Luleå HF

89280 inlägg · 863 ämnen

Inlägg #1944900

Sv: Forum för Skellefteå AIK
DansbandsWolf: "Västra Dam rankas som den bästa och Norra som den sämsta därav har FBK hemmafördel."

Vi utgår från att ApPravda Norran kommer att ge ut extrabilagor för att gnälla ihjäl sig för detta;-)
+1
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Blister Brigade: AAAaaa vilken helg!! man vill bara gråta, vilket fiasko! lyssnade på matchen via sr radio då jag var med ungarna på Leos lekland i luleå och stängde av efter första perioden! som jag sagt tidigare...

"Luleå HF > Sv: Luleå Hockey 2012-2013: Vägen mot SM-GLUDet!
#1938025 · Blister Brigade · 2019-01-18 14:50
Sven.Savage: Läser ditt inlägg från 2019-01-17 09:40 och måste säga att du är väldigt positiv för att vara ett inlägg om Skellefteå!!
Själv så är jag kluven och hoppas så klart att vi ska bli bättre men jag är tveksam, glad över poängen mot Växjö men kommer det att hålla i sig? med tanke på hur den här säsongen har utspelat sig.
Bara vi inte hamnar i kval så är jag nöjd och istället hoppas jag mycket på nästa säsong och att man klarar av att göra ett vettigt omtag i organisationen."

Sprattlande liket har slutat sprattla...

Läste Krönikan av Lule Forzaren Pelle på NSD och han har helt rätt!
nu är det bara fokusera på att hålla sig borta från kvalstrecket och sikta på nästa säsong!

P.S Damerna vann i alla fall sin sista match innan kvalet! :)

Sven.Savage: Hej Blister!

Tycker att du lyfter tankar och information (och känslor förstås!) värdigt en seriös diskussion om läget för Skellefteå AIK just nu, så jag placerar en kopia i "ert Forum".

Och jo. Innan nyår var det ju ett felbyggt lag där folk inte hade klubbkänsla och tog inte ansvar; där det var minst sagt förvånande för oss utomstående att så många som kan inte gjorde.

Men sedan kom en vändning och min uppfattning är att det var Oscar Möller som stod för den. Han uttalade sig i december i media och att det "räcker inte att bara snacka om vad man ska göra utan man måste också göra det" och redan då gick han före med energi som vore han per ledin och kastade sig in i centrum för att göra sitt bästa även mot storväxta, elaka backar.

Och hann fick med sig gruppen: om Oscar går före skäms vi att inte göra det vi kan, och plötsligt släppte det! Poängen rullade in trots att ni mötte alla de bästa lagen i serien - endast Djurgårn vann en match mot er, då ni bombarderat deras mål match igenom men pucken inte sluntit in.

Var ni tillbaka? Skulle ni bli så här starka hela våren? Kunde vi räkna med att ni skulle nå topp i både serie och slutspel?

Men så kom matchen mot Luleå och jag har aldrig sett oss spela ut Skellefteå så totalt. Visst - ni vann även den matchen men - vågar jag påstå, inte rättvist och därefter måste spelarna ha insett hur mycket som skulle krävas för att konkurrera i topp.

Cervenka Johansson skriver att han vaknade efter stortorsken mot Fulunda, men själv vaknade jag tidigare. Efter den imponerande starten i januari kom ju en annan tid och den började ju efter matchen mot Luleå; osagt hur mycket orsak den kan ha varit.

Men efter Luleåmatchen har Skellefteå förlorat hälften av poängen trots att man då mött lag som borde varit enklare än de svåra man mötte tidigare i januari.

Redan innan matchen mot Fulunda tyckte jag det stod klart att Skellefteå inte höll och skrev flera inlägg om det. Slakten i Scandinavium kom mer som juvelen i kronan för den iakttagelsen.

Hur fortsätter det nu? Ja, där tror jag Cervenka förstått rätt. Ända sedan matchen mot Luleå har Skellefteå gått svagt och oddsen mot att man kan ta sig samman en gång till är förstås höga. Näsan byggde laget helt fel och i vilken mån CryBert och mummelklockare bidrog vet vi inte. Svårare att tro att Dalton som ändå är en erfaren och kompetent herre, låt vara lite out-of-date, skulle stött den sammansättning han fick att arbeta med.

Så vad är problemet? Räcker det med att det är så många utan egentlig ambition och lust för klubben i truppen? Ja, kanske. Knappast någon som är beredd att äta puck nu, förutom möjligen Möller.

Men jag är inte säker på att det räcker. Känns som att det nog måste finnas ytterligare och att "omklädningsrummet" inte har den stämning som måste till; kanske för att CryBert saboterat mer än man tror; kanske för att de unga från blygden inte köper att inköpta har så mycket mer i lön men bidrar så begränsat; eller kanske det är något annat.

Men så tät som tabellen är där nere i mitten kan Skellefteå mycket väl bli förbisprungna och att Läjkers gör det ser jag inte som en gissning utan ett faktum. Kanske fler ändå - Röglet ser starka ut.

Och man vet inte men att bygga upp och nedmontera ett lag är lite som en uppställning dominobrickor: börjar det gå illa går det sedan bara allt mer illa så vem vet? Kanske plats 11 och missat t o m åttondelsslutspel är tänkbart?

Med allt detta sagt får Skellefteå chans att mobilisera mod och kraft på torsdag när Luleå kommer på besök. Kanske blir det - som senast vi möttes - en match som vänder fortsättningen för Skellefteå? Kanske kan ni ta er samman och rättvist besegra Luleå och därefter gå på det avslutande nio matcherna?

Spännande blir det...
+1
Kommentera