Luleå HF

88797 inlägg · 862 ämnen

Forum för Skellefteå AIK

1966182 · » Till forumet


Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Mycket intressant analys av dig, Osj02, Jag har själv ytterst begränsad kunskap avseende företagsekonomi och redovisning och därför upplysande att ta del av den information du ger:-)

Inse nu att de 70 miljoner de menade att de hade i eget kapital för tre år sedan - vilket efter senaste tre årens ekonomiska förluster antas ligga på 40 miljoner idag, inte handlar om reda pengar på Apans sparkonto utan snarare bundet i anläggningar och om inte de kommande förlusterna de presenterar naturen av inom några månader handlar om nedskriven uppskattning av värdet av anläggningarna måste det handla om helt sjukt usla affärer troligen som följd av Näsans galna köpfester.

Apledningen med ApPea som megafon skyller ju varje gång på Skellefteås invånare: de har inte kommit på matcherna, de har inte löst årskort, och det är klart att när Apan nu för andra gången i senaste tre slutspelen sparkas ut redan i kvarten så blir det färre matcher.

Men en semifinal skulle betytt bara 2-3 matcher ytterligare och så många miljoner skulle det inte betyda.

När det gäller tappat på publiksidan har det ju pågått minst fem år så det måste de ju kunnat räkna med - annars har de ju ställt prognoser och ekonomiskt planerat på ett sätt som antyder att de är helt inkompetenta.

Nej, man gissar väl att det handlar om köpfest på spelare. Och att det därmed är Aplasse J, följt av Näsan som med stöd av ApPea genomfört alla dyra och misslyckade affärer.

En del av dessa känner vi ju till.

T ex att Aplasse innan han försvann skrev kontrakt med Fläskberget som fick 300 000 kr i månadslön i två år! Helt sjukt förstås. Ett avtal som kostade >7 miljoner bara i lönekostnader och lägger vi på sociala avgifter kostade påskriften >10 miljoner! Det är också möjligt att Aplasse betalade ut en sign-on bonus som vi inte har koll på om den betalats utomlands t ex till Fläskberget limited, registrerat på Malta. Vidare kan förstås en hel del av pengarna vara lagda som pensionsavsättningar, men jag tror att de i så fall ska vara inräknade i de 300 000? Men det kanske också ingick bestämmelser om senarelagda pensionsavsättningar som först på senare år kommer att märkas?

Ja, ni hör ju. Sådana enorma pengar lagda på det fuskande, filmande, fulspelande Fläskberget! Det är ju en extrem överbetalning och det kan bara uppfattas som att kasta bort pengar.

Och om de överbetalt Fläskberget så extremt; hur mycket kan de ha lagt på sådana som Möller, psykbrytet, Hollooway, Ortio med flera?

När det gäller Zahrisson läckte det ju ut att man givit honom en miljon i sign-on bonus, dvs pengar som inte inräknas i lön utan som utbetalts till något företag i utlandet och därmed gömts undan från svensk skatt.

Personligen brukar jag ju karakterisera dessa sign-on som "svarta pengar under bordet" och det beror på att jag är helt säker att den gång en skattemyndighet väljer att pröva dessa utbetalningar kommer de att vinna ett sådant mål med följd att det prejudicerande innebär att samtliga sign-on betalda till utlandet kommer att uppfattas som ersättning för arbetsinsats därefter i Sverige och då smäller det till, för därmed ska där påk
läggas skatter och sociala avgifter och då kommer det att bli tredubbla kostnaden för klubbarna.

Apan HAR ju köpt många spelare som befunnit sig utanför Sverige när de ritat på så vi kan bara spekulera om hur mycket de betalt ut för sign-on. Man tycker ju att det ska redovisas offentligt i boksluten?!

Och förutom alla "stjärnor" Apan köpt in, som därefter helt misslyckats har de ju också köpt in spelare som i stort sett hela tiden varit skadade innan de dragit. Ta mygel-RitOla, exempelvis. Apan la in massor av pengar och för det skulle de få 1,5 års spel av RitOla, efter ett halv års rehab, men då förklarade RitOla att han var yr, och därför måste skita i att spela 1,0 av 1,5 år och Apan släppte honom hejhej.

Eller Aaltonen. Långt kontrakt, 1 mål på 35 matcher, därefter sparkad till finska Liiga där JMA öser in mål och poäng och det är nog Apan som betalar största delen av hans lön nu och dessutom nästa år också!

Eller Jesper Jensen. Han tar de över för ett fyra månaders kontrakt med en månadslön på 170 000 kronor, dvs en kostnad på en dryg miljon.

Vad fick de för det? 10 matcher i SHL, 6 matcher i slutspelet. Inte ett enda mål men >30 minuter utvisning.

Vad tillförde han hockeymässigt för Apan?

Ingenting alls, naturligtvis. Ingenting, ingenting, ingenting alls. Och det kastade Näsan bort en miljon på!

Ja, med sådan kvalitet på de sportsliga besluten förstår man att det går åt helvete.

