Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1939492

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Alltså...ge snubben en chans först...eller rättare sagt nåra matcher innan man kapar han/dom med fotknölarna. Inte första gången spelare hamnar i frysboxen i diverse lag för att sen blomma ut igen i nästa lag dom kommer in i. Å vad det gäller JMA så har karln multum i verktygslådan å kommer vänta till säsongen är färdigspelad innan slutbetyg ges...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Forum för Skellefteå AIK
• Skellefteå AIK - Färjestad BK 4 - 2
• Skellefteå AIK - Djurgårdens IF 1 - 3
• Timrå IK - Skellefteå AIK 4 - 6
• Skellefteå AIK - Växjö Lakers HC 3 - 0
• HV 71 - Skellefteå AIK 1 - 3

Det är Skellefteås resultat 2019 och de är i sanning imponerande. Alla känner ju till hur misslyckade laget var under hösten 2018 och undrar förstås vad som har hänt?

• Är det tränarna som till slut fått spelarna att lyssna och göra rätt för lönen?
• Eller tvärtom; att CryBert och Näsan fått sparken som inneburit att spelarna släppt loss?
• Är det att Tim återvänt? Eller att Albin Lundin dykt upp?
• Eller att Aaltonen förpassas ut i periferin?

Jag tror ingendera. Jag tror att svaret är Oscar Möller.

Alla känner ju till att Möller drabbats av sjukdom i familjen och vet att sedan dess har Möller på isen varit en blek skugga av sitt tidigare jag. Han har verkat allmänt ointresserad och snarast osynlig och så har det varit länge.

I december gick Möller ut i offentlig intervju och förklarade att "alla vet vad som behöver göras men det är dags att sluta med att bara snacka om det och i stället göra det som krävs".

I decembermatcher som Skellefteå visserligen fortsatte att förlora var det en annan Möller som spelade. Han tog initiativ, han satsade rakt mot mål, han drog sig inte för att gå in i slotet och för att kämpa fysiskt.

Nu var han visserligen ensam om det, men han visade vägen.

Jag tror att spelarna innan matcherna 2019 snackat ut och beslutat sig för att alla spela som Möller och det är hela saken.

Hur långt kan det räcka?

Ja, i denna historiskt och unikt jämna serie kan det räcka långt, mycket långt. I och med att resultat efter resultat fallit i Skellefteås väg förstärks spelarnas tro på vad de gör och vilja att fortsätta så. I detta nu har de snabbt lämnat plats 11 och avancerat uppåt och är - vid lika antal spelade matcher - just nu bara ett par segrar ifrån att faktiskt nå plats 2 i ligan. Och de har 18 matcher på sig innan sluttabellen ska stadfästas.

Jag tror att det kan nå långt, mycket långt och faktum är att man måste fråga sig vad som talar emot att Skellefteå klättrar hela vägen och tar hem serien?

I skrivande stund, inte mycket. Tvärtom talar det mesta för att de ska fortsätta plocka segrar och poäng och ikväll möter man ett lag som kommer att få samtliga spelare att ge inte 100% men ännu mer: Luleå Hockey. Kan Skellefteå vinna även denna match ser jag vägen upp till topp som krattad och förberedd för Skellefteå.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Knegare: Är rädd för det. skulle han lyckas som i Röglet och första säsongen i Pölsan seglar väl Skellefteå upp som en stor utmanare till Gludet. Vore snopet för oss alla som trott tvärtom i år;-)

Vi får väl vara tacksamma att slippa honom i matchen i morgon - tydligen hoppas det att han blir spelklar mot Öret till helgen.

Visst, om JMA. Vi har ju i Luleå haft poängspelare som inte presterat som förväntat, inte sällan finländare. Möjligen kanske de från den stängda Liiga är vana vid en mycket mer fri roll som poängmakare, till skillnad från vad som numera krävs inom svensk elithockey - att hjälpa till i hela spelet över hela isen. Även när motståndarna har puck.

Möjligen har det drabbat Skellefteå lite mer ofta än andra lag? JMA nu, övriga nya som inte kommit igång som väntat, Bud och Lehtonen som öste in poäng tidigare år men när de kom tillbaka inte lyckades alls. Kan ju inte bara vara felscoutat och felplanerat t ex för de senare två nämnda, men konstigt är det.
Kommentera