Luleå HF

115908 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1979866

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Och idag kommer vi alla ihåg att det är dan före dan före dan före dan före dan före flopparedan - Den Första Isträningen, som den betecknas med en apsanning eftersom det inte handlar om någon träning på is utan snarare fiskdamm och andra förlustelser riktade till de förskolebarn som bevittnar gratisspektaklet.

Men kunde förstås tänka sig att Apan skulle passa på att komma med rejäla och tydliga besked avseende Apans handel och vandel, men där floppar Apan som vanligt. Däremot har ju Apan för vana att presentera de kommande flopparna och nu hoppas vi alla att den potentielle floppen Pjatten, som floppat totalt i US senaste säsongerna, dyker upp och visar om han - som ryktet säger - är en jävel på fiskdamm!

Många har funderat på vad Pjatten kommer med, och viss bakgrund finner man tillgänglig:

"Kring 1940 är det de ungdomar som kallades för swingpjattar som väcker mest förakt i pressen. Swingpjatten förlöjligades rejält. Han var inte en riktig man utan bröt offentlig med sin stil mot beredskapstidens mansideal. Swingpjatten beskrevs som ”en kärring i herrkostym” och vek och ynklig i motstats till den tidens ungdomsideal: den sunda föreningsaktiva idrottsungdomen. Swingpjattens klädsel var en av de första moderna ungdomsstilarna i Sverige. Den skilde klart sig från de vuxna. Swingpjattens kläder var inspirerad av Zoot suit, en speciell kostym som förekom i Hollywood filmen. Swingpjatten hade förutom den stora, långa kavajen smalare byxben (stuprör), kanna på huvudet ungefär en sådan som gangstrarna hade i Hollywoodfilmerna– inte en rouléhatt och längre hår än normalt. Swingpjatte modet spred sig ut i landet. Men mest modemedveten var man ändå i städerna eftersom det var lättare att följa med i modets svängar här. De svenska swingpjattarna var en heterogen grupp men de var kontroversiella och retade upp folk. Som swingpjatte kunde man jagas ute på gatan av folk. Uppståndelsen kring och föraktet mot swingpjatten kan liknas vid det mot punken. "

”...väcker förakt...förlöjligas rejält...inte en riktig man...en kärring i herrkostym” och vek och ynklig....retade upp folk....."

Ja, det är tydligt att det handlar om Apan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Oskar S skiter i Apschtaaaan och visar upp Slanley bucklan i Boden istället.

Man blir glad!
Kommentera