Luleå HF

115908 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1980671

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Nog för att det finns mycket att glädja sig åt när det gäller Luleå Hockey men för mig personligen är det mest spännande målvakter och det är underbart att se hur Luleå byggt upp en sådan fantastisk vaktkultur och detta helt inom s k egna led, blygd och så vidare.

Naturligtvis är detta till stora delar ett arv efter Mannen, Myten, Legenden - den underbare Jarmo Myllys - men Luleås vakthistoria är längre än så. Alltifrån Sveriges förste vakt i NHL - Hardy Åström från Svartöstan och Östra skolan - vidare genom den ljuvlige Mats Blomman Blomqvists, Pajalafintens fader från Skurholmen, vars dotter Linda nu är vår magiska vakttränare i kombination med Luleås egen Gusten Törnqvist, en vakt som inte fått tillräcklig uppskattning för allt han gjort inklusive - enligt min bedömning: räddade ett Luleå i fritt fall från kvalserie och degradering.

Numera har jag förstås en massa originaltröjor från spelare men det intresset vaknade inte förrän jag insåg att nu var Jarmo Myllys dagar hos oss snart över. Då bestämde jag mig för att den originaltröjan ska jag ha och var beredd att betala hur mycket som helst för den. Men när auktionen kom upp visade det sig att Myllys tröja inte var med och jag fick reda på att Luleå beslutat att den utan auktion skulle gå direkt till den legendariske Luleåtröjasamlare som så många år köpt upp allt han kunnat och vars bostad, då belägen i nordvästra Stockholm, var ett veritabelt museum över Luleå Hockeys tröjor. Har själv köpt många direkt av honom, men någon Myllys har han inte släppt och det kan jag förstå.

Men jag bestämde mig för att ta Berguvens tröjor och faktum är att såvitt jag vet äger jag samtliga Luleå Hockey-tröjor som släppts med Rautio på ryggen. Missade faktiskt en, men hittade den senare på blocket och slog till. Mycket vacker komposition av Berguvens tröjor jag har på väggen.

Anders Nilsson hann jag inte slå till på, men när Lassi debuterade var jag inställd på att ta alla hans tröjor, liksom Berguvens. Men när den första kom upp smällde Frukthamster till med 25 000:- efter en minut och jag insåg att den tröjan hade han bestämt sig för och även om jag har det riktigt gott ställt visste jag att Hr Hamster kunde jag inte konkurrera med. Dessutom tyckte jag att han var värd tröjan, så mycket gott som han gjort för Luleå - inte bara sedan han kom i ekonomiskt god ställning, men definitivt också innan dess; och hans bakgrund och historia för hans Luleåhjärta liknar ju min egen så det kändes fint att han fick Lassis första tröja från den magiska genombrottssäsongen.

Nå, nu har vi Luleåpojkarna Lassi och Berguven som vaktpar och bara en sådan sak gör att varje Luleåmatch kommer att bli en härlig högtid för mig. Och till det kommer allt annat härligt och spännande att följa vad det gäller utespelarna. Hur bra går våra finska forwards in i laget? Hur väl lyckas övriga forwards, som senaste åren varit hyggliga och under perioder extremt lyckade? Slår Noel "the Gun" Gunler igenom med dunder och brak nu? Hur fortsätter det för ligans bäste back, vår kapare Erik? Vad kommer Lill-Nisse - efter en mellansäsong då han lagt på sig muskler för fortsättningen - att visa upp i år?

Och mycket annat med.

Medan Apan funderar på vad de ska göra med TjockSteffe....

Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Håller med du broder, på Nordkraft forum finns kunniga och seriösa Apfans och inte bara troll som här på HS i Apboken.
Men även Nordkraft är besudlad med Yoda (Ossian) och Barbro (StigVig) där inte minst Barbro sprider sin svada som tex idag där han skriver med anledning hur få fler publik till Apkraft arena:

”Offensiv hockey med mer mål då kommer publiken tillbaka.
Dödgrävarhockeyn likt Fuleås Tråkhockey tror jag inte publiken vill se något mer av.
Hellre vinna med 8-7 än 1-0”

Stor komik och ett uttalande i sann fake News Trumpanda.
Att Barbro blundar för att Luleå gjorde 5:e flest mål säsongen 2018/19 tyder enbart på avundsjuka men det är klart att det är tråkigt att vi släppte in minst mål också.
Bara att tugga i dig Barbro / StigVig

Lustigt också att StigVig har Luleåsonen Hardy Åström som avatar men Yoda har ju Ledin så de är nog riktiga hard vore Luleå Hockeyfans innerst inne :-)
Det var ju alla i ApSchtaaaaan under de mörka åren då Apan håll till i lägre divisioner, någonting de lever i självförnekelse beträffande.

Man blir glad!
Kommentera

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: Hittade en länk som visar Juniorer med SHL kontrakt.

www.hockeysverige.se/2019/08/09/lista-har-ar-alla-juniorer-med-shl-kontrakt-19-20

Apan har fem stycken ....

Philip Broberg (b) – 2001
Adam Wilsby (b) – 2000
Jonatan Berggren (fw) – 2000
Albin Eriksson (fw) – 2000
Jacob Olofsson (fw) – 2000

Sen så kollar vi var dessa pojkar härstammar ifrån:
Givetvis så är dessa juniorer värvade med värdegrund från hembygden, precis som apan går ut med, där sönerna från den västerbottniska myllan givetvis väljs först eftersom dom är bäst lämpade.

Facit blev precis som väntat.

Örebro, Stockholm, Uppsala, Bollnäs, Piteå
Kommentera