Luleå HF

115878 inlägg · 887 ämnen

Forum för Skellefteå AIK

2691261 · » Till forumet


Sv: Forum för Skellefteå AIK
Pölsan har vunnit allsvenska serien överlägset och tämligen enkelt tagit sig till final i slutspelet. Allt talade alltså för att de också skulle ta finalen och fixa en plats i SHL 2024-2025.

"talade" var ordet.

Men nu ändras alla förutsättningar och plötsligt får Pölsan räkna med att det går åt helvitte.

För nu har Oraklet i Trasan, Mats Vennerstig låtit sitt Damoklessvärd falla i Geflig riktning:

"Djurgården mot Brynäs i en tungviktskamp om en plats i SHL och med 60 friska tv-miljoner i potten. Men jag tror aldrig jag haft en större favorit. För årets final vinner Brynäs."
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Och i detta nu är det nedsläpp i Övik för dagens stormatch. Warulfven mot Gangsteröret i SM-finalen för B-junisar. Ulven kör Loob i en av sina linor medan Öret kontrar med att ge spaden till Liv.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Apans resa i slutspelet:

• Apan-Pungen 4 - 3 (3 - 1, 0 - 1, 0 - 1, 1 - 0)
• Apan-Pungen 3 - 2 (1 - 0, 0 - 0, 1 - 2, 0 - 0, 1 - 0)
• Pungen-Apan 3 - 4 (0 - 1, 0 - 2, 3 - 0, 0 - 0, 0 - 0, 0 - 1)
• Pungen-Apan 0 - 2 (0 - 0, 0 - 0, 0 - 2)
• Apan-Fiskrenset 5 - 2 (2 - 0, 3 - 2, 0 - 0)
• Apan-Fiskrenset 3 - 2 (1 - 0, 1 - 0, 0 - 2, 1 - 0)
• Fiskrenset-Apan 2 - 0 (0 - 0, 0 - 0, 2 - 0)
• Fiskrenset-Apan 6 - 7 (2 - 2, 1 - 2, 3 - 2, 0 - 1)

Anmärkningsvärt att fem av åtta matcher gått till Sudden death-förlängning - och Apan har vunnit samtliga fem! När det gäller övriga tre har två av dessa stått 0-0 med bara minuter kvar av tredje, men de har avgjorts innan full tid. Och så har vi en match med klar vinst för Apan.

Sammantaget har det varit otroligt jämnt mellan lagen under Apans slutspelsserie, men när det gällt som mest har Apan visat en enastående vinnarmentalitet. När det gällt som mest har Apan varit som bäst. Man kan bara imponeras.

Röglets resa i slutspelet:

• Röglet-Timret 4 - 1 (0 - 1, 2 - 0, 2 - 0)
• Timret-Röglet 2 - 3 (0 - 2, 0 - 1, 2 - 0)
• Ulfven-Röglet 2 - 6 (1 - 0, 0 - 5, 1 - 1)
• Ulfven-Röglet 0 - 3 (0 - 2, 0 - 0, 0 - 1)
• Röglet-Ulfven 3 - 2 (0 - 0, 2 - 1, 0 - 1, 0 - 0, 0 - 0, 1 - 0)
• Röglet-Ulfven 2 - 1 (0 - 0, 0 - 1, 1 - 0, 1 - 0)
• Plastjö-Röglet 1 - 2 (0 - 0, 1 - 0, 0 - 1, 0 - 1)
• Plastjö-Röglet 2 - 4 (0 - 1, 1 - 1, 1 - 2)
• Röglet-Plastjö 3 - 2 (1 - 0, 1 - 1, 0 - 1, 0 - 0, 1 - 0)
• Röglet-Plastjö 4 - 2 (0 - 2, 1 - 0, 3 - 0)

Röglet har spelat fyra matcher som gått till Sudden death-förlängning - och vunnit samtliga! Men Röglet har också vunnit sex övriga spelade matcher i slutspelet, och som regel vunnit dessa matcher mer tydligt. Här tycks vi ha ett till lag, som är som bäst när det gäller som mest. Men är "mer" bäst.

