom ut med högre fart än perioden innan, och Luleå lyckades aldrig svara ordentligt på det.

Vi köpte tre spetsar som skulle avgöra matcherna för oss.

1. Bill Sweatt, som varit borta större delen av säsongen och nog ej kommer tillbaka.

2. Rajala som alltför ofta som idag inte verkar finnas med i matchen då han blir rejält osynlig.

3. Micflikier som varit stark hela tiden, men som fick kliva av i tredje, enligt Sannys gissning med befarad knäskada. Ser inte ut som korsband eller annan svår, men ej säkert att han är tillbaka nästa match även om vi hoppas.

Med tanke på att dessa tre spetsar - som ska avgöra för oss - nu inte gör det, är det ett jäkla tryck på de övriga att vinna match. Frågan är om det överhuvudtaget är möjligt?
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Vi har sett det förr och vi ser det igen, Luleås spel räcker inte till mot spelskickliga lag. Frölundas backar spelar puck för snabbt så vi hinner inte komma in med någon forechecking och istället är det gata för deras forwards genom mittzonen.

Medans våra backar konstant måste stå 3-4 sekunder i burskydd innan uppspelen kan starta och inte ens då är det säkert att man kan leverera ett första pass på bladet till spelare i fart.

Vi hade väl ungefär 2 målchanser på 60 minuter, Cehlariks styrning i 1:a och Micflikiers läge i 3:e. I övrigt är det mest harmlösa chansskott som inte leder någonstans.

Om Mikflikier är borta länge känns det som att matchserien kan vara över redan på fredag.
Kommentera