Luleå HF

115900 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1979837

Sv: Forum för Skellefteå AIK
div 2b södra: Hej, och välkommen hit!

Du har förstås bättre koll än jag när det gäller Rögle. Hur jag tänkte var att Rögle har en mycket längre historia än Malmö i form av ett genuint hockeyfäste längst ned i Skåne och med ett imponerande antal spelare man utvecklat till internationella stjärnor under alla år. När så närliggande Malmö klev in på banan med överlägsen Percy-ekonomi i början av 90-talet och av och till därefter var förstås risken stor för att mindre Rögle skulle kvävas, men så har det inte blivit. Rögle har envist hållit sig kvar på hög nationell nivå och ofta varit det bättre laget i Skåne. Personligen gillat jag båda lagen och matcherna er emellan är alltid spännande och trevliga att följa.

Men - och här kan jag ha fel? - jag skulle gissat att för en som uppskattar hockey på alla sätt skulle det vara mer rimligt att hålla på genuina Rögle än mer köpta Malmö och därför tänkte jag att det kan nog finnas en del, boende i Malmö, som håller på Rögle.

Fast så kanske det inte är? Vad är din uppfattning?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Sven.Savage: ok, då förstår jag hur du tänker. I praktiken är dock rivaliteten mellan skånelagen så stor o grundmurad att väldigt få skulle besöka grannklubben.
I allafall inte från kärnområdena Malmö/Lund resp. Ängelholm/Helsingborg. Jag kan ge dig rätt i att Ängelholm är en genuin hockeystad med lång tradition
( har ingen konkurrens av andra sporter)
Det sågs därför inte med blida ögon när Percy köpte sig till framgång för Malmö på 90-talet - Idrottsföreningen Rögle blev omkörda av ?kapitalet? - detta satte djupa sår hos ängelholmarna.
Skulle påstå att Malmö är mer hatade i Ängelholm än vad Rögle är i Malmö...sen finns det oxå en rivalitet från fotbollen som delar södra o norra Skåne (MFF o HIF) många helsingborgare som vintertid ser hockey har så att säga malmö-avskyn med sig...Har uppfattningen att Malmö-publiken mer ?uppskattar? den extra nerv som derbyna ger ( deras publik är annars rätt så trött o svårflörtad ) ända gången de hörs är vid mål eller när jumbotronen säger till de att klappa ^o^
Kommentera