Nu leder ju Apan semifinalen mot Fiskrenset med 3-1 i matcher och det är alltså inte klart ännu. Men jag räknar lugnt med att Apan vinner denna semifinal. Bara inte Atfontrasans Vennergrus förklarar att Apan vinner, vill säga.

Därefter väntar en final mellan två lag som är som bäst när det gäller som mest.

Kan det bli bättre?
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Apan avgör 6-7 i slutet av fjärde perioden.

Nu har vi

• Apan - Fiskrenset 3-1 i matcher

Och nu lutar det starkt för Apan-Röglet i final
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Sjuk match, fhc dominerade tredje. Lindvall svag. Sikura avgör i fjärde 😁
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Ja, mycket underligt men upplysande när det gäller vilken typ av "hockey" Plastjö planerar för nästa säsong...
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
6-6 och det blir förlängning. Fiskrenset pressade Apan mer och mer ju längre perioden gick och som vanligt stimulerar det Apan till allt mer fulspel, överfall mot försvarslösa motståndare, utan chans att ta puck.

Dryg minut kvar, Ful-Oskar Lindberg satsar på ful crosschecking över njurarna och kastar en fiskrensare mot sarg. Zebrorna reagerar inte. Lite senare tar FulPer Lindholm sats och manglat en fiskrensare utan puck i mittzon. Då blir det i alla fall utvisning.

Vilket innebär att Fiskrenset inleder fjärde perioden med PP 1.27.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Trodde aldrig Växjö skulle drafta Petter, även om Växjö har historia att ta Skellefteåspelare.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Zappaholic: Ja, eller hur? Riktigt j-a kass "spelare" med enda uppdraget att crosschecka och brotta ned motståndare. Om ryktet stämmer är han klar för Plastjö nästa säsong, helt obegripligt och fullt begripligt på samma gång.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Två minuter kvar:

• Fiskrenset-Apan 6-6
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Varje gång jag tittar på SAIK blir jag påmind hur mycket jag avskyr Petter Granberg. Ful och onödigt våldsam hela tiden. Kan ingen mosa den jäveln
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Hinner bara skriva det så försöker Fiskrenset igen och tredje gången gillt:

• Fiskrenset-Apan 5-6
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Ja, som väntat, Fiskrenset gör mål. Det är snyggt och otagbart av en renare i närmaste krysset. Tyvärr för rensaren i eget mål.

• Fiskrenset-Apan 4-6
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Nehej.

• Fiskrenset-Apan 4-5 igen.

På repriserna syns det att en fiskrensare sparkar in pucken, och därmed döms målet oväntat bort, trots att det spelas i sparkbollens huvudstad, Sveriges baksida, och dessutom i Scandal-i-Analium där zebrorna brukar följa rensarpubliken.

Nåja. 12 min kvar av tredje perioden.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
• Fiskrenset-Apan 4-5

Apan rycker igen, kommer Fiskrenset tillbaka.

Mycket imponerad av Malte Strömwall idag. Snabb och fintar bort rensade till höger och vänster, plus att hårt och blixtsnabbt skott som ofta sitter. Är det inte dags för att han kommer hem?

Ja, och gissa vad?

• Fiskrenset-Apan 5-5
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Grattis! Tycks som att ni har återväxten räddad.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
eltifoso: I morgon gäller det, blir det ett sM i år för Ulfven?
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge:

• Fiskrenset-Apan 0-0, 0-1, 1-1, 1-2, 2-2, 2-3, 3-3, 3-4. Apan försöker och försöker, men Fiksrenset går i kapp. Nu startar tredje perioden, med 1.45 PP för Fiskrenset. Och Fiskrenset kvitterar 4-4 nu.

• J20 Apan-Öret 2-0 i matcher. Apan tar överraskande SM, trots deras svaga prestationer under säsongen.

