Luleå HF

115719 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1929893

Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
Aporna satte 0-1 i PP med 2,5 minut kvar.

Jag kan inte se matchen - den sänds ju inte på någon av de mer spridda kanalerna - men jag anar att "benen försvann" för någon apa som levererade en fläskis.

Men i sista minuten av matchen tar Plzen ut vakten och kvittrar.

Efter 10 min OT utan mål blev det straffläggning.

Köpespelaren Pudas målade på första straffen medan tjecken missade. Men sedan satte tjeckerna tre straffar i rad på köpespelaren lindvall som antagligen krisade ihop. Samtidigt som Apan missade allt - Dalton släppte ju bl a fram OS-linan och då förstår man att det inte kan gå.

Trots 0-0-dyrkarnas ambitioner blev vi av med dem från VÅR turnering, Europamästerskapet, i kvarten "som vanligt" och det känns fint.

Enda gången Apan kommit förbi kvarten råkade de ju på Luleå och blev förstås utslagna.

Känns fint, inte bara för att hockeyn blir bättre n'är vi slipper se ett lag av köpe-primadonnor som bara åker bekvänt fram och tillbaka efter sargen.

Utan också eftersom det är rent patetiskt att se ett lag komma till slutspel om Europamästerskapet och när klubben arrangerar match kommer bara 100 närmast sörjande och tittar på, trots att APan med en apsanning räknar 1400 extra åskådare som "sitter" på tomma stolar, för kommunen står för biljetterna.

Är säker på att tjeckerna hade minst 4000 på matchen, antagligen fler.

Nu får vi Frölunda-Plzen 8 januari följt av Plzen-Frölunda 15 februari i semifinal och jag är säker på att det blir publikfester. Mycket trevligt att "tomma läktare" Apan är utsparkade. Arr Frölunda går dit är säkert, eftersom de just nu leder sammanlagt med 9-2 och 15 min kvar att spela.

När det gäller den andra semifinalen pågår matcherna och sammanlagt har vi:

• Malmö-München 5-6 med 15 min kvar av tredje.
• Kärpät-Salzburg 3-4 med 17 min kvar av tredje.

Båda Red Bulls-lagen i semi mot varandra med dessa resultat.

Vore ju konstigt. Kärpät-Malmö väntade semifinalister, speciellt Kärpät; våra vänner från Uleå, som är starkt vinnartippade.

Nå, den feta damen har inte framfört sin aria ännu.

Men Apan slipper vi nu i Europamästerskapet och oddsen är låga för att de aldrig får vara med igen.

Man blir glad.
Kommentera