Vilka är då dessa amatörer, som tycks ha drivit Apan till - om inte ruinens brant så betydligt närmare den?
Uppladdat:

173x300-skarmavbild-2017-03-21-kl-132604_1.png

386x300-skarmavbild-2016-10-15-kl-173658_6.png

450x252-images-3.jpeg

+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: min poäng är just behovet av att strypa nästa säsong och konsekvenserna på truppen och det sportsliga. Vi vet att en dyr trupp inte är synonymt med framgång och det är absolut inte ett omöjligt uppdrag att lyckas med. Kanske kan man med stor skicklighet lyckas bygga nytt. Därför intressant med att få fram fakta längre fram, hur illa är det egentligen.
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: många domedags profesior här! Men du glömmer en viktig aspekt att vi redan har varit på ruinens brant och även om vi tar en ordentlig förlust så kommer det att strypas ordentligt nästa säsong då vi har haft ett stort kapital det finns inte en chans att vi kommer balansera på knivens egg igen, Luleå där emot är i en tvärtom situation där man gått som tåget en hel säsong och luktar på ett guld och det triggar publiken bättre att komma Plus en miljardär som ligger i bakgrunden och står för sign on's och ev. klaver tramp 😀 njut nu medans det går bra! De vänder även för er en vacker dag
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Tror du ligger nära sanningen där.

Och nu kommer verkligheten närmare Pea då den untuchable starke mannens fasad håller på att krackelera nu när det inte går att med kreativ bokföring och hitte på förklaringar dölja de röda siffrorna längre.

En tydlig indikation att Pea försöker smita ut bakvägen är att han sökt jobbet som chef för det nya Kulturhuset som är under uppförande. Dax att hoppa på nästa grej som är ”inne” just nu i Schtaaaaan när Apans glans har falnat.
Tror han är en sådan där personlighet som vill hoppa på och synas och sola sig i glansen vad det än gäller sport, kultur, politik what Ever.
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Finns en annan variant, det är att man skrivit ner de investeringar man förra året gjorde i arenan (restaurangen var det väl). Det innebär att utbyggnaden inte varit lönsam och att man inte ser att den blir det heller. Men varför säger inte Pea det då? Istället pratar han om årskort och därigenom lägre publikintäkter. Det är en bättre tolkning ur klubbens perspektiv, läget blir inte lika pressat ur en likviditetssynvinkel eftersom det blir ett bokföringsmässigt negativt resultat. Pressen på spelarbudgeten blir mindre men det visar att investeringen var dålig vilket påverkar förmågan att skapa nya intäkter.
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Ljuvligt att läsa!!!!
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Dags att spekulera lite i Schtaans ekonomi. Eftersom vi ännu inte sett deras årsredovisning som väl dyker upp i maj/juni så får vi gissa.

Pea säger att man haft 4-500 färre årskort. Det ger max 2-2,5 mkr i förlorade inrtäkter. Var kommer resten ifrån?
Vi vet att man inför detta år i princip hade tömt sin likviditet genom satsningar på utbyggnader i arenan. Gav restaurangen inte utdelning? Få besökare som inte konsumerar? Har man snurr på företagsintäkterna? Börjar skeå kraft sina?
Ytterligare 7-11 mkr i underskott innebär helt säkert ökade skulder. Vi vet också att det dök upp en NHL ersättning för Per Lindholm på c:a 2,3 mkr. Detta är troligen med i årets resultat vilket innebär att hockeyn gått motsvarande sämre. Nya tv pengar med ca 16 mkr. Resten är gissningar.
Vi kan anta att man haft höga spelarkostnader, tom mycket höga spelarkostnader då man värvat friskt av dyra spelare. Vi ser att publiksnittet sjunkit återigen och att man åkte ut i kvarten. Troligen budgeterat för semi. Det kan man ana i kommentarer i media under året.

Nåväl, ett underskott på 7-11 mkr sätter stor press på föreningen. Det egna kapitalet är fortfarande 40 mkr men eftersom likviditeten är borta så är det kapitalet helt bundet i anläggningar. Men drar därför troligen stora summor på checkkrediten. Konsekvensen är begränsad rörelsefrihet och ökad räntekänslighet. Likviditetsproblem är en av de vanligaste orsakerna till konkurser. Om bankerna tvekar så stryps tillgången till nya krediter. Baserat på dessa gissningar så tror jag att likviditeten är det absolut allvarligaste problemet för SKAIK. Det innebär att man måste banta kostnadssidan och budgetera intäkterna försiktigt eftersom nya underskott kan bli katastrofala. Antar man att underskottet inte beror på nedskrivningar eller andra speciella poster utan är ett riktigt underskott ur hockeyverksamheten så kommer spelarbudgeten att behöva bantas ordentligt med motsvarande eller nya företagsintäkter tillkomma. Addera Lindholms NHL ersättning till ett strukturellt underskott på 7-11 mkr så närmar man sig ett behov av att banta truppen på 15 mkr. Att öka intäkterna i Schtaan är nog inte lätt, skulle tro att sponsormarknaden är tömd och vi vet att även kommunen har betydande ekonomiska problem att brottas med. Allt tyder därför på en rejäl bantning av truppen. Baserat på ovan kan vi förvänta oss en stor rörlighet där kontrakt bryts och ersätts med talanger från HA kryddat med någon namnkunnig spelare. Kontrakt som bryts har ju en tendens att kosta pengar, så att städa är inte billigt, det vet vi i Luleå av egen erfarenhet, vad jag förstår gäller några tyngre kontrakt också för kommande säsong. Konsekvenserna av det här kan man ju spekulera i. Om man inte har bra scouting så .....

Nog spekulerat från min sida, kanske har ni bättre koll på fakta. Vi får väl helt enkelt vänta tills resultatet blir offentligt. Men fortsättning lär följa och visst är vi vara nyfikna.
Kan vi få se ett kvalderby mellan Västerbottens nästa vår, ja visst, sannolikheten ökar dramatiskt.
+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Luleå-Röglet
Apan-Warulfven

Känns på förhand upplagt för att vi ska torska idag. Vi har många matcher lyckats slingra oss till vinst fast det kunde gått annorlunda men slytet betalas så småningom med motflyt och Röglet har blivit allt starkare på senare tid - knackar definitivt på dörren till topp 6 nu. Samtidigt som att Luleå har mer problem att lyckas hemma än borta.

