Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1765874

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jo, jävligt petiga utvisningar på slutet när rookiezebran föll i fällan att göra sig populär för hemmapubliken i den gävliga arenan. Och Luleås box/Lassi som inte släppt in ett enda mål stod emot två, delvis 3 mot 5, till bara 2 sekunder återstod, då ett Gretzkypass till enterfeldt överraskade oss.

Kändes så j-a typsikt bortamatch mot Pölsan, någon vi bara SKA förlora, hur det nu går till.

Och med tanke på hur knäppa tappar vi gjorde i försvaret då och då känns det tämligen rättvist att Pölsan - som definitivt var duktiga - vann.

Men. Vad hade hänt om Mastomäkis mål godkänts och Luleå fått 2-3?

Var det mål?

BusarnasBuse tog en screnshot från egen TV och la ut på annat Forum. Det var från den sekvens som vevades gång på gång under matchen medan zebrorna konfererade.

Hur konfererade? Ja, vi såg ju hur de stod och kollade in reprisen på en iPad eller windowsplatta, men som jag förstod var det Warroom som kontrollerade situationen och meddelade resultatet, medan matchzebrorna följde på plattan.

OK, se nu på Busens bild.

Tänk på följande. Ribban liksom den röda mållinjen är exakt 5 cm. Eftersom vi ser en bild rakt uppifrån utgår vi kanske från att mållinjen är exakt lika bred som ribban på bilden, men eftersom linjen ligger 122+2,5=124,5 cm under ribbans överkant är den alltså på bilden smalare än ribban. Kanske inte så mycket smalare, men något i alla fall.

Pucken står på högkant inne i målet. Frågan är alltså om puckens (på bilden vänstra) sida passerat mållinjen? Pucken är 2,54 cm hög samt 7, 62 cm i diameter. Igen-kligen 1 inch hög och 3 inch i diameter.

Kan vi på bilden säkerställa puckens högra sida, samt puckens bredd (igen-kligen höjd) är det bara att från den högra sidan räkna 3 ggr bredden åt vänster så har vi puckens vänstra sida. Även om delar av nätet, nätupphöjningen och dessutom inre del av ribban som ligger över målområdet och inte mållinjen.

Jag har försökt uppskatta det där, se den andra bilden.

Min tolkning är den att pucken ÄR inne. Det skulle alltså ha varit mål.

Vad skulle det ha betytt för matchen? Ja, inte bara att vi haft ett mål till utan framför allt att vi skulle ha gått in i tredje perioden med ställningen 2-3 och det kunde mycket väl ha påverkat båda lagen i för Luleå gynnsam riktning.

Grejen är den att jag är tämligen säker på att den bild direkt från kameran som Warroom förfogar över naturligtvis har skärpan på is-nivå och därmed betydligt bättre upplösning än den på Busens bild. Vidare måste de, trots att ribban ligger i vägen, kunna ha en helt säker uppfattning om VAR mållinjens inre gräns går.

Warroom skulle alltså utan vidare kunna visa en tydlig bild där det finns markerat exakt var mållinkens inre gräns går. Samt exakt var puckens olika gränser går.

Så - varför ini helvitte får vi inte se den bilden?

Det gör mig riktigt irriterad och vidare fråga efter har vi kartlagt vilka eventuella lag den tekniker, som ritar upp bilden för galningen Lärling, håller på?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Brynäs tar ett nytt grepp och övernattar på fredagskvällen i Umeå innan man på lördagen åker vidare till Skellefteå för match där. Varför man inte övernattar i Skellefteå sammanfattar Granström vackert i dagens GD:

"– Ju kortare tid man får vara i Skellefteå desto bättre, säger Jonathan Granström, som var med när Brynäs både slog Skellefteå i SM-finalspelet och senast Brynäs vann mot laget."
Kommentera