Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1880962

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Hehe! Jag hoppas att du har rätt och att jag redan har förbrukat alla mina Saida-powers.
Sedan räknar jag med att Luleås damer sätter tonen direkt, att jag kommer sitta klistrad vid TV:n och hoppas, svära och leva rövare under herrmatchen går inte att undvika oavsett magkänsla :)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Jahaja. DIFiplinnämnden har tagit beslut om Sondell och även om det på hockeyligan bara kortfattat refereras anges:

Nyckelfaktorer
• All kraft är riktad mot huvudet.
• Skaderisk.

Beslut
Avstängning 3 matcher.
Böter 21 000 kronor.

Jag kan köpa det och jag kan t o m tycka att 5 matcher kunde vara OK men så har jag också uppfattningen att alla insatser som riskerar skada hjärnan på andra bör generellt bestraffas ännu hårdare än vad som sker idag, i avskräckande syfte.

Men som de flesta i hockey-Sverige anser jag vidare att det är en magnifik skandal att samma DIFiplinnämnd efter ett slarvigt beslut frikänt Blomqvist för överfallet på Emil Larsson.

Vore jag riktigt konspiratorisk lagd kanske jag skulle undrat om dessa två beslut från DIFiplinnämnden syftar till att fösvaga Luleå med hänvisning att om Luleå vinner åttondelsfinalen kommer Djurgårn i kvartsfinal att få möta Luleå - ett lag som slagit ut Djurgården senaste gångerna vi mötts i slutspel och som i år vunnit 3 av 4 matcher mot Djurgårn. Men sådan är jag inte.

Däremot har DIFIplinnämnden allvarligt förbrukat förtroendet och det enda rätta vore att de nu begärde avbön och kom med ett nytt beslut om bestraffning av Blomqvist, som ställer det i relation till dagens beslut. Det skulle då formuleras:

Nyckelfaktorer
• Angreppet kommer helt och hållet från blind side.
• Angreppet sker med våldsam kraft och associeras med extremt hög skaderisk.

(Överfallet ledde INTE till svår skada, men det beror endast på att Larsson föll mot en annan spelare varvid fallet dämpades och effekten blev därmed inte den skulle ha blivit om Larsson med full kraft slagit i isen. Men denna lyckliga omständighet låg helt utanför Blomqvists kontroll och han anses därför ha handlat med uttalad hänsynslöshet och brist på respekt för Larsson och Larssons hälsa).

Beslut
Avstängning 5 matcher.

Själv har jag kommit till ett beslut avseende DIFiplinnämnden vilket jag inte baserar på dagens DIF-beslut utan på hanteringen och beslutet i tisdags:

Nyckelfaktorer
• Nämnden har inte föranstaltat om åtgärder i syfte att få tillgång till nödvändigt material för en bedömning och ett beslut.
• Nämnden har vidare genomfört en ytterst snabb, slarvig och ogenomtänkt bedömning.
• Nämnden har helt nonchalerat att angreppet kommit från blind side.
• Det är uppenbart att själva orsaken till nämndens val att avstå från bestraffning helt och hållet baseras på det faktum att offret inte ådragit sig en säkerställd skada. Men det är en konsekvens som beror på lyckliga omständigheter helt utanför angriparens kontroll och han hade all anledning att förmoda att offret skulle ådra sig en svår skada.
• Slutligen har nämnden meddelat ett otydligt, slarvigt formulerat för att inte säga obegripligt beslut i stället för att använda klarspråk och förklara det man menar "vi vet inte säkert".

Beslut
Jag förklarar att ni är oseriösa, inkompetenta och ointresserade skitstövlar.
Kommentera