Ulfven däremot ska förstås inte ha några problem med Apan som är åter i "superspelet" att hålla sig till sargen. Bara Möller som försöker, men en fluga gör ingen sommar. Nu slipper de dessutom landets fuskigaste Fläskberg med sitt mygel. Nej, det här blir en enkel match för Ulfven. Jag inte ens smyghoppas att Ulfven ska falla för att gynna oss i toppstriden. Inser ju att Ulfven segrar ändå och då ser jag helst att de inte släpper pinnar mot fusklaget Apan.
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Tufft läge för Anders Nilsson i Ottawa nu. Dels några insatser runt 90% varpå Anderson släppts in från kylan. Dels tappade Ottawa nyss - som man räknat med - först Duchene och sedan Stone. Ottawa, som NHLs klart sämsta lag, hade i alla fall lite offensiv styrka vilket innebar att man vann ett gäng matcher när Anders storspelade i målet. Men det berodde på nämnda starka forwards, som man nu tappat. Och som dessutom båda många gånger hyllade Anders målvaktsspel.

Nu lutar det mot att Ottawa kommer att råtorska resten av seriematcherna och det blir troligen svårt för vakter att imponera speceillt där...
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Svanru: Det finns en ytterligare variant att rädda tummen. En variant som Apan utvecklat under alla år av anor att ligga i botten.

4. De vänder tabellen upp-och-ned och visst: då toppar de, eller nästintill.
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Svanru: Jo,jag vet. Ni har fortfarande många spelare borta, men är ändå så dominerande och kommer så att fortsätta vara. Vad händer om ni får tillbaka era skadade dessutom? Ni blir ännu mer överlägsna förstås.

Att ni tappade pinne mot Timrå ändrar inget. Ni iddes inte ta i, bara, eftersom ni mycket riktigt visste att Timrå nu är det svagaste laget i serien. Visst skulle ni vunnit med tresiffrigt om ni brytt er.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Yep. Allt talar för Ulfven. Om de inte slöar vinner de serien.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Ont i tummen beror på scrollande med tummen när man försöker hitta sitt lag i tabellen. Botemedel kan vara
1. Vinna matcher för att gå upp i tabellen.
2. Inte bry sig var man ligger och vänta på slutspel och därmed vila tummen
3. Att använd Tigerbalsam för att lindra besvären.
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
En invändning mot ditt resonemang är om dina tidigare analyser hade stämt skulle ha vi vunnit med tresiffrigt mot Tikarna men hockey är oftast mer än kvalitet utan faktorn att kämpa fört sin existens är mycket större dvs hjärta slår oftast kvalitet det finns det många exempel på detta. Jag tror att lagen kring strecken kommer att prestera långt mycket mer än t ex vi som är säkra.
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Grym analys Sven men vi har fortfarande sex man borta pga skador och avstängningar. Vi har varit ett dansband som spelar rocken roll blandat med mjukisar dvs berg och dalbana i våra prestationer. Jag är inte säker men det känns som att vi kommer implodera i någon riktning sedan åt vilket håll det kommer att gå har jag ingen aning om men det är frågan.
Sedan har jag slängt ut frågan till SAIK och VF ur ett humoristiskt perspektiv om botemedel om hjälp med värk i tummen. får se om jag får något svar :)
Har du något botemedel?
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Imponerande analys, Sven. Fördel Ulven helt klart! Just därför kommer vi att vinna 👍
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Visserligen håller jag med Lajon om att vi får vara nöjda om vi fixar topp 6. Samtidigt som att det verkar ha lossnat fullständigt för Ulfven nu och alla inser att de inte går att stoppa.

Men eftersom vi fortfarande har lika poäng har jag sett över och analyserat avslutningen av serien:

2019-02-26
Luleå HF - Rögle BK
Skellefteå AIK - Färjestad BK

2019-02-28
Djurgårdens IF - Luleå HF

2019-03-01
Mora IK - Färjestad BK

2019-03-02
Timrå IK - Luleå HF
Färjestad BK - Mora IK

2019-03-05
Färjestad BK - Brynäs IF
Luleå HF - HV 71

2019-03-07
Örebro HK - Färjestad BK
Linköping HC - Luleå HF

2019-03-09
Luleå HF - Linköping HC
Växjö Lakers HC - Färjestad BK

2019-03-12
Färjestad BK - Luleå HF

2019-03-14
Luleå HF - Växjö Lakers HC
Färjestad BK - Djurgårdens IF

Hmm. Det kan man ha synpunkter på. Jag försöker sammanföra det motstånd vi har:

SAMMA MOTSTÅNDARE
• Färjestad BK - Djurgårdens IF
• Djurgårdens IF - Luleå HF

• Växjö Lakers HC - Färjestad BK
• Luleå HF - Växjö Lakers HC

Starka topp-6 motståndare, varsin hemma och borta?
Bedömning: Ungefär lika.

OLIKA MOTSTÅNDARE
• Luleå HF - Rögle BK
• Luleå HF - HV 71
• Timrå IK - Luleå HF

• Örebro HK - Färjestad BK
• Skellefteå AIK - Färjestad BK
• Färjestad BK - Brynäs IF

Hmm. Rögle och HV går bra, medan Timrå är enklare. Öret går också bra men Apan och Pölsan är svaga. Mot det har Luleå två hemma mot Ulfvens hemma och sammantaget får det bli ungefär lika här också.

