Luleå HF

115908 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1980669

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Och medan aporna vältrar sig i elände kör Luleå på som vanligt.

På torsdag träningsspelar herrarna borta mot Burkölen och på fredag "spelar" damerna borta mot DamApan. Det blir kul, och fram till dess har träningen kört igång rejält.

Under helgen körde Luleå koncentrerad målvaktskamp med herrar och damer och man hade hela 72 vakter på is, alltifrån den äldste som var 33-årige Berguven till den yngste som var Berguvens 9-årige brorson. Två av de deltagande vakterna intervjuas på Luleås hemsida och se på bilden nedan hur Berguven och Sara Grahn utstrålar harmoni, trivs och har roligt med uppslutningen och Luleås fokus på målvakter, nu, tidigare, och framöver. Robban frågar dem vilket lag i SHL och SDHL som har bästa vakterna och de svarar båda att det får andra bedöma - inte ett spår av sekt-värdegrunnnnnd att hybris-blåsa upp sig och klanka ned på andra.

Hur skulle det se ut om Apan försökte kopiera framgångsrika Luleå? Köpevakterna mannekängen, lille Gustaf och norsk-orskar på isen medan "vakttränare" Holm av och till ropar "Ta pucken!"

Ha ha ha ha ha ha ha ha.....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Nog för att det finns mycket att glädja sig åt när det gäller Luleå Hockey men för mig personligen är det mest spännande målvakter och det är underbart att se hur Luleå byggt upp en sådan fantastisk vaktkultur och detta helt inom s k egna led, blygd och så vidare.

Naturligtvis är detta till stora delar ett arv efter Mannen, Myten, Legenden - den underbare Jarmo Myllys - men Luleås vakthistoria är längre än så. Alltifrån Sveriges förste vakt i NHL - Hardy Åström från Svartöstan och Östra skolan - vidare genom den ljuvlige Mats Blomman Blomqvists, Pajalafintens fader från Skurholmen, vars dotter Linda nu är vår magiska vakttränare i kombination med Luleås egen Gusten Törnqvist, en vakt som inte fått tillräcklig uppskattning för allt han gjort inklusive - enligt min bedömning: räddade ett Luleå i fritt fall från kvalserie och degradering.

Numera har jag förstås en massa originaltröjor från spelare men det intresset vaknade inte förrän jag insåg att nu var Jarmo Myllys dagar hos oss snart över. Då bestämde jag mig för att den originaltröjan ska jag ha och var beredd att betala hur mycket som helst för den. Men när auktionen kom upp visade det sig att Myllys tröja inte var med och jag fick reda på att Luleå beslutat att den utan auktion skulle gå direkt till den legendariske Luleåtröjasamlare som så många år köpt upp allt han kunnat och vars bostad, då belägen i nordvästra Stockholm, var ett veritabelt museum över Luleå Hockeys tröjor. Har själv köpt många direkt av honom, men någon Myllys har han inte släppt och det kan jag förstå.

Men jag bestämde mig för att ta Berguvens tröjor och faktum är att såvitt jag vet äger jag samtliga Luleå Hockey-tröjor som släppts med Rautio på ryggen. Missade faktiskt en, men hittade den senare på blocket och slog till. Mycket vacker komposition av Berguvens tröjor jag har på väggen.

Anders Nilsson hann jag inte slå till på, men när Lassi debuterade var jag inställd på att ta alla hans tröjor, liksom Berguvens. Men när den första kom upp smällde Frukthamster till med 25 000:- efter en minut och jag insåg att den tröjan hade han bestämt sig för och även om jag har det riktigt gott ställt visste jag att Hr Hamster kunde jag inte konkurrera med. Dessutom tyckte jag att han var värd tröjan, så mycket gott som han gjort för Luleå - inte bara sedan han kom i ekonomiskt god ställning, men definitivt också innan dess; och hans bakgrund och historia för hans Luleåhjärta liknar ju min egen så det kändes fint att han fick Lassis första tröja från den magiska genombrottssäsongen.

Nå, nu har vi Luleåpojkarna Lassi och Berguven som vaktpar och bara en sådan sak gör att varje Luleåmatch kommer att bli en härlig högtid för mig. Och till det kommer allt annat härligt och spännande att följa vad det gäller utespelarna. Hur bra går våra finska forwards in i laget? Hur väl lyckas övriga forwards, som senaste åren varit hyggliga och under perioder extremt lyckade? Slår Noel "the Gun" Gunler igenom med dunder och brak nu? Hur fortsätter det för ligans bäste back, vår kapare Erik? Vad kommer Lill-Nisse - efter en mellansäsong då han lagt på sig muskler för fortsättningen - att visa upp i år?

Och mycket annat med.

Medan Apan funderar på vad de ska göra med TjockSteffe....

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ....
Kommentera