Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1850323


Svarskommentarer


Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Det hatbrottsliga apmonstrumet försöker "replikera" och då blir det med en massa "argument" som visar hur mycket han begriper hockey samt hur mycket fakta och information han kan komma med:…jösses vilken nolla…hockeypygme… värsta lögnaktiga långskotten…värdelösa…lider av fobi…tråkigt köpelag…utan anor…

Nu visade jag en maratontabell för åren fr o m 1984 och jag 'är stolt över att Luleå slåss om 2-3e plats för svenska elitklubbar under de senaste 34 åren.

Men visst kan jag redovida den totala tabellen för Elitserien SHL sedan den startade.

Luleå var visserligen inte med första nio åren, men sedan de konkurret bort soplaget Apan - som bara kom sist eller näst sist och fick kvala till de änk-ligen sparkades ur - har Luleå levererat så fina resultat att när man ser över maratontabellen för samtliga år som Elitserien spelats är det tydligt att förutom de fem lag som varit med de flesta säsonger är det HV och Luleå som ansluter och dessa sju klubbar är definitivt överlägsna resten av Sveriges klubbar.

Apan har myglat till sig ett antal pinnar senaste decenniet då konkurrensen varit låg - eftersom 100-200 svenska spelare lirat i nordamerika - och eftersom Apan fyllt på sitt lag med talanger de stulit från övriga Västerbotten fr a Burkölen och Norrbotten . men det hjälps inte. Apan på plats 8 i maratontabellen ligger hela 50% (!) efter de sju topplagen i maratontabellen.

Slutsatsen är densamma!

Det finns i Sverige sju klubbar - The Original Seven - som dominerar landets hockey historiskt.

Som alla förstår är det fr o m att Elitserien bildas som en rättvis hockey organiserats i Sverige.

Visst fanns det hockey innan men när det gäller den nationella "högsta serien" var den länge bara mellan kvarterslag från Fjollträsk - andra lag fick inte vara med! Så småningom utvidgades det hela men det tog lång tid. Först fick lag i närheten av Fjollträsk - max 1-2 timmars tågresa - vara med och så småningom utvidgades det. Men länge delade man upp i två serier med olika regler för deltagande, påhittade "spontana" slutspel, och först när Elitserien bildades fanns en nationellt rättvis struktur.

Om vi inte visste så mycket kanske vi skulle sitta och tala om svenska topplag som IK Göta och Hammarby med 9 resp 7 "svenska mästerskap" (Läs: kvartesmästerskap i Fjollträsk) och hylla storheter som Atlas Copco och liknande som "anrika topplag".

Nej, som alla förstår. Visst hade vi Tre Kronor och sådant tidigare, men när det gäller en nationell högsta serie för ishockeyklubbar startar den i och med att Elitserien etablerades 1975.

Och därefter finns sju klubbar som har fina anor och är överlägset bäst.
Kommentera