BACK-2-BACK
Mora IK - Färjestad BK
Färjestad BK - Mora IK

Linköping HC - Luleå HF
Luleå HF - Linköping HC

Klar fördel Ulfven. Redan avsågade Morsan bör ha släppt intresset och förbereder sig för kvalet, medan Pungen har bättre kapacitet och kämpar för att klara sig till slutspel.

INBÖRDES MÖTE
Färjestad BK - Luleå HF

Jahaja. Warulfven har redan innan detta fördel genom enklare motstånd och med hemmais i inbördes mötet rasar Ulfvafördelen upp i höjden!

Vi validerar resultatet genom att kolla vilka vi INTE möter. Det lag, som har ett svårare program kvar, för förstås ha enklare lag bland de man INTE möter. Så här ser det ut:

Vilka lag möter vi inte?

WARULFVEN
Fulunda
HV
Pungen
Timrå

LULEÅ
Fulunda
Apan
Pölsan
Morsan

Som väntat. Ulfven missar bara Timrå av de enkla lagen medan Luleå missar Morsan, Pölsan och Apan - tre lag som inte risar marknaden nu.

Även vid denna jämförelse visas Ulfven ha det lättare programmet. Och oberoende av allt detta har de bonus genom att få möta Morsan isf Pungen 2 ggr, samt möter Luleå hemma i omgång 51…

Grattis till seriesegern, Ulfvar!
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Försökte mig på en omöjlig uppgift. När tanten tagit bort alla inlägg skrivna av hockeykunniga fanns bara den av tanten förklarade poesin av Ossianmonstrumet kvar. Och jag försökte förstå vad den lallaren dillar om.

Tydligen har han läst att i den lille orten Tystfjord vid norska kusten har förekommit en hög frekvens sexuella övergrepp, bland den lulesamiska befolkningen.

"Lulesamiska" tänder ossianmonstrumet direkt på och vill mena att det är intimt förknippat med Luleå Hockey, varpå de obehagliga övergreppen också - enligt Ossianmonstrumets "logik" - gör det.

Samer finns spridda framför allt i norra Norge, Sverige och Finland, ifall de inte flyttat söderut. Språket samiska delas in i tre större språkgrupper med en massa mindre dialekter, varav lulesamisk är en som bl a talades av de samer som levde efter luleå älvdalen upp till stora och lilla lulevatten. Numera finns bara ett hundratal som talar lulesamiska i Sverige fr a i Jokkmokk, lite i Gällivare och Arjeplog, samt i den norska orten Tystfjord alltså.

Vad har "lulesamiska" med Luleå eller Luleå Hockey att göra?

Ingenting alls.

Utom mellan öronen på Ossianmonstrumet och tanten som måste surra om något annat när de nu inte kan tala om Apan och hockey i samma mening utan att kräkas.

Ossianmonstrumet: "Ja de flesta vet nu hur de leastadianska lulesamerna behandlar barn och ungdomar. Det kan nog hänga ihop med att Qatar tvingas rekrytera alla sina ungdomsspelare från Sörland och Tjeckoslovakien? Ryktet har ännu inte spridit sig så långt."

Tanten på Apsidan eliminerar alltså samtliga inlägg av hockeytänkare från olika klubbar.

Men det där dravlet får stå kvar, eftersom tanten betraktar det som "poesi".

Herrgud, vilka idiotier!
+6
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Intressant att notera att Apan senaste åtta matcherna varit sämre än alla lag förutom förstås Morsan och Timrå. Samt Malmö och Pungen. De två sist nämnda kanske kan skärpa sig och eftersom Apan successivt blivit allt sämre efter den hysteriska peaken efter nyår kanske de kan tappa än mer och och t ex Malmö skärper sig blir det kanske plats 11 och missat slutspel för Apan?

Den här totala kollapsen för laget Apan speglas av den likaledes totala kollapsen på Hockeysnackets Apsida. Nu har tanten varit där och kastat bort alla inlägg på senare tid med följd att nästan alla inläggen är gjorda av Ossianmonstrumet, dvs helt meningslöst dravel.
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Så planerar vi för avslutningen för SHL. Just nu har vi tabelläget:

1 Färjestad BK 82
2 Luleå HF 82
3 Djurgårdens IF 74
4 Frölunda HC 74
5 Växjö Lakers HC 71
6 HV 71 70

7 Skellefteå AIK 68
8 Rögle BK 68
9 IF Malmö Redhawks 67
10 Brynäs IF 63

11 Linköping HC 62
12 Örebro HK 57

13 Mora IK 48
14 Timrå IK 38

med åtta matcher kvar. Om vi kollar formtoppen under de senaste åtta matcherna finner vi:

1 Färjestad BK 21
2 Luleå HF 17
3 Frölunda HC 15
4 HV 71 15
5 Örebro HK 15
6 Djurgårdens IF 14

7 Rögle BK 14
8 Brynäs IF 13
9 Växjö Lakers HC 12
10 Skellefteå AIK 10

11 Mora IK 8
12 IF Malmö Redhawks 7

13 Linköping HC 6
14 Timrå IK 1

Vad händer om lagen håller samma form under kommande åtta matcher som under senaste? Vi lägger ihop tabellerna och i så fall får vi efter 52 omgångar:

1 Färjestad BK 103
2 Luleå HF 99
3 Frölunda HC 89
4 Djurgårdens IF 88
5 HV 71 85
6 Växjö Lakers HC 83

7 Rögle BK 82
8 Skellefteå AIK 78
9 Brynäs IF 76
10 IF Malmö Redhawks 74

11 Örebro HK 72
12 Linköping HC 68

13 Mora IK 56
14 Timrå IK 39

Ingen förändring avseende lagen bland topp 6, alltså. Men Röglet är nära.

