Luleå HF

115477 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #1950844

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Och nu gratulerar vi DamApan som precis vunnit avgörande förkvalsmatchen mot DamUlfven på övertid med 1-2! Målet gjordes av Henriette Sletbak, troligen en helt egen produkt från apblygden.

I den andra förkvalsdrabbningen möts DamKronan och DamTälje. Första matchen spelades i Tälje och där vann Kronan med 1-11! Det hela förklarades av att DamTälje saknade 9 spelare som samtidigt lirade Stålbucklan. Idag och ev. i morgon spelas match 2 och 3, nere i Karlskrona pch jag vet inte, men gissar att DamTälje fortfarande saknar två femmor med sina bästa spelare så gissningsvis blir DamKronan klara för kvalet redan idag.

Kvalet till SDHL går till på följande sätt.

1. Bäst placerade kvallag - Stocksund - från SDHL får välja motståndare: DamKronan eller DamApan.

2. FruLunda möter det lag som Stocksund ratade.

Som vi alla vet var Stocksund ganska duktiga i årets SDHL, besegrade faktiskt en del topplag och slutade på 18 poäng. FrLunda däremot var klart sämst och fick bara 7 poäng av 108 möjliga.

Helt klart vill såväl DamApan som DamKronan möta FruLunda eftersom det innebär en klart bättre chans.

Men det är Stocksund som bestämmer.

I fjolårets kval till SDHL möttes Stocksund och DamApan med resultaten 7-1 respektive 6-1 för Stocksund.

Något säger mig att Stocksund väljer DamApan i år igen. Lite otur det här med Stålbucklan för DamApan för skulle DamTälje kunnat spela med ordinarie lag och besegrat DamKronan är jag övertygad om att Stocksund valt att möta Tälje eftersom de då kunnat ta sig till bortaplan på SL-kortet och lokaltrafiken.

Men nu?

Ja, vi får se.

Idag hyllar vi DamApan som för andra året i följd får kvala för att nå elitdivisionen - en tradition i Skellefteåsammanhang. Spelarna - alla från blygden - är säkert överlyckliga. Vad ApPea känner förtäljer inte historien...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Forum för Skellefteå AIK
Stocksund Danderyd Enebyberg, dvs SDE väljer att möta DamApan i kvalet till SDHL.

Var ju väntat, sedan DamTälje torskat mot DamKronan eftersom man saknade 9 (!) spelare som lirade Stålbucklan - flickornas motsvarighet till TV-Pucken - för Sörmland och vann bucklan.

Otur för DamApan. FruLunda hade ju varit ett betydligt enklare lag att möta. Nu blir det alltså SDE, som DamApan mötte i kvalet även våren 2018 och då torskade hemma med 1-7 och borta med 6-1 så var det över.

Bättre chans i år?

Nu håller vi alla på DamApan!

Alla utom ApPea förstås som inte precis hurrar om DamApan avancerar till SDHL med tanke på de ökade resekostnaderna jämfört med i hobbyserien damettan där de tagit bussen till Umeå, Övik och Luleå.

Senast lade ju ApPea ned damlaget när de skulle spela i Riksserien och sparade därigenom - enligt hans egna utsago - en miljon kronor. Liksom av en händelse samma summa som Apan sedemera betalade som sign-on bonus under bordet till Patrick Zachrisson för att han skulle skriva på för Apan.
Kommentera