Luleå HF

115801 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1881204

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Man orkar knappt bli upprörd längre. Sondells tackling ska så klart straffas men riktigt unket agerande från Pissnämnden. Till och med byatidningen Norrbottenskuriren lyckades få fram bättre bilder på Blomqvists regelvidriga tackling. Ska det bli tredje gången på raken vi åker ur slutspelet med bitter smak pga Lärking eller DN?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Daddeh: Ja på filmen Kuriren grävt fram tagen rakt uppifrån syns att Blomqvist träffar Emils huvud utan att först träffat hans axel.

Text från Kuriren:

"ISHOCKEY Sporten kan nu visa exklusiva bilder på Jacob Blomqvists tackling på Emil Larsson. Bilder som disciplinnämnden inte haft att tillgå i sin bedömning.

I den första åttondelsfinalen tacklades Emil Larsson av Jacob Blomqvist och händelsen anmäldes till Disciplinnämnden.

Men där friades Brynäs-spelaren då nämnden menade att man inte kunde säkerställa om tacklingen tog mot huvudet, eller inte.

Läs mer här: Brynäs stjärna frias

Men nu kan Sporten visa unika bilder på tacklingen – som inte disciplinnämnden haft att tillgå i sin bedömning.

– Som jag uppfattade det var det filmat högt upp på ena långsidan, ner mot mitten, och sen bakifrån mål. Vi har inget filmmaterial rakt uppifrån händelsen. Det har vi inte. Vi har inget fågelperspektiv, säger disciplinnämndens ordförande Alexander Ramsay.

Det är upp till situationsrummet eller Luleå Hockey att se till så att en sådan kommer in?
– Ja, vi hämtar inte in egna grejer, utan är helt beroende av det vi får. Vi får inte hämta in själv. Även om vi tittar live och ser något så får vi inte säga ”ja men jag såg ju det här”. I så fall måste vi skriva ner det och spelaren få yttra sig om det. Alla ska ha tillgång till samma material i våra ärenden, säger Ramsay."


Man kan ju fråga sig varför situationsrummet inte skickade dessa filmer/bilder till GN?
Vi mot världen, är sjukt sjukt taggad inför morgondagens besök i COOP.
Först skall Brynäsdamerna skickas på sommarlov och sedan skriker vi deras herrar samma väg! :)
Uppladdat:

450x300-image_30.jpegimage_30.jpeg

Kommentera