Likaledes när det gäller lagen på plats 7-10; samma lag som i detta nu. Men Öret är riktigt nära och med tanke på att de skaffat förstärkningen Jhohnhahsh som vakt under senare delen av de åtta senaste matcherna kanske de kan gå ännu bättre och kan hota något av lagen Malmö, Pölsan eller Apan om plats i åttondelen.

Skulle formtoppen hålla i sig exakt får vi följande slutspel:

Åttondel:
Röglet-Malmö
Apan-Pölsan

Ojoj, vilka drabbningar, Och sedan får vi i kvart

Warulfven-Röglet/Apan/Pölsan
Luleå-Apan/Pölsan(Malmoe
Fulunda-Läjkers
Djurgårn-HV

Men det är långt kvar innan vi är där. Jag lutar mot att Öret tar en av åttondelsplatserna och vinner de där får de troligen mötta serieettan, kanske serietvåan.

Vore väl skoj om de fick möta Warulfven. Undrar verkligen om Palushaj lilla framtur håller honom borta från slutspelet? Jag är inte säker. De påstod ju att han hade en fraktur i benet efter skadan mot Morsan i januari och att säsongen därför var över, men jag är inte helt säker på det. Nu såg jag inte händelsen men han ska ha dragits omkull bakåt och hans skridsko/fot hade fastnat. Låter inte som någon svår fraktur det. Måste nog vara det yttre benet (Tibia) och troligen nere vid fotleden, i kombination med något/några av ledbanden. En sådan fraktur KAN mycket väl ha varit helt stabil redan från början och i så fall har han redan varit immobiliserad- troligen med gips - i sex veckor och inte fan ska det väl kräva så lång tid att läka- Kanske han är tillbaka lagom till kvartsfinal, mot Warulfven? Ulfven har ju KROSSAT Öret tidigare i år men hur blir det med derbyuppgörelserna när/om de får möta ett Öret med både Jhohnhas och Palushaj?

Men tänk om Öret blir det av lagen som går vidare från åttondel som har bäst placering från tabellen? Då blir det Luleå-Öret! Huga...
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Stocksund Danderyd Enebyberg, dvs SDE väljer att möta DamApan i kvalet till SDHL.

Var ju väntat, sedan DamTälje torskat mot DamKronan eftersom man saknade 9 (!) spelare som lirade Stålbucklan - flickornas motsvarighet till TV-Pucken - för Sörmland och vann bucklan.

Otur för DamApan. FruLunda hade ju varit ett betydligt enklare lag att möta. Nu blir det alltså SDE, som DamApan mötte i kvalet även våren 2018 och då torskade hemma med 1-7 och borta med 6-1 så var det över.

Bättre chans i år?

Nu håller vi alla på DamApan!

Alla utom ApPea förstås som inte precis hurrar om DamApan avancerar till SDHL med tanke på de ökade resekostnaderna jämfört med i hobbyserien damettan där de tagit bussen till Umeå, Övik och Luleå.

Senast lade ju ApPea ned damlaget när de skulle spela i Riksserien och sparade därigenom - enligt hans egna utsago - en miljon kronor. Liksom av en händelse samma summa som Apan sedemera betalade som sign-on bonus under bordet till Patrick Zachrisson för att han skulle skriva på för Apan.
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Och nu gratulerar vi DamApan som precis vunnit avgörande förkvalsmatchen mot DamUlfven på övertid med 1-2! Målet gjordes av Henriette Sletbak, troligen en helt egen produkt från apblygden.

I den andra förkvalsdrabbningen möts DamKronan och DamTälje. Första matchen spelades i Tälje och där vann Kronan med 1-11! Det hela förklarades av att DamTälje saknade 9 spelare som samtidigt lirade Stålbucklan. Idag och ev. i morgon spelas match 2 och 3, nere i Karlskrona pch jag vet inte, men gissar att DamTälje fortfarande saknar två femmor med sina bästa spelare så gissningsvis blir DamKronan klara för kvalet redan idag.

Kvalet till SDHL går till på följande sätt.

1. Bäst placerade kvallag - Stocksund - från SDHL får välja motståndare: DamKronan eller DamApan.

2. FruLunda möter det lag som Stocksund ratade.

Som vi alla vet var Stocksund ganska duktiga i årets SDHL, besegrade faktiskt en del topplag och slutade på 18 poäng. FrLunda däremot var klart sämst och fick bara 7 poäng av 108 möjliga.

Helt klart vill såväl DamApan som DamKronan möta FruLunda eftersom det innebär en klart bättre chans.

Men det är Stocksund som bestämmer.

I fjolårets kval till SDHL möttes Stocksund och DamApan med resultaten 7-1 respektive 6-1 för Stocksund.

Något säger mig att Stocksund väljer DamApan i år igen. Lite otur det här med Stålbucklan för DamApan för skulle DamTälje kunnat spela med ordinarie lag och besegrat DamKronan är jag övertygad om att Stocksund valt att möta Tälje eftersom de då kunnat ta sig till bortaplan på SL-kortet och lokaltrafiken.

Men nu?