• J18 Öret-Warulfven möts i final

• Allsvenska slutspelet Pölsan klara för final; möter vinnaren Djurgårn-Morsan, just nu 3-1 i matcher för DIF och i kvällens match 0-0, förlängning väntar.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Och nu är Junior 20 Svenska Mästare! Oavsett herrlaget framöver, final eller inte, så en bra säsong för Skellefteå AIK. Damlaget till SDHL och J20 Svenska mästare och eventuellt kanske möjligen herrlaget i final, fingrar i kors osv…
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: 2-2 efter första perioden. känns bra ändå hittills. J20 leder med 3-1 och kan alltså bli svenska j20 mästare ikväll!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
eltifoso: Ja, vårt J20 kan bli svenska mästare i helgen om vi vinner mot Örebro!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Ja just d, det spelas seniorhockey ikväll också
Har själv följt semifinalen j18 där FBK slog minipölsan med klara 4-3
Final imorgon
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Ja, vad tror vi? Kan SAIK vinna ikväll? Visst, frölunda stretade emot och vann sist. Som Oscar Lindberg sa i en intervju, man kan spela bra och ändå förlora. Fhc är ett bra lag, men de såg tröttare ut och nu jinxar jag men jag tror vi gnager ner dem till slut. Det som kan ställa till det är vilka spelare vi väljer att spela i avgörande lägen. Det är inte läge för ”alla ska med” just nu, robban.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Ent foru.m för Skellefteå och du Dvenne är typ den ennda so.m äe där och skrivet?! (Se matchen istället flr att bry dug om andta lag. Du är inger Lukeå fan Svenne!nSkellefteå fick väl inte ens en utv nrd sig på he.mmaplan(trots 5-2)nSen sej man svenne inne åä min sida 03.30.nHotar ned att avslöjs min indentir mm.nGäsp!!nVakna upp Svenme. Är du som är en riktig pajas.nDetta var en mkt bra semi med en enorm fart. (Bästa matchen hittills i slutspelet) Får slkåe tillbaka Pudad och Lindholm är dom klara favroditer.nStig och vägde men tillslut vann räyylag.n4-2 timm skeå.(mit Rögle i finalen)n/GammelBjörnen
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Tredje perioden spelas av, bara. Apan vinner mot Fiskrenset med 5-2.

Är det Apans år, i år? I så fall torde en starkt bidragande orsak vara pensioneringen av Jocke highsticking Lindström. Denne skulle ju ha alla puckar, alla PP, alla offensiva chanser och eftersom alla lag visste det var det enkelt att neutralisera Apan genom att gå på highsticking som då stannade vid sargen och brände skott. Nu får aporne fler chanser att släppa loss. Hur långt räcker det?
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Sett några situationer framför/ i närheten av apmålet nu och när det blir avblåst där verkar det som ryggmärgsreflexer hos aporne att fram och mossa, slå och ha sig - vanligen är ju samtliga fem apor där och därför får de 2 mot 1-lägen för mopseriet hela tiden. Aporna är ju som bekant fega och väljer att vara Stora och Starkanär de är flera mot en.

Antagligen är det en strategi att få matchen till många utvisningar eftersom Apan är starka i både PP och BP. Undra på det eftersom de länge under serien spelade fult och toppade överlägset alla ligor för fulspel; avstängningar, matchstraff, femminutersutvisning etc. Så inte undra på att de fått träna special teams rejält, blivit duktiga på det och vill ha matcherna åt det hållet. Strategi det också.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Har bara sett lite då och då men Apan imponerar och Fiskrenset får inte alls till det spel man vill ha. Som jag uppfattat det, fast jag inte sett hela matchen.

Nu 5-2 till Apan med 5 min kvar av andra perioden.

Ska man redan nu gissa att Apan äntligen får spöa Plastjö final? Eller får vi önskefinalen Röglet-Apan?
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Kåge: Duktigt! I J20final möter ni Gangsteröret, som kvalade in till J20-slutspelet och nu i kvarten-semi med 2-0 slagit både Djurgårn och Luleå: ettan och tvåan från J20 topptio-serien. De blir inte att leka med, men lycka till!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Skellefteå AIK J20 till SM-final efter ha vunnit 2 raka mot Frölunda. Hoppas herrlaget blir inspirerade av det
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Nu börjar vi närma oss:-)

På torsdag 16.30 spelar A-junisarna mot Apjunisarna och klockan 19.00 har vi A-laget på is i matchen Burkölen-Luleå.

Damerna lirar borta, först på fredag mot DamApan och sedan på lördag mot DamKärpät.

Västerbottenskuriren sänder matchen på torsdag och den kommer jag inte att missa:-)

Hockeylivet startar!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: visst är det han :-D
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Och så hyllar vi Fläskberget, som rehabbar på som han mest pysslat med senaste åren. För att med långa mellanrum komma tillbaka på is, där han visserligen är stillastående jämfört med alla riktiga spelare och sällan har ett byte utan att tappa balansen och ramla pladask på isen.

Men den gamle tjockisen ger sig inte och hoppas på en ny comeback för att återigen fröljdas likt han gjorde när han förra året lyckades beträda isen bara tjugo matcher efter det att säsongen startade.

Se nedan hur lyckligt Fläskberget blev!
Uppladdat:

450x300-images-6.jpegimages-6.jpeg

Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
DansbandsWolf: Ja, det finns förvisso ett antal normala hockeysupportrar som trist för dem råkar hålla på Apan, men än mer trist för den klubben är att de "tack vare" sin sekteristiska värdegrunnnnnnnd lockat till sig så många kompletta nollor.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Wilhelmsson: Vilken underbar bild! Visst är det Fläskberget, utan hjälm?
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Håller med du broder, på Nordkraft forum finns kunniga och seriösa Apfans och inte bara troll som här på HS i Apboken.
Men även Nordkraft är besudlad med Yoda (Ossian) och Barbro (StigVig) där inte minst Barbro sprider sin svada som tex idag där han skriver med anledning hur få fler publik till Apkraft arena:

”Offensiv hockey med mer mål då kommer publiken tillbaka.
Dödgrävarhockeyn likt Fuleås Tråkhockey tror jag inte publiken vill se något mer av.
Hellre vinna med 8-7 än 1-0”

Stor komik och ett uttalande i sann fake News Trumpanda.
Att Barbro blundar för att Luleå gjorde 5:e flest mål säsongen 2018/19 tyder enbart på avundsjuka men det är klart att det är tråkigt att vi släppte in minst mål också.
Bara att tugga i dig Barbro / StigVig

Lustigt också att StigVig har Luleåsonen Hardy Åström som avatar men Yoda har ju Ledin så de är nog riktiga hard vore Luleå Hockeyfans innerst inne :-)
Det var ju alla i ApSchtaaaaan under de mörka åren då Apan håll till i lägre divisioner, någonting de lever i självförnekelse beträffande.

Man blir glad!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Hittade en länk som visar Juniorer med SHL kontrakt.

www.hockeysverige.se/2019/08/09/lista-har-ar-alla-juniorer-med-shl-kontrakt-19-20

Apan har fem stycken ....

Philip Broberg (b) – 2001
Adam Wilsby (b) – 2000
Jonatan Berggren (fw) – 2000
Albin Eriksson (fw) – 2000
Jacob Olofsson (fw) – 2000

Sen så kollar vi var dessa pojkar härstammar ifrån:
Givetvis så är dessa juniorer värvade med värdegrund från hembygden, precis som apan går ut med, där sönerna från den västerbottniska myllan givetvis väljs först eftersom dom är bäst lämpade.

Facit blev precis som väntat.

Örebro, Stockholm, Uppsala, Bollnäs, Piteå
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Nog för att det finns mycket att glädja sig åt när det gäller Luleå Hockey men för mig personligen är det mest spännande målvakter och det är underbart att se hur Luleå byggt upp en sådan fantastisk vaktkultur och detta helt inom s k egna led, blygd och så vidare.

Naturligtvis är detta till stora delar ett arv efter Mannen, Myten, Legenden - den underbare Jarmo Myllys - men Luleås vakthistoria är längre än så. Alltifrån Sveriges förste vakt i NHL - Hardy Åström från Svartöstan och Östra skolan - vidare genom den ljuvlige Mats Blomman Blomqvists, Pajalafintens fader från Skurholmen, vars dotter Linda nu är vår magiska vakttränare i kombination med Luleås egen Gusten Törnqvist, en vakt som inte fått tillräcklig uppskattning för allt han gjort inklusive - enligt min bedömning: räddade ett Luleå i fritt fall från kvalserie och degradering.

Numera har jag förstås en massa originaltröjor från spelare men det intresset vaknade inte förrän jag insåg att nu var Jarmo Myllys dagar hos oss snart över. Då bestämde jag mig för att den originaltröjan ska jag ha och var beredd att betala hur mycket som helst för den. Men när auktionen kom upp visade det sig att Myllys tröja inte var med och jag fick reda på att Luleå beslutat att den utan auktion skulle gå direkt till den legendariske Luleåtröjasamlare som så många år köpt upp allt han kunnat och vars bostad, då belägen i nordvästra Stockholm, var ett veritabelt museum över Luleå Hockeys tröjor. Har själv köpt många direkt av honom, men någon Myllys har han inte släppt och det kan jag förstå.

Men jag bestämde mig för att ta Berguvens tröjor och faktum är att såvitt jag vet äger jag samtliga Luleå Hockey-tröjor som släppts med Rautio på ryggen. Missade faktiskt en, men hittade den senare på blocket och slog till. Mycket vacker komposition av Berguvens tröjor jag har på väggen.

Anders Nilsson hann jag inte slå till på, men när Lassi debuterade var jag inställd på att ta alla hans tröjor, liksom Berguvens. Men när den första kom upp smällde Frukthamster till med 25 000:- efter en minut och jag insåg att den tröjan hade han bestämt sig för och även om jag har det riktigt gott ställt visste jag att Hr Hamster kunde jag inte konkurrera med. Dessutom tyckte jag att han var värd tröjan, så mycket gott som han gjort för Luleå - inte bara sedan han kom i ekonomiskt god ställning, men definitivt också innan dess; och hans bakgrund och historia för hans Luleåhjärta liknar ju min egen så det kändes fint att han fick Lassis första tröja från den magiska genombrottssäsongen.

Nå, nu har vi Luleåpojkarna Lassi och Berguven som vaktpar och bara en sådan sak gör att varje Luleåmatch kommer att bli en härlig högtid för mig. Och till det kommer allt annat härligt och spännande att följa vad det gäller utespelarna. Hur bra går våra finska forwards in i laget? Hur väl lyckas övriga forwards, som senaste åren varit hyggliga och under perioder extremt lyckade? Slår Noel "the Gun" Gunler igenom med dunder och brak nu? Hur fortsätter det för ligans bäste back, vår kapare Erik? Vad kommer Lill-Nisse - efter en mellansäsong då han lagt på sig muskler för fortsättningen - att visa upp i år?

Och mycket annat med.

Medan Apan funderar på vad de ska göra med TjockSteffe....

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ....
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Och medan aporna vältrar sig i elände kör Luleå på som vanligt.

På torsdag träningsspelar herrarna borta mot Burkölen och på fredag "spelar" damerna borta mot DamApan. Det blir kul, och fram till dess har träningen kört igång rejält.

Under helgen körde Luleå koncentrerad målvaktskamp med herrar och damer och man hade hela 72 vakter på is, alltifrån den äldste som var 33-årige Berguven till den yngste som var Berguvens 9-årige brorson. Två av de deltagande vakterna intervjuas på Luleås hemsida och se på bilden nedan hur Berguven och Sara Grahn utstrålar harmoni, trivs och har roligt med uppslutningen och Luleås fokus på målvakter, nu, tidigare, och framöver. Robban frågar dem vilket lag i SHL och SDHL som har bästa vakterna och de svarar båda att det får andra bedöma - inte ett spår av sekt-värdegrunnnnnd att hybris-blåsa upp sig och klanka ned på andra.

Hur skulle det se ut om Apan försökte kopiera framgångsrika Luleå? Köpevakterna mannekängen, lille Gustaf och norsk-orskar på isen medan "vakttränare" Holm av och till ropar "Ta pucken!"

Ha ha ha ha ha ha ha ha.....
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Ja broder.

Lagom till 1:a Koskenkorvacuppen i november när Apan tappat hopplöst många matcher och sladdar i botten med Oskarshamn och insett att säsongen är förlorad, då kommer det ylas på Apforumen hur mycket man saknar kalkonen Olimb.

1:a center Svingpjatten vill inte ha puck, är sist i 5:an in i anfallszon och sist att komma hem till egen zon i backcheck.
Underbara besked.

Man är glad!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
DansbandsWolf: Underbar läsning, en beskrivning som värmer! TjockSteffe var en hygglig komplementcenter för en brunkarlina en gång i tiden men alla bedömare har ju uppfattningen att han lagt av helt senaste säsongerna och enda anledningen att han "fortsätter" är förstås för att mjölka ytterligare stålar så länge han kan. NHL har ju tagit definitivt beslut att den gratisåkaren har gjort sitt hos oss, AHL likaså. Och vare sig KHL eller Schweiz låter sig luras, inte heller SHL-lag på den övre halvan.

Men Apan! Svårt pungslagna efter Näsans vilda köpfest under tre år med >28 miljoner bortslösade har Apan ändå skrapat ihop lite resurser och, efter att ha plockat in billigt från andrasortering, sparat för att nu gå all-in för att plocka hem lösningen för The Apa Big Problem sedan åratal - en offensiv, kreativ tuff center som tar för sig i motståndarnas slott och har ett curriculum vitae av att servera målgivande pass. Kort sagt den felande länken mellan Möller och Highsticking.

Och in kommer TjockSteffe.

Man blir glad.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Glädjande besked om Svingpjatten från sign. Krysset på Nordkraft:

”Snackde med spelare under träningen på så sett engagerad. Men tycker att när han får pucken så vill han gärna släppa den till medspelare sedan åker han iväg.
Åker mkt skridsko men det går trögt. Kan bero på att han ev inte är fulltränad. Släng in Jimmie så kommer han se vilsen ut också.

Man ser dock när det är spel att han när de anfaller hamnar långt bak dvs de andra forwards har han framför sig. Då spelet vänder hinner han än inte vara snabbt i egen zon han kommer sist näst sist in av de i femman. ”

Ser ut som om Apan fått sin egen TjockSteffe, som med en sommarträningen bestående av bbq och lek med barnen tänker spela sig i form under säsongen.
Gissa att kontraktet bryts före december.
Frågor på det.

Man blir glad!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: Du har förstås rätt i att lyckan kommer, lyckan går och än så går det upp, sen så går det ner.

Är inte så säker längre på att Luleå kommer att gå mycket starkt i år, eftersom så många lag förstärlkt så massivt. Med undantag för Apan, förstås.

Men liiite svårt att veta vad man hoppas för Apan i år.

• Att den skygglappsförsedda hybristparalyserande satsningen mot undergången fortsätter?

• Eller att Forsell, Lill-Nisses farsa och de egna produkterna som nu återvänder sedan CryBert fått silkessnöret får fart på Apan igen?

Troligen det förstnämnda. Men kanske det senare.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Oj sent svar då det har varit mycket i livet! De jag menade var att de finns ett flertal värvningar hos er som kostat mycket pengar som inte fallit väl ut och det varit år med stort publik tapp då ni gått krabbgång och när de behövs har SSAB bland annat gått in och köpt sektioner med biljetter och en miljardär (kudos till han) som gått in med gigantiska belopp för att höja stämningen i hallen och dra mer publik, vi själva hade många fina år då laget gick som tåget men allt går upp och ner och med en mättade publik och sämre lag på isen så blir tyvärr publikintäkterna fort mindre, ni kommer också att drabbas av de igen även om ni just nu går som tåget! Träffar hela tiden lulefans i och med att jag jobbar mest i Luleå och gärna pratar hockey och hybrisen är total hos vissa 😄 och vem vet kanske ni tar ett "Glud" i år! Vore kul tycker jag själv och skulle verkligen unna några av era fans det 😀
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
DansbandsWolf: He he :-)

2019-06-14 skrev Blizzard angående lill-Sunken "verkar som att han ska visa upp bucklan i schtan" men gav ingen länk eller så och jag vet inte var han fick det ifrån.

Men det verkar ju som att lill-Sunken - när han kommit på avstånd från sekten, dit han lurades av Aplasse J, som började ringa lill-Sunken i lönndom sena kvällar när Oscar vara bara 12 år - insett att han är Norrbottning med stort N och vet att han som pojke spelade med Boden från Luleås näromgivning, samt att han sedan han var liten såg alla Luleå Hockeys matcher i Delfinen med pappa Sunken, big bamboola hos oss, och att Oskar var deep lulesupporter och hoppades få komma till oss. Innan Apsekten lurade honom: När Luleå efter att ha låtit pojken utvecklats i lugn och ro tyckte att det var dags att han skulle fortsätta sin utveckling hos oss, hade han tyvärr lurats skriva på för Apan en vecka tidigare, och trots att det igen-kligen var Luleå han ville till, ville han inte bryta sitt ord.

Nåja.

Första Stanley Cup han tog hem visade han upp i en junismatch Luleå-Boden i Delfinen. Då "straffade" Apan honom genom att inte skriva ett skit om att lill-Sunken varit hem med bucklan medan de öste artiklar om typ N N som stått för tre passningar i AHL.

Nu påstod alltså Blissard att det skelle bli Apans tur och som sagt: vet inte varför det inte blir så. Kanske för att han inte vill stå på sekttorget i schtan bara? Spelarna brukar ju bara få ha bucklan 24 tim och 14 aug är det träningsmatch Apan-MooDoo, men nu kör han gröningarnas match 13 aug i stället. Låter lite konstigt att han inte skulle lyckats skjuta på sina 24 tim om han velat?

Tycker det luktar "ned med Apan" över situationen och det känns i så fall fint att konstatera att Oscar hittar HEM:-)
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Oskar S skiter i Apschtaaaan och visar upp Slanley bucklan i Boden istället.

Man blir glad!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Och idag kommer vi alla ihåg att det är dan före dan före dan före dan före dan före flopparedan - Den Första Isträningen, som den betecknas med en apsanning eftersom det inte handlar om någon träning på is utan snarare fiskdamm och andra förlustelser riktade till de förskolebarn som bevittnar gratisspektaklet.

Men kunde förstås tänka sig att Apan skulle passa på att komma med rejäla och tydliga besked avseende Apans handel och vandel, men där floppar Apan som vanligt. Däremot har ju Apan för vana att presentera de kommande flopparna och nu hoppas vi alla att den potentielle floppen Pjatten, som floppat totalt i US senaste säsongerna, dyker upp och visar om han - som ryktet säger - är en jävel på fiskdamm!

Många har funderat på vad Pjatten kommer med, och viss bakgrund finner man tillgänglig:

"Kring 1940 är det de ungdomar som kallades för swingpjattar som väcker mest förakt i pressen. Swingpjatten förlöjligades rejält. Han var inte en riktig man utan bröt offentlig med sin stil mot beredskapstidens mansideal. Swingpjatten beskrevs som ”en kärring i herrkostym” och vek och ynklig i motstats till den tidens ungdomsideal: den sunda föreningsaktiva idrottsungdomen. Swingpjattens klädsel var en av de första moderna ungdomsstilarna i Sverige. Den skilde klart sig från de vuxna. Swingpjattens kläder var inspirerad av Zoot suit, en speciell kostym som förekom i Hollywood filmen. Swingpjatten hade förutom den stora, långa kavajen smalare byxben (stuprör), kanna på huvudet ungefär en sådan som gangstrarna hade i Hollywoodfilmerna– inte en rouléhatt och längre hår än normalt. Swingpjatte modet spred sig ut i landet. Men mest modemedveten var man ändå i städerna eftersom det var lättare att följa med i modets svängar här. De svenska swingpjattarna var en heterogen grupp men de var kontroversiella och retade upp folk. Som swingpjatte kunde man jagas ute på gatan av folk. Uppståndelsen kring och föraktet mot swingpjatten kan liknas vid det mot punken. "

”...väcker förakt...förlöjligas rejält...inte en riktig man...en kärring i herrkostym” och vek och ynklig....retade upp folk....."

Ja, det är tydligt att det handlar om Apan.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
div 2b södra: Tack för informationen och då förstår jag bättre. Och ja, Helsingborgskopplingen är ju rimligare för kommunfolkmängdsjämförelsen.

Dessutom intressant att fundera om - när det gäller lokal rivalitet av derbytyp - hur det påverkas när det förutom hockey på elitnivå förekommer sparkboll på elitnivå och hur det påverkar.

I Skåne MIF-Rögle samt Helsingborg-MFF; I Stockholm AIK-Djurgårn men också Hammarby, och i Göteborg dominansen för Frölunda utan konkurrenter och i Sparkboll väsentligen ICA men ibland GAIS, BK Arslet och ibland Örgryte.

Tror att som regel dominerar sparkbollsintresset, även om det vintertid får släppa till något annat, där dessutom också Armboll finns med i leken. När det gäller Göteborg uppfattar jag att mycket i den staden handlar om just sparkboll och att hockeyn för många bara är med lite för att ha något att göra.
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: ok, då förstår jag hur du tänker. I praktiken är dock rivaliteten mellan skånelagen så stor o grundmurad att väldigt få skulle besöka grannklubben.
I allafall inte från kärnområdena Malmö/Lund resp. Ängelholm/Helsingborg. Jag kan ge dig rätt i att Ängelholm är en genuin hockeystad med lång tradition
( har ingen konkurrens av andra sporter)
Det sågs därför inte med blida ögon när Percy köpte sig till framgång för Malmö på 90-talet - Idrottsföreningen Rögle blev omkörda av ?kapitalet? - detta satte djupa sår hos ängelholmarna.
Skulle påstå att Malmö är mer hatade i Ängelholm än vad Rögle är i Malmö...sen finns det oxå en rivalitet från fotbollen som delar södra o norra Skåne (MFF o HIF) många helsingborgare som vintertid ser hockey har så att säga malmö-avskyn med sig...Har uppfattningen att Malmö-publiken mer ?uppskattar? den extra nerv som derbyna ger ( deras publik är annars rätt så trött o svårflörtad ) ända gången de hörs är vid mål eller när jumbotronen säger till de att klappa ^o^
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
div 2b södra: Intressant analys kring fansens lokalisering... men håller med ... inte många rögle supportrar som åker ner för att se rödhökarna spela...
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
div 2b södra: Hej, och välkommen hit!

Du har förstås bättre koll än jag när det gäller Rögle. Hur jag tänkte var att Rögle har en mycket längre historia än Malmö i form av ett genuint hockeyfäste längst ned i Skåne och med ett imponerande antal spelare man utvecklat till internationella stjärnor under alla år. När så närliggande Malmö klev in på banan med överlägsen Percy-ekonomi i början av 90-talet och av och till därefter var förstås risken stor för att mindre Rögle skulle kvävas, men så har det inte blivit. Rögle har envist hållit sig kvar på hög nationell nivå och ofta varit det bättre laget i Skåne. Personligen gillat jag båda lagen och matcherna er emellan är alltid spännande och trevliga att följa.

Men - och här kan jag ha fel? - jag skulle gissat att för en som uppskattar hockey på alla sätt skulle det vara mer rimligt att hålla på genuina Rögle än mer köpta Malmö och därför tänkte jag att det kan nog finnas en del, boende i Malmö, som håller på Rögle.

Fast så kanske det inte är? Vad är din uppfattning?
Kommentera

2691261 · »