Luleå HF

115900 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1979848

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: ok, då förstår jag hur du tänker. I praktiken är dock rivaliteten mellan skånelagen så stor o grundmurad att väldigt få skulle besöka grannklubben.
I allafall inte från kärnområdena Malmö/Lund resp. Ängelholm/Helsingborg. Jag kan ge dig rätt i att Ängelholm är en genuin hockeystad med lång tradition
( har ingen konkurrens av andra sporter)
Det sågs därför inte med blida ögon när Percy köpte sig till framgång för Malmö på 90-talet - Idrottsföreningen Rögle blev omkörda av ?kapitalet? - detta satte djupa sår hos ängelholmarna.
Skulle påstå att Malmö är mer hatade i Ängelholm än vad Rögle är i Malmö...sen finns det oxå en rivalitet från fotbollen som delar södra o norra Skåne (MFF o HIF) många helsingborgare som vintertid ser hockey har så att säga malmö-avskyn med sig...Har uppfattningen att Malmö-publiken mer ?uppskattar? den extra nerv som derbyna ger ( deras publik är annars rätt så trött o svårflörtad ) ända gången de hörs är vid mål eller när jumbotronen säger till de att klappa ^o^
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Forum för Skellefteå AIK
div 2b södra: Tack för informationen och då förstår jag bättre. Och ja, Helsingborgskopplingen är ju rimligare för kommunfolkmängdsjämförelsen.

Dessutom intressant att fundera om - när det gäller lokal rivalitet av derbytyp - hur det påverkas när det förutom hockey på elitnivå förekommer sparkboll på elitnivå och hur det påverkar.

I Skåne MIF-Rögle samt Helsingborg-MFF; I Stockholm AIK-Djurgårn men också Hammarby, och i Göteborg dominansen för Frölunda utan konkurrenter och i Sparkboll väsentligen ICA men ibland GAIS, BK Arslet och ibland Örgryte.

Tror att som regel dominerar sparkbollsintresset, även om det vintertid får släppa till något annat, där dessutom också Armboll finns med i leken. När det gäller Göteborg uppfattar jag att mycket i den staden handlar om just sparkboll och att hockeyn för många bara är med lite för att ha något att göra.
Kommentera