Ja, vi får se.

Idag hyllar vi DamApan som för andra året i följd får kvala för att nå elitdivisionen - en tradition i Skellefteåsammanhang. Spelarna - alla från blygden - är säkert överlyckliga. Vad ApPea känner förtäljer inte historien...
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Oj, nej, det hade jag missat. En rejäl förstärkning på vaktsidan för er? Två Division 1-vakter. Nu har jag inte hängt med riktigt men det betyder kanske att Gustaf är skadad och det handlar om att täcka upp bakom Armalis, om han inte skulle kunna spela.
Kommentera


Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Vad? Ytterligare ett inköp?
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
bisterfinnen: Jo, nog känns det som att för varje match som vi mötts under säsongen har Luleå varit allt starkare i relation till Skellefteå än tidigare. Senast förlorade vi visserligen, men t ex första perioden dominerade vi på samma sätt som Fulunda mot Skellefteå senast, även om vi inte fick målskyttet att släppa.

Ska man tro att den utvecklingen fortsätter borde Luleå vinna klart nu. Ja, vi får se.
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Jo, matchen kan få effekt på fortsättningen. Det känns som att så har det skett varje gång vi mötts i år och faktiskt att hittills har Luleå förbättrats och Skellefteå försämrats efter varje möte.

1. Luleå inledde med att förlora 2/3 matcher, Skellefteå med att vinna 3/3.

2. Luleå-Skellefteå 3-5

3. Därefter förlorade Luleå någon match till men började sedan knipa poäng och klättrade steg för steg o serien. Skellefte som inlett med fyra vinster nu fortsatte med att förlora en match, vinna en match och torskade sedan sju matcher i rad.

4. Skellefteå-Luleå 0-1

5. Därmed gick Luleå upp i serieledning, vilket man väsentligen höll närmaste tre månaderna. Medan Skellefteå fortsatte olyckas och sjönk till slut ända ned till en plats nere vid strecken utanför slutspel. Därefter skärpte sig Skellefteå och tog en lång rad vinster och klättrade i tabellen.

7. Luleå-Skellefteå 2-3

Följt av att Luleå vinner kommande sju matcher och även om Warulfven går förbi i topp med en pinne har båda lagen kommit loss något och lagt distans ned till plats 3 och nedåt. Men efter Luleåmatchen har Skellefteå förlorat fler poäng än man vunnit och ånyo närmat sig höstformen.

8. Skellefteå-Luleå 190221

9. ? Vad händer nu?

Ja oberoende av vilket lag som vinner på torsdag så borde fortsättningen bli, om man följer mönstret från tidigare möten, att Luleå ökar medan Skellefteå tappar. Med de lägen vi nu har i tabellen skulle det i så fall innebära att Luleå går upp i topp igen eller åtminstone, tillsammans med Ulfven drar i från övriga. Medan Skellefteå skulle förväntas stabiliseras på åttondedelsfinalplats, eller sämre.

Om man ska döma av hur det gått tidigare under säsongen, sedan vi mötts...
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
bisterfinnen: Fan kanske de vänder nu när vi har Tjockis Leif Hahaha
Uppladdat:

425x300-fbimg1550605838399.jpg

+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Känns lite som att tåget går på torsdag, ja. Det har potential att bli en historisk batalj. Räkna med att Luleå vill göra allt för att ställa till det för er. Öl på kylning och chipsen på lagring i smygskåpet
+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Vem vet det är kanske exakt den här matchen vi behöver nu på hemmaplan! börjar redan längta till Torsdag!! även om vi torskar så kan ett bra spel från våran sida var avgörande vart vi hamnar innan slutspelt
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Lyssnade in Ottawas Boucher lite för att höra varför han inte gav Andy spaden i natt och ge Andy match 600 i NHL i Andys födelsestad chicago?
- He wanted to play but we thought he wasn't ready yet.
- Ska han stå på torsdag?
- Ja antingen den eller nästa match.

Boucher passar också på att förklara hur nöjd han är med Jaros utveckling.

Härlig kille Boucher och hoppas att han blir kvar. Som alltid med lag som ligger taskigt till ropar supportrarna på coachbyte men jag hoppas att Boucher blir kvar.

Nu vet vi inte om Andys öga, men jag har uppfattningen att coachen och laget tror på honom och att han kommer att få rättvis chans.

Ett drömläge för Anders och en kanonmatch i natt vore perfekt :-)
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Yep Malmö tog det, med 6-2, och därmed har vi nedanstående ställning för topp 6. Måste säga att det känns gint att se det så helt apfritt.

Under oss har vi fem lag som jobbar för det sociala slutspelet med tre lag på 65p, ett på 63p och ett på 62p.

Vet inte säkert vilka de lagen är - inte lätt att hålla reda på kreti och pleti där nere.

Här uppe är det mer elegans och skicklighet och där känner vi oss hemma.

Så ser vi fram mot torsdagsmatchen, vad det nu var för tjolahoppgäng vi skulle slå då:-)
Uppladdat:

335x300-skarmavbild-2019-02-18-kl-213454.png

+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Har också läst Pelles text nu. Han har troligen rätt. Hoppas dock att schtaan tar sig samman, att dom skulle ramla ut känns obra tycker jag. En stor del av hockeyn är känslor och de finns det gott om mellan våra klubbar. Ser gärna att dom reder ut sin potentiella katastrof. Men först rejält med smisk på torsdag! 👍💥🏒 och varför inte ett brakfiasko i slutspelet 😀 det är ju av motgångar man lär sig så låt oss alla bidra till ett lärande år.
+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: AAAaaa vilken helg!! man vill bara gråta, vilket fiasko! lyssnade på matchen via sr radio då jag var med ungarna på Leos lekland i luleå och stängde av efter första perioden! som jag sagt tidigare...

"Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
#1938025 · Blister Brigade · 2019-01-18 14:50
Sven.Savage: Läser ditt inlägg från 2019-01-17 09:40 och måste säga att du är väldigt positiv för att vara ett inlägg om Skellefteå!!
Själv så är jag kluven och hoppas så klart att vi ska bli bättre men jag är tveksam, glad över poängen mot Växjö men kommer det att hålla i sig? med tanke på hur den här säsongen har utspelat sig.
Bara vi inte hamnar i kval så är jag nöjd och istället hoppas jag mycket på nästa säsong och att man klarar av att göra ett vettigt omtag i organisationen."

Sprattlande liket har slutat sprattla...

Läste Krönikan av Lule Forzaren Pelle på NSD och han har helt rätt!
nu är det bara fokusera på att hålla sig borta från kvalstrecket och sikta på nästa säsong!

P.S Damerna vann i alla fall sin sista match innan kvalet! :)

Sven.Savage: Hej Blister!

Tycker att du lyfter tankar och information (och känslor förstås!) värdigt en seriös diskussion om läget för Skellefteå AIK just nu, så jag placerar en kopia i "ert Forum".

Och jo. Innan nyår var det ju ett felbyggt lag där folk inte hade klubbkänsla och tog inte ansvar; där det var minst sagt förvånande för oss utomstående att så många som kan inte gjorde.

Men sedan kom en vändning och min uppfattning är att det var Oscar Möller som stod för den. Han uttalade sig i december i media och att det "räcker inte att bara snacka om vad man ska göra utan man måste också göra det" och redan då gick han före med energi som vore han per ledin och kastade sig in i centrum för att göra sitt bästa även mot storväxta, elaka backar.

Och hann fick med sig gruppen: om Oscar går före skäms vi att inte göra det vi kan, och plötsligt släppte det! Poängen rullade in trots att ni mötte alla de bästa lagen i serien - endast Djurgårn vann en match mot er, då ni bombarderat deras mål match igenom men pucken inte sluntit in.

Var ni tillbaka? Skulle ni bli så här starka hela våren? Kunde vi räkna med att ni skulle nå topp i både serie och slutspel?

Men så kom matchen mot Luleå och jag har aldrig sett oss spela ut Skellefteå så totalt. Visst - ni vann även den matchen men - vågar jag påstå, inte rättvist och därefter måste spelarna ha insett hur mycket som skulle krävas för att konkurrera i topp.

Cervenka Johansson skriver att han vaknade efter stortorsken mot Fulunda, men själv vaknade jag tidigare. Efter den imponerande starten i januari kom ju en annan tid och den började ju efter matchen mot Luleå; osagt hur mycket orsak den kan ha varit.

Men efter Luleåmatchen har Skellefteå förlorat hälften av poängen trots att man då mött lag som borde varit enklare än de svåra man mötte tidigare i januari.

Redan innan matchen mot Fulunda tyckte jag det stod klart att Skellefteå inte höll och skrev flera inlägg om det. Slakten i Scandinavium kom mer som juvelen i kronan för den iakttagelsen.

Hur fortsätter det nu? Ja, där tror jag Cervenka förstått rätt. Ända sedan matchen mot Luleå har Skellefteå gått svagt och oddsen mot att man kan ta sig samman en gång till är förstås höga. Näsan byggde laget helt fel och i vilken mån CryBert och mummelklockare bidrog vet vi inte. Svårare att tro att Dalton som ändå är en erfaren och kompetent herre, låt vara lite out-of-date, skulle stött den sammansättning han fick att arbeta med.

Så vad är problemet? Räcker det med att det är så många utan egentlig ambition och lust för klubben i truppen? Ja, kanske. Knappast någon som är beredd att äta puck nu, förutom möjligen Möller.

Men jag är inte säker på att det räcker. Känns som att det nog måste finnas ytterligare och att "omklädningsrummet" inte har den stämning som måste till; kanske för att CryBert saboterat mer än man tror; kanske för att de unga från blygden inte köper att inköpta har så mycket mer i lön men bidrar så begränsat; eller kanske det är något annat.

Men så tät som tabellen är där nere i mitten kan Skellefteå mycket väl bli förbisprungna och att Läjkers gör det ser jag inte som en gissning utan ett faktum. Kanske fler ändå - Röglet ser starka ut.

Och man vet inte men att bygga upp och nedmontera ett lag är lite som en uppställning dominobrickor: börjar det gå illa går det sedan bara allt mer illa så vem vet? Kanske plats 11 och missat t o m åttondelsslutspel är tänkbart?

Med allt detta sagt får Skellefteå chans att mobilisera mod och kraft på torsdag när Luleå kommer på besök. Kanske blir det - som senast vi möttes - en match som vänder fortsättningen för Skellefteå? Kanske kan ni ta er samman och rättvist besegra Luleå och därefter gå på det avslutande nio matcherna?

Spännande blir det...
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
DansbandsWolf: "Västra Dam rankas som den bästa och Norra som den sämsta därav har FBK hemmafördel."

Vi utgår från att ApPravda Norran kommer att ge ut extrabilagor för att gnälla ihjäl sig för detta;-)
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
DansbandsWolf: Ja, du har rätt förstås! Det hade jag missat.

I västra ettan har DamUlfven ansetts outstanding eftersom de hade vunnit samtliga matcher, men för några timmar sedan torskade de första matchen mot SandviksDamen.

Grejen är den att både SadviksDamen och DamUlfven har vunnit tre pinnar i samtliga matcher så serien har avgjorts av de inbördes matcherna mellan dessa två lag.

Där har vi:

SandviksDamen - DamUlfven 1-3, 0-3 i poäng
SandviksDamen - DamUlfven 2-0, 3-0 i poäng
DamUlfven - SandviksDamen 4-4, 1-1 i poäng
DamUlfven - SandviksDamen 2,2, 1-1 i poäng

Serien avgjordes alltså efter full tid i de två senare nämnda matcherna.

Båda övertidsperioderna slutade 0-0.

Serien avgjordes alltså genom straffläggning i de två senare nämnda matcherna.

I den första av de straffläggningarna vann DamUlfven med 2-0 efter att åtta straffar lagts.

I den andra vann DamUlfven med 1-0 efter att 10 straffar lagts.

Stor hjälte för DamUlfven Ulfva-vakten Lina Eriksson som räddade samtliga nio straffar och därmed vann serien för DamUlfven.

Oj, vilken tuff uppgörelse.

DamApan får alltså möta Damulfven i en mycket svår uppgift i förkval.

Skulle DamApan vinna, får de kvala för plats i SDHL. Det är Stocksund som väljer vilket av de två lag som vunnit förkval de får möta. Är Tälje ett av de lagen kanske de väljer dem, för att spara på resekostnader?

I så fall får DamApan - förutsatt att de lyckas - enklare Göta Borg i kval.

I så fall till lidelse för både Mike F. och ApPea!
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Nej de verkar få möta Färjestad. börjar hemma och sen match 2 och ev 3 i Karlstad.
FBK leder sin div 1 serie med 11p och en match mindre spelad. Div 1 Västra Dam rankas som den bästa och Norra som den sämsta därav har FBK hemmafördel.
Inga billiga resor till Karlstad det borde svida för snål-Pea. :)
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Grattis till Skellefteås damlag som vinner i hobbyserien norrettan efter att ha vunnit seriefinalen mot BurkaDamen med 4-3 inför 575 åskådare.

Men det satt hårt inne. Med 1,5 minut kvar ledde BurkaDamen med 2-3 och var då serievinnare. Men matchdomaren - en linjeman från Bureå - dömde straff för DamApan och importen från Luleå Hockey - Henriette Sletback - kvitterade till 3-3. Fortfarande ovisst eftersom BurkaDamen skulle ta serien även vid visnt efter full tis, men 30 sek efter kvitteringen spelar Henriette Fram en annan spelare som sätter 4-3.

Vi hoppas att hjälpen av Luleåutbildade spelare uppskattas.

Nu kommer Skellefteå att få möta vinnarna av Östra ettan - med all sannolikhet blir det Södertälje - och skulle de vinna mot DamTälje väntar troligen Stocksund i direktkval för plats i SDHL.

Hoppas de lyckas.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Underligt men ett lag i medflyt kan få många poäng under kort tid. Ikväll var alltså Öret - som tappat Palushaj - oväntat i ledning efter 59.59,7 och ändå kniper ni två poäng. Verkar som att nu får ni tillbaka det ni tappade under hösten.
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
bisterfinnen: Möller räddar kvällen men de var på nåder! Man blir glad 😀
+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Och Lindberg kan nog kasta dom kalsongerna 😂🙈
+3
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
bisterfinnen: haha den kvitteringen var oväntad!
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
bisterfinnen: Förgyll snokis på Pudas 😆
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
bisterfinnen: Ni får tacka Pudas lillsnok om ni vänder det här 😂 🤥
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Knegare: Tufft mål bakåt. Liknar vår skitmatch mot Tingsryd 😰
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Knegare: skulle vi klara topp 6 i år så är jag mer än nöjd! Och i slutspel kan allt hända, se bara i fjol då tog oss ända till final
+2
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Osj02: Dom har väl sent omsider tagit intryck av hur Luleå spelar. Då blir det på detta sätt.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Ha ha! Nja...de vettif*n om man vågar hoppas på nåt...sanningen är att jag missade helt första perioden men läste om den istället å drog slutsatsen att vi får nog stryk hur som...åsså fick vi 1-0...jaja tänkte man...snart kvitterar dom å går förbi...sen 2-0...samma tanke som vid första två snabba sen är dom förbi...åsså 3-0...men va i h-vete?!

Sen när dom fick pp å målet kom fan så snabbt att man undrade om inte målet kom innan pucken va släppt...jo nu händer det...dom vänder å vinner enkelt...sa så till frun brevi...å tillåmed hon som brukar snacka om ”the fat lady concept” höll med efter hur impad man varit under säsongen hitills att nu är det nog kört...meeeen...det gick...undrens tid är inte förbi...nästa gång så lär det inte gå lika bra å då är det senaste mötet inte värt ett skit...
+1
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Efter ert spel igår skulle jag inte känna mig för säker men att ni tagit så väldigt med poäng under 2019 - och dessutom efter att ha mött alla svåra motståndare... nej, sådant kan inte snackas bort men vi får följa fortsättningen. Min gissning är att ni fortsätter att vinna matcher och klättrar högt i tabellen.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Knegare: Den vinsten var ingen lek! Otroligt glad för alla poäng som rasat in på sistone! Vågar man börja hoppas på nåt 😀😀
+1
Kommentera

